Stedentrip Brussel

Stedentrip Brussel

Brussel staat bekend om het hoofdkwartier van de EU en de Europese wijk, maar ook om de Grote Markt, het Atomium en Manneken Pis. In Brussel ontmoeten politiek, cultuur en geschiedenis elkaar en creëren ze het beeld van een levendige, moderne stad met veel te ontdekken. Tijdens een stedentrip naar Brussel vindt u hippe trendy buurten, een kleurrijk nachtleven en pittoreske parken. Je moet niet vergeten iets goeds te doen met de typische Belgische keuken, specialiteiten zoals chocolaatjes, wafels en frites kunnen geproefd worden. Tegelijkertijd biedt de Belgische hoofdstad een fascinerend beeld van de boulevards, paleizen en art nouveau-districten, die een kleurrijke diversiteit uitstralen met een middeleeuws stadscentrum en talloze prachtige kerken en kastelen.

De hoofdstad van België is een multiculturele metropool die barst van de creativiteit, zoals al te zien is in de metrostations versierd met Belgische strips. Een bezoek aan de wijk Royale met zijn musea en het Koninklijk Paleis is net zo belangrijk als het Quartier du Centre met de Grote Markt, galeries, restaurants en bars. Een bezoek aan de wekelijkse en antiekmarkten in de wijk Marollen is de moeite waard. Vanaf de Place Polaert heb je een uitstekend uitzicht over de benedenstad van Brussel en voor luxe winkels biedt de luxe wijk rond de Louisenallee.

Ontdek het Atomium, het symbool van de Expo in Brussel

Met de eerste wereldtentoonstelling na de Tweede Wereldoorlog ontstond de bekendste toeristische attractie van België: het Atomium in Brussel. Voor de architect André Waterkeyn de Expo was reden genoeg in 1958 om de aandacht te vestigen op deze 102 meter hoge structuur op het zorgvuldig gebruik van kernenergie en het nucleaire tijdperk. Tijdens je reis maak je Brussel nog beter bekend met het Atomium en laat je je er door inspireren.

Om een ​​idee te krijgen van hoe groot dit gebouw eigenlijk is, is te zien dat de negen gigantische ballen elk een diameter van 18 meter hebben. Om te blijven hangen en alles te laten gebeuren, kunt u ontspannen in het interne restaurant. Je kunt je comfortabel voelen op het bovenste platform. Tijdens een stedentrip in Brussel is het Atomium een ​​must-visit.

De Grote Markt in Brussel

Een van de meest fascinerende bezienswaardigheden in Brussel is de Grote Markt. Hij was al in de 11e eeuw het centrum van de stad. Hier werden onder andere markten georganiseerd, maar ook belangrijke evenementen werden georganiseerd. De “Grote Markt”, zoals die door de lokale bevolking wordt genoemd, was ook de executieplaats van de stad. Het plein wordt omringd door talrijke administratieve gebouwen, die grotendeels werden verwoest in de 17e eeuw. Tot die tijd waren er koopmanshuizen, een stadhuis en vele andere gebouwen. Kort na zijn vernietiging werd de Grote Markt herbouwd. Zoals het was, werden bijna alle gebouwen in barokstijl gebouwd. Als u Brussel bezoekt tijdens uw vakantie, zult u deze opvallende bouwstijl al snel opmerken. Bijna alle gebouwen zijn nog steeds bewaard.

Het Jubelpark

Het Jubelpark bevindt zich in het centrum van de Belgische hoofdstad Brussel. De site van 37 hectare werd in 1880 gecreëerd om het 50-jarig jubileum van België te vieren. Eerder was hier een militair gebied geweest. De indrukwekkende gebouwen, die vandaag de dag nog steeds te bewonderen zijn in het park, moeten de rijkdom van het land vertegenwoordigen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het populaire park echter gesloten voor bezoekers. Vandaag is het jubileumpark weer open voor de lokale bevolking en natuurlijk voor iedereen die Brussel bezoekt tijdens een stedentrip.

Naast de triomfboog zijn twee musea. In de zuidelijke hal vind je het “Autoworld Museum”. Het is een van de belangrijkste musea voor antieke auto’s in Europa. In de noordelijke hal is het militair museum gevestigd. Hier vindt u een uitgebreide tentoonstelling van vliegtuigen.

