Stedentrip Cannes

Frankrijk Cannes

De stad Cannes ligt aan de Franse Rivièra en is nu een van de populairste badplaatsen ter wereld. Daarnaast wordt ze ook bezocht door vele beroemdheden, zoals elk jaar in Cannes het Filmfestival plaatsvindt. Maar zelfs anders, deze stad is een onmisbaar onderdeel van de wereldsterren. Door bezocht te worden door vele bekende gezichten, heb je misschien ook de kans om een ​​filmster of muziekster in Cannes te zien.

Daarnaast heb je natuurlijk heel mooie bezienswaardigheden zoals paleizen, kapellen of eilanden, die je met boottochten in een mum van tijd kunt bereiken. Een van de belangrijkste attracties op een van deze eilanden is bijvoorbeeld het Maritiem Museum, waar u scheepswrakken uit de oudheid kunt zien. Je zult ook veel mooie gebouwen op het platteland zien en je moet zeker de haven en de oude stad bezoeken.

De parel van de Côte d'Azur

Aan de Côte d’Azur zijn er precies drie plaatsen die over de hele wereld bekend zijn. Twee van hen zijn Monaco en Nice, waar velen aan zouden denken. De ster onder deze drie dorpen is absoluut Cannes. Omdat elk jaar in Cannes het wereldberoemde filmfestival plaatsvindt, waar veel sterren en VIP’s te zien zijn op de rode loper. Hoewel Cannes niet zoveel toeristisch kan bieden als bijvoorbeeld Nice, Monaco of Marseille, is deze kleine maar interessante stad nog steeds twee keer per jaar het centrum van de wereld. In ieder geval is het zeker dat je ooit van je leven van deze stad hebt gehoord, ook al was je er nog nooit geweest.

Helaas heeft de stad Cannes, in tegenstelling tot andere wereldberoemde steden, geen langdurige geschiedenis. Omdat Cannes in de oudheid niet belangrijk was voor de Romeinen en de Grieken. De reden hiervoor was dat de stad op dat moment niet geschikt was voor een commercieel etablissement. De Grieken en Romeinen hebben voor deze takken de grotere steden aan de Côte d’Azur gekozen.

Maar je kunt nog steeds iets vertellen over de stad Cannes, omdat in de middeleeuwen, in de 11e eeuw, de kleine nederzetting in Cannes jaar na jaar werd gecreëerd en ontwikkeld tot een stad die werd omringd door stadsmuren. Het kon echter nog steeds geen grote groei realiseren zoals andere nabijgelegen steden. Na de Franse revolutie telde deze kleine stad slechts 3.000 inwoners, wat ook bewijst dat deze stad nooit veel inwoners had. Maar nadat de Britse graaf Borugham een ​​villa in Cannes had gebouwd, nam het aantal inwoners toe en werd het een interessante plaats aan de Franse Rivièra.

Er wordt ook gezegd dat Cannes de stad Nice zelfs met zijn exclusiviteit heeft overgeslagen, maar de stad Cannes heeft alleen de juiste en significante opkomst kunnen bereiken om een ​​kosmopolitische stad te worden met de oprichting van het Filmfestival. Vandaag de dag is deze stad onmisbaar geworden, omdat veel toeristen geïnteresseerd zijn in het gebouw waar het filmfestival plaatsvindt, of weten dat in deze bekende stad veel VIP’s of wereldsterren hun vakantie doorbrengen en misschien geluk hebben, sommigen van hen te zien.