Stedentrip Belfast: stad met verrassingen

Belfast

Hoewel Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland, al lang in verband wordt gebracht met conflicten tussen katholieken en protestanten, en met het enorme geweld dat daaruit voortvloeit, heeft de stad haar ketens afgelegd om een ​​modern en zeer aantrekkelijk cultureel centrum te worden! Belfast heeft de problemen goed en wel achter de rug en heeft laten zien dat het gedijt in deze langverwachte vrede. Gastronomie, boeken, muziek, opera, nachtleven: de stad belooft een onvergetelijke vakantie. Belfast is een stad vol verrassingen.

Een zwarte taxirit is een uitstekende manier om Belfast te verkennen. Bestuur de stad in een zwarte taxi om de wijken rond Shankill Road (protestant) en Falls Road (katholiek) te ontdekken, de laatste zichtbare sporen van de Troubles, het stadhuis of de Sinclair Seamen’s Church. Maar bovenal kun je de beroemde politiek-historische muurschilderingen zien die op de muren van huizen zijn geschilderd in zogenaamde ‘no-go’-gebieden tijdens de problemen.

Wandel te voet in de buurt van Queen’s University, waar acteur Liam Neeson studeerde, bezoek het Ulster Museum over het verleden van Ierland van de prehistorie tot heden en eindig met een wandeling in de prachtige botanische tuinen.

Gefascineerd door het verhaal van de Titanic? Bezoek dan Titanic Belfast, de grootste toeristische attractie gewijd aan de legendarische voering. Je krijgt ook de kans om het industriële verleden van de stad en het belang van de scheepsbouw te ontdekken.

Voor een meer bruisende sfeer, ga je naar de Golden Mile, Lisburn Road of de Cathedral Quarter. Cafés, bars, restaurants … Belfast biedt een hele reeks trendy of meer gekoelde plekken. Geniet van een cocktail in een super-chique jazzbar, dineer in een restaurant met Michelin-ster of pak wat traditionele fish and chips onderweg. Wat je ook leuk vindt, je hebt een hele reeks opties!

Heb je zin in avontuur? Ontsnap aan de stad en bezoek de Giant’s Causeway met zijn vulkanische trappen: mysterieuze basaltzuilen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Als u zich gedurfd voelt, trotseer dan de zachte zwaai van de Carrick-a-Rede touwbrug, een kleine voetgangersbrug die bijna 30 m over een spectaculaire afgrond slingert.

Het Ulster Museum

Museum van algemeen belang over de Ierse geschiedenis en prehistorie. De zeer diverse collecties omvatten beeldende kunst, toegepaste kunst, archeologie, etnografie, lokale geschiedenis, numismatiek, industriële archeologie en natuurlijke geschiedenis.

St George's Market

De plek om de authentieke smaken van Belfast te proberen. Elke vrijdag, zaterdag en zondag bieden meer dan 150 kraampjes verschillende producten: vis, fruit, uitstekende kazen en vlees van dieren die op de weiden van Noord-Ierland zijn opgegroeid.

The Murals

Historische en politieke schilderijen te bewonderen vanuit een zwarte taxi. Ze zijn een van de beroemdste delen van het erfgoed van Noord-Ierland. Naar schatting zijn er er 2000 in heel Noord-Ierland: propagandamiddelen in het kader van mediabeperkingen in Noord-Ierland gedurende de decennia van de problemen, ze getuigen nu van de recente geschiedenis van Noord-Ierland.

Titanic Belfast

Attractie vertelt het tragische verhaal van deze voering gebouwd in Belfast.

The Grand Opera House

Daterend uit 1895, het is een mooi voorbeeld van de architectuur van Belfast, elegant rode baksteen gecombineerd met uitgebreide kitschdecoratie.

The Crown Liquor Saloon

Victoriaanse bar met nissen, houten panelen en gaslampen: een niet te missen gezicht!

Stadhuis Belfast

Dit belangrijke monument in Victoriaanse en neo-barokstijl heeft een fascinerende geschiedenis. De imposante architectuur trekt de aandacht van iedereen die passeert, waardoor het een absolute must-see is!

Fietstocht in Belfast

Er zijn verschillende routes beschikbaar. Een van de meest populaire is de “Hilden Bike and Brew”, eindigend met een reis naar de Hilden Brewery, met fish and chips en bier op het menu!

Cathedral Quarter

De Cathedral Quarter, een van de levendigste delen van de stad, u vindt er winkels, Ierse pubs en restaurants. Dit is ook een cultureel centrum van de stad, met openluchtconcerten, evenementen en festivals. Dit is waar het allemaal gebeurt!