Louizalaan in Brussel

Langs de betoverende Avenue Louise strekken de Art Nouveau-huizen zich uit als aan een rij parels en verstoppen achter de gevels exclusieve modemerken: Oliver Strelli, Thierry Mugler, Adolfo Dominguez. Ervaar Brussel en de fascinerende modewereld tijdens je korte vakantie – je zult er geen spijt van krijgen! Wat Friedrichstrasse voor de Berlijners is, is de Louizalaan onder de inwoners en bezoekers van Brussel. Stijlvol, nobel, luxueus en duurder is het motto.

In de ene of de andere kom je zelfs alleen op afspraak. In Gerlad Watlet is de goedkoopste reeks ongeveer 5.000 euro. Hier ben je een vriend van platina creditcards. Maar ja, op de Louizalaan krijg je ook je geld voor iets minder geld: lingerie, sieraden, schoenen, tassen.

De Europese Unie

De Europese Unie heeft drie soorten vergaderingen: het Europees Parlement is niet alleen vertegenwoordigd in Straatsburg en Luxemburg. De commissies en fracties vergaderen ook regelmatig in Brussel. Plenaire sessies vinden er meerdere keren per jaar plaats, zodat het werkende leven van de politici van het Europees Parlement in de Belgische hoofdstad plaatsvindt. De Europese Unie creëerde wat bekend staat als de Europese wijk in Brussel. De belangrijkste gebouwen zijn het Berlaymont-gebouw en het Justus Lipsius-gebouw, evenals het moderne gebouw van het Europees Parlement. Naast zijn politieke betekenis staat de stad Brussel bekend om zijn vele culturele attracties.

Het chocolademuseum en chocolaatjes van Brussel

Brusselse chocolaatjes en chocolaatjes behoren tot de culinaire hoogtepunten van de stad. In het Chocolademuseum kun je het verhaal van de verleidelijke cacaoboon zien. Bovendien leer je in levendige demonstraties hoe de beroemde chocolaatjes worden gemaakt en waarom chocolade je zo gelukkig maakt.

Kunstberg

Een totaal van 16 musea wachten op u op de Kunstberg, in het hart van de Belgische hoofdstad. Hier verslaat je kunst- en cultuurhart een paar maten sneller. Naast geweldige musea, vindt u ook een groot park, waar u kunt ontspannen tussen musea bezoeken. Je kijkt naar een negenpuntige fontein die is gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1910.

Striproute

Lucky Luke, Tim en Struppi of Gaston en de Smurfen: de Belgen houden van strips. Het is duidelijk dat in Brussel een hele attractie omgaat met de kleurrijke foto’s. Sinds 1991 zijn de muren van het huis in Brussel versierd met verschillende cartoon-motieven en vormen zo een gedenkteken voor de makers. 50 motieven zijn tot op de dag van vandaag in het stripverhaal opgenomen.

De hele tour duurt ongeveer twee tot drie uur. Je kunt wandelen of fietsen. In de toeristische informatie op de Grote Markt ontvangt u een kaart voor één euro.

Palais Royal

Het Koninklijk Paleis in Brussel is een van de mooiste bezienswaardigheden in de Belgische hoofdstad. Hij is het officiële paleis van de Belgische koningen. Het paleis heeft een hele reeks prachtige zalen en indrukwekkende kamers. Het paleis herbergt ook een verscheidenheid aan hedendaagse kunst.

Het paleis ligt aan de ingang van het Royal Park. De Place des Palais scheidt het paleis van het park en biedt een imposante achtergrond voor staatsrecepties en andere festiviteiten.

Basilique Nationale du Sacré-Cœur

De Nationale Basiliek van het Heilig Hart is een van de tien grootste rooms-katholieke kerken in de wereld en is al van ver te zien. Het indrukwekkend grote gebouw is gebouwd in Art Deco-stijl. Koning Leopold II gaf opdracht tot de basiliek voor het 75-jarig jubileum van de Belgische onafhankelijkheid in 1905. Vanwege de twee wereldoorlogen werd het echter in 1970 definitief voltooid. Het biedt plaats aan maximaal 2000 personen.

Mini Europe

In dit park aan de voet van het Atomium ervaar je de meest beroemde bezienswaardigheden van Europa als een miniatuureditie: namelijk op een schaal van 1:25

In totaal worden 350 attracties uit heel Europa getoond. Bijvoorbeeld de scheve toren van Pisa, de Brandenburger Tor vanuit Berlijn of de Eiffeltoren van Parijs. Vooral voor gezinnen is het park een geweldige bestemming. Meer info…