Stedentrip Berlijn

Stedentrip Berlijn

Hoofdstad van Duitsland en de grootste stad van het land, maar ook de op een na grootste stad van Europa na Londen, heeft Berlijn veel gezichten.

Allereerst is Berlijn een geschiedenis: zijn divisie, zijn muur en zijn hereniging in 1989. Maar Berlijn is ook de trendy stad met veel buurten om te ontdekken, de groene stad die nieuwe energieën bevordert, en de stad voor het eten van biologisch en goed eten .

Ongetwijfeld een van de meest bezochte locaties in Berlijn, een emblematisch monument dat de aandacht trekt en 368 m hoog staat, biedt de televisietoren (Fernsehturm) een onovertroffen blik op de stad. Bij helder weer kunt u zelfs het oude Amerikaanse luisterstation Cold War zien.

Vlak bij de toren, op slechts een paar minuten lopen, vindt u het Museumeiland, een uniek architectonisch en cultureel ensemble dat in 1999 werd toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het bevat vijf musea: de Pergamonmuseum (Pergamonmuseum), het Bode-museum, het Neues Museum (Nieuw Museum), de Alte Nationalgalerie (oude nationale galerij) en het Altes Museum (oud museum). Museumeiland is ontstaan ​​op initiatief van koning Frederik Willem III aan het begin van de 20e eeuw en is de erfenis van een eeuw cultureel beleid met als resultaat de assemblage van een van de rijkste kunstcollecties ter wereld.

Een ander niet te missen monument dat bezocht moet worden, is de kathedraal van Berlijn, die eigenlijk een kerk is, omdat het nooit de zetel van een bisschop is geweest. Het is de grootste kerk in Berlijn. De koepelvormige loopbrug biedt een volledig zicht op Museumeiland en het nieuwe Berlijnse paleis.

Hotels Berlijn

Boek voordelige Berlijn vluchten

Vanaf Amsterdam naar Dublin: KLM.nl, Ryanair, Aer Lingus,  
Vanaf Eindhoven naar Dublin: Ryanair

BOEK rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen of  gebruik vluchtzoekmachine van Skyscanner om alle vluchten te vergelijken >>

Tip: Berlijn is ook prima per bus te bereiken. Boek hier je busreis naar Berlijn.

Vliegtickets Berlijn

Stop voor een drankje in de Hackesche Höfe, acht binnenplaatsen aan de achterkant in Scheunenviertel, een van de levendigste buurten van Berlijn, bezocht door zowel Berlijners als toeristen. Deze site is een voorbeeld van de constant vernieuwde vitaliteit van Berlijn.

Als je je wandeling voortzet, ga je naar Kreuzberg, Berlijns punk, alternatieve en multiculturele wijk. Verdwaal op de drukke Turkse markt langs het kanaal, graaf straatvoedsel op in Markthalle Neun en ontspan daarna in Tempelhof Feld, het grootste openbare park van Berlijn.

Hier ziet u een andere kant van Berlijn: met meer dan 2400 parken en tuinen is Berlijn een van de groenste steden van Europa. Treptower Park ligt in het zuiden van Berlijn, in de buurt van de Spree, en is in de 19e eeuw ontstaan ​​als recreatiegebied. Tegenwoordig is het de thuisbasis van het Sovjet-monument, een enorm oorlogsmonument en een militaire begraafplaats. Met een 13m hoog standbeeld van een Sovjet soldaat die een kind vasthoudt, herdenkt het de soldaten die vielen in de slag om Berlijn in 1945.

Bezienswaardigheden in Berlijn

Alexanderplatz

Het grootste en een van de beroemdste pleinen in Berlijn. Vernoemd naar de tsaar Alexander I, die in 1805 de hoofdstad van het koninkrijk Pruisen in de loop van de tijd bezocht, is het de belangrijkste commerciële hub van de stad geworden.

Berlin Hauptbahnhof (centraal station van Berlijn)

Een van de meest spectaculaire architecturale projecten van de hoofdstad. In de stationshal zijn verschillende verdiepingen met winkels, cafés, krantenwinkels en bloemenwinkels: alles wat u nodig heeft!

Berliner Rathaus (Stadhuis van Berlijn)

Hoofdkantoor van de regerende burgemeester en een van de symbolen van de hoofdstad. De naam “Rotes Rathaus” (rood stadhuis) komt van de kleur van zijn rode bakstenen. De wapenzaal, de grote feestzaal, maar vooral de negen meter hoge zuilengalerij, met zijn oranje geribbelde plafond, maken het Rathaus een bezienswaardigheid die het bekijken waard is.

Botanischer Garten (botanische tuin)

Met zijn 22.000 variëteiten planten is het een van de drie grootste botanische tuinen ter wereld. Het heeft ook ’s werelds grootste kas, het 25 m hoge, 30 m brede en 60 m lange Große Tropenhaus.

Checkpoint Charlie

Een van de grensovergangen in Berlijn waar mensen tijdens de koude oorlog de muur konden oversteken die de Duitse hoofdstad scheidde. Van James Bond tot John le Carré, het heeft vele spionageromans geïnspireerd.

Jüdisches Museum Berlin (Joods Museum Berlijn)

Een van de grootste musea van Europa. Het bestaat uit twee gebouwen met een permanente tentoonstelling en vele tijdelijke tentoonstellingen over twee millennia geschiedenis van de Joden in Duitsland.

East Side Gallery

1,3 km aan overblijfselen van de Berlijnse Muur, deze galerij is ook een straat en geen tentoonstelling. Het is de grootste openluchtgalerij ter wereld.

Berliner Fernsehturm (Berlijnse televisietoren)

Hij is 368 m lang en heeft het hoogst draaiende restaurant van Europa. Het uitzicht over Berlijn is onverslaanbaar en de lift duurt slechts enkele seconden om bij de top te komen.

Berliner Dom (Berliner Dom)

 De grootste Lutherse kerk in Berlijn. Het bevat de familiekapel van de Hohenzollern en de koepel kijkt uit over de hele wijk Mitte.

Regeringsdistrict en Rijksdaggebouw

Ontdek de geschiedenis en architectuur van dit imposante paleis uit de late Renaissance. Vanaf het dak en de glazen koepel kunt u genieten van een prachtig panorama van Berlijn.