Home Vakantie landen in Europa Spanje Vakantie Costa Brava

Vakantie Costa Brava

66
0
DELEN
Costa Brava

De Costa Brava (letterlijk ‘woeste kust’) is populair vanwege zijn leuke vissersdorpjes, steile rotsen, mooie stranden, bijzondere onderwaterlandschappen, kristalhelder zeewater en natuurlijk de zon. Het is een onregelmatige kust met grote hoogteverschillen, als gevolg van een serie bergketens die steil in de zee aflopen.

De twintigste eeuwse kunstenaars Salvador Dali en Picasso waren betoverd door dit bijzonder stukje Spanje. Zij raakten geïnspireerd door de stralende hemel, de oude vissershavens, de gastvrijheid van de mensen en mischien wel het belangrijkste de uitstekende gastronomie.
Niet voor niets betekent Costa Brava ‘woeste kust’.
Aan dit deel van de Spaanse kust vind je grillige rotspartijen, inhammen en stranden van grof zand, fijn grind of kiezel.

Aan de Costa Brava vind je stranden voor iedere wens, gezellig druk met alle denkbare faciliteiten tot stille baaien waar je vaak alleen met een boot kunt komen.
Het zeewater aan de Costa Brava is over het algemeen erg helder en schoon.
De Costa Brava heeft een mooie en diverse natuur, maar vooral de onderwaterwereld staat hoog aangeschreven. Trek ook eens het ruige binnenland in en ontdek waar Salvador Dali zijn inspiratie vandaan haalde.
In de badplaatsen aan de Costa Brava vind je een groot aantal restaurants, variërend van nogal toeristische zaken, Italianen, Chineese restaurants en zelfs genoeg uitgaansgelegenheden met een Nederlandse keuken.

Natuurlijk hebben de toeristencentra ook typisch Spaanse restaurants en tapasbars.
In een toeristencentra als Lloret de Mar is het fast food gehalte vrij hoog maar ook hier is het mogelijk echte kleine Spaanse kroegjes te vinden.
Barcelona is een culinair paradijs waar voor iedere smaak het juiste restaurant te vinden is, maar ook in de dorpen in het binnenland zijn genoeg lekkere en leuke etablissementen te vinden.

Het uitgaansleven aan de Costa Brava is ronduit bruisend te noemen.
Met name in Lloret de Mar vind je een keur aan restaurants, bars en discotheken. Bijvoorbeeld Mobys, Tropics, St. Trop, Moef, Ga-Ga, Colossos en Hollywood.
Als je in het hoogseizoen door Lloret de Mar loopt, word je ’s avonds regelmatig aangesproken door jonge vertegenwoordigers van discotheken, die je met bonnen voor gratis drankjes naar binnen proberen te lokken.
Vakantiegangers die het wat rustiger aan willen doen, kunnen op zoek naar gezelligheid in de plaatsjes Malgrat en Blanes.

De Costa Brava biedt de liefhebbers van watersporten genoeg interessante faciliteiten. Het watersporten kan zowel aan de 200 km lange kust worden beoefend als op de landinwaarts gelegen natuur- en stuwmeren, zoals het meer van Banyoles. Ook worden aan de Costa Brava op grote schaal onderwatersporten beoefend. Vooral de eilanden tegenover Estartit zijn daar zeer geschikt voor. Er zijn veel duikcentra te vinden langs de gehele kust waar je ook terecht kunt als je nog geen duikbrevet hebt

Voor kinderen is een vakantie aan de Costa Brava een prima optie.
Ze kunnen zich de hele dag vermaken aan het strand of bij de zwembaden van de accommodaties. Deze hebben vrijwel allemaal speciale kinderbadjes.
Bovendien ligt het avonturenpark Port Aventura op goed bereikbare afstand van de Costa Brava.
Neem de kinderen mee en bezoek de wereld in een dag.
Ontdek bijvoorbeeld het exotische Mexico, het mysterieuze China en het spannende Wilde Westen.

Ampuriabrava
Ampuriabrava is zeer geschikt voor families en ook voor jongeren. De stranden zijn groot en breed. Aan het strand zijn diverse voorzieningen, diverse terrassen en een grote speeltuin voor kinderen. Vlakbij het strand loopt een boulevard vol met winkels, speelhallen, restaurants en barretjes. Uitgaansgelegenheden zijn verspreid over het dorpje. Vanuit Ampuriabrava worden er diverse excursies aangeboden, bv. naar Barcelona, Cadaques, Figueres, duiken en tochtjes met de boot. Ampuriabrava ligt ca. 30 km over de Franse grens, vlakbij de grotere plaats Figueres. Het dorpje is ca. 30 jaar geleden gebouwd en wordt ook wel het Venetië van Spanje genoemd, vanwege de vele kanaaltjes. Het is ook mogelijk om (electrische) bootjes te huren en door deze kanaaltjes te varen. Er komen veel Duitsers, Fransen en Spanjaarden.
Er zijn ca. 5 discotheken in Ampuriabrava. De meest populaire disco (onder de Nederlanders) is Pasarella aan het strand. Daarnaast zijn er nog diverse discotheken, van Spaanse dansmuziek tot nachtclubs, verspreid over Ampuriabrava.

Estartit
Levendige badplaats met een kleinschalig toeristisch centrum. Estartit heeft een lang, breed zandstrand en een brede boulevard met jachthaven. Bovendien is Estartit een zeer goede duiklokatie, vanwege de voor de kust gelegen rotseilandjes, Islas Medes.

Lloret de Mar
Lloret de Mar is uitermate geschikt voor jongeren die willen genieten van zon, strand en uitgaan. Mooie stranden en kleine Spaanse steegjes tekenen deze grote en bekende badplaats. De moderne en rustige buitenwijk van Lloret de Mar, genaamd Fanals, is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Afwisselende landschappen van strand, bos, rotspartijen, een heldere zee met veel watersportmogelijkheden behoren tot de omgeving. Het centrum van het oude Lloret de Mar biedt veel mogelijkheden qua terrassen, diverse winkels en uitgaansgelegenheden. Vanuit Lloret de Mar kunnen tal van excursies worden gemaakt. Voorbeelden hiervan zijn o.a.: Barcelona, Gerona of Figueras.

Het centrum van Lloret de Mar kan druk en levendig genoemd worden. Er zijn vele winkels te vinden, waar men onder andere souvenirs en kleding kan vinden. Daarnaast zijn er veel uitgaansmogelijkheden, van grote discotheken tot gezellige barretjes.
Er zijn veel bars en discotheken in het oude centrum van Lloret de Mar. Aan de hoofdstraat zijn de meeste discotheken gevestigd. Wanneer je door de wat kleinere typische Spaanse steegjes loopt kom je uit bij diverse pleintjes met daarom heen vele bars. Engelse pubs, Duitse stubes en Hollandse barretjes met smartlappenmuziek, dancings en enkele rockcafés. Ook is er een kleine kermis met draaicaroussel.

Kaart Spanje