Stedentrip Antwerpen

Stedentrip Antwerpen

Antwerpen is een van de mooiste steden die dankzij zijn culturele en historische bezienswaardigheden een speciale positie heeft onder de steden van de Benelux. In het centrum vindt u een groot aantal musea en monumenten van de architectuur. Het belangrijkste kunstmuseum van Antwerpen is het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, en het hoogtepunt van de architectuur is de kathedraal. De meeste attracties liggen in het centrum en ze liggen op loopafstand, dus het is geen verrassing dat Antwerpen zo populair is bij toeristen. Bovendien kunt u gemakkelijk een plekje vinden om uit te rusten op een van de vele koffieterrassen van Antwerpen wanneer u moe bent van de wandelingen.

Antwerpen is niet alleen aantrekkelijk vanwege zijn historische bezienswaardigheden. De haven die in deze stad ligt heeft zeker een wereldbelang. Bovendien heeft Antwerpen een leidende rol op het gebied van redactie en handel voor briljants.

Bezienswaardigheden in Antwerpen

Cathedral of Our Lady

De imposante toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de hoogste kerktoren van de Benelux, is al van ver te zien. De top, die 123 meter hoog is, torent uit boven het historische stadscentrum. De eerste steen voor de bouw van de gotische kerk werd gelegd in de 14e eeuw en pas na twee eeuwen werd de constructie voltooid. De kathedraal werd gebouwd op de plaats van de romaanse kerk. Pas nadat de opgravingen in de jaren 1880 waren uitgevoerd, bleek het hoe hun voorganger eruit had gezien. Helaas is er niets meer overgebleven van het vorige interieur. Tijdens het iconoclasme van de XVI eeuw vernietigden calvinisten glasramen, schilderijen, relieken, graven en tientallen altaren. Van de originele sieraden zijn er slechts enkele fresco’s en de marmeren weergave van de Madonna uit de zestiende eeuw.

Het huis van Rubens

Zonder twijfel was Peter Paul Rubens de beroemdste burger van Antwerpen. In Antwerpen zijn er veel plaatsen die doen denken aan de voortreffelijke zoon van zijn stad, de schilder en de diplomaat. Het monument dat aan hem is gewijd, staat op de groene ruimte. Het huis van Rubens, waar de schilder woonde en werkte, is tot nu toe gehuld in de aura van de bloeitijd van de Antwerpse barok. Het meubilair, de kunstwerken en de werken van de privécollecties van Meiser hebben de echte sfeer van Rubens ’tijden opnieuw gecreëerd.

Grote Markt van Antwerpen

De Grote Markt is een driehoekig plein dat het centrum van Antwerpen is. Bij mooi weer zijn de terrasjes op het plein druk. De Grote Markt wordt omringd door de Kathedraal van Onze Lieve Vrouw en het stadhuis. Het stadhuis werd gebouwd tussen 1561 en 1564 in renaissancestijl en viel niet alleen op de Vlaamse, maar ook op de Italiaanse invloed. De top van de gevel is absoluut Vlaams, met de nissen en pilasters als resultaten van de Italiaanse invloed. Opmerkelijk is ook het interieur van het stadhuis. Binnen vindt u prachtige zalen met grote fresco’s, bijvoorbeeld de trouwzaal, waarvan de muren zijn versierd met schilderijen van het huwelijk van verschillende tijden.

Guild Hall

Kijk goed naar de gildehuizen in het noordelijke deel van het plein. Helaas zijn dit geen originelen. De meeste huizen werden in 1576 verbrand en later werden ze gereconstrueerd. Het grootste huis is het Spaanse huis № 7 (Pand van Spanje), waarop de Sint Joris en de Draak zijn afgebeeld. Sint Joris wil de draak doden die nauwelijks aan de gevel hangt. Het creëert de illusie dat de draak op elk moment kan vallen.

Musea in Antwerpen

Antwerpen is een waar paradijs voor museumliefhebbers. Het Museum voor Schone Kunsten herbergt meer dan duizend werken van oude kunstenaars, waaronder Vlaamse primitivisten. Bovendien kunt u in het museum bijna 1500 werken van moderne schilders bewonderen. Natuurlijk is hier de grootste en mooiste collectie van het Antwerpse genie Rubens. Het Museum voor Moderne Kunst, kortweg MUHKA, exposeert voornamelijk werken van Belgische kunstenaars uit de jaren 60.

Zoo van Antwerpen

Vlak naast het Centraal Station van Antwerpen vindt u de Zoo van Antwerpen. Hij huisvest al 5000 jaar 5000 dieren en 950 soorten. Hij is een van de oudste en meest beroemde dierentuinen ter wereld.
Bezoek chimpansees en gorilla’s in de pas geopende Vallei van de Apen of ontdek de savanne met giraffen en zebra’s. Nijlpaarden leven hier in een roze villa en pinguïns waggelen door ijskoude landschappen. Meer info…

District diamant

Antwerpen is al meer dan 500 jaar het wereldcentrum van de diamanthandel. Als u van plan bent om een ​​diamant te kopen voor uw of uw geliefde, dan is Antwerpen de plek om naartoe te gaan. Talloze handelaren dartelen hier. In totaal zijn er vier diamantbeurzen, de plaatsen waar de edelstenen worden verhandeld, in Antwerpen.

Station van Antwerpen

Het treinstation is een echt hoogtepunt van Antwerpen en als je het niet wist, zou je het gemakkelijk kunnen verwarren met een paleis. Dat is de reden waarom hij ook de bijnaam “Railway Cathedral” draagt. De speelse uitstraling en imposante trappen verwachten bijna dat Harry Potter en zijn vrienden hier te vinden zijn.

De imposante lobby dateert uit de 20e eeuw. Een glazen dak van 186 meter lang en 66 meter breed en 43 meter hoog overspant de spoorrails. In 2009 werd het station door het Amerikaanse tijdschrift Newsweek uitgeroepen tot het op drie na mooiste treinstation ter wereld.

MAS - Museum aan de Stroom

Het Museum am Strom is sinds de opening in 2011 een magneet voor bezoekers. Verdeeld over tien verdiepingen neemt haar verhalen over Antwerpen, van leven en dood, evenals de culinaire geschiedenis van de stad, de haven en de verbinding met de wereld. De bovenste verdieping biedt een adembenemend panorama van de diamantmetropool. Meer info…

Antwerp City Card

De Antwerp City Card kun je korting krijgen of zelfs gratis toegang krijgen tot vele tentoonstellingen, musea en andere attracties. U kunt ook gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer in de stad.

Hiervoor krijg je een bonnenboekje voor verdere verlaging van de winkels en andere attracties van Antwerpen te ontvangen. De kaart is beschikbaar voor 24 uur, 48 of 72 uur, afhankelijk van hoe lang uw korte vakantie in Antwerpen is.

Je kunt de Antwerp City Card online kopen. Ook in het bezoekerscentrum op de Grote Markt 13 of in het centraal station. Er zijn ook andere stations, zoals het Hilton Hotel Antwerp, het Radisson Blu Astrid Hotel of het Fotomuseum.

De prijzen van Antwerp city card:

€ 27,- per persoon (kaart voor 24 uur)
€ 35,- per persoon (kaart voor 48 uur)
€ 40,- per persoon (kaart voor 72 uur)