Stedentrip Catania

Stedentrip Catania

Je zult niet teleurgesteld zijn! Genesteld aan de oostkant van het eiland Sicilie, deze Siciliaanse edelsteen omringt je met zijn warmte. Ervaar de legendarische vriendelijkheid van de Catanesi tijdens uw stedentrip in Catania!

De stad put zijn kracht en energie uit de Etna, de beroemde vulkaan, die uitmondt op 3330 meter. Eeuwenlang hebben de bewoners geleerd om te leven naast een van de meest gecontroleerde en majestueuze vulkanen ter wereld. De inwoners van Catania kijken naar hun beschermheilige Agatha om over hen te waken, die zij onder allerlei omstandigheden aanbidden. Tijdens uw vakantie in Catania, kunt u genieten van de specialiteit van de stad die een eerbetoon aan haar brengt: “De borsten van Saint Agatha”

Als Catania’s ontwikkeling altijd werd gekenmerkt door uitbarstingen van de Etna, de stad is ook verrijkt door de verschillende beschavingen die het koloniseerden. Architecturale sporen van de Grieken, Byzantijnen, Romeinen en Arabieren zijn te zien en dragen bij aan de reputatie van Catania als een stad van geschiedenis en erfgoed. Van de Duomo van St. Agatha tot het Palazzo Biscari en het Castello Ursino … via de kleurrijke steegjes van Catania, zult u betoverd worden door de majesteit van deze plaatsen.

Bezienswaardigheden

Piazza Duomo

Rond de gebeeldhouwde fonteinen, bewonder de barokke architectuur van de site, inclusief de prachtige gevel van de Sint-Agathakathedraal. De laatste presenteert twee zeer verschillende stijlen van architectuur: de kolommen van het lagere niveau dateren uit de oorspronkelijke Romaanse structuur, terwijl de rest van de gevel het resultaat is van barokke restauratie in de 18e eeuw.

Grieks-Romeins archeologisch park

In het hart van de moderne stad, bewonder de opmerkelijk bewaard gebleven ruïnes die dateren uit de 2e eeuw na JC in dit park, dat is samengesteld uit drie hoofdgebouwen, waaronder een Romeins theater, weelderig theater met 7.000 zitplaatsen gebouwd in een mix van marmeren en zwarte lavastenen en het oude amfitheater, een van de grootste in zijn soort op Sicilië.

Collegiata

Deze prachtige barokke basiliek onderscheidt zich door zijn zorgvuldig ontworpen gevel. Het werd in het begin van de 18e eeuw gebouwd door Stefano Ittar, een van de belangrijkste barokke architecten van Catania, samen met Vaccarini.

Olifantenfontein

In het centrum van het Duomo-plein, is deze mooie fontein, bekroond door een enorme olifant uit lavasteen gesneden, het werk van architect Giovanni Battista Vaccarini. Op de rug van de olifant ligt een obelisk waarop hiërogliefen zijn gegraveerd.

San Benedetto-kerk

Vernietigd in 1693, daarna herbouwd in barokke stijl, deze kerk, met een rijkelijk versierd interieur, nodigt u uit om zijn polychrome marmer te bewonderen, de muurschilderingen die de heilige Benedictus vertegenwoordigen, de halfedelstenen, enz.

Via Crocifieri

Het is de oudste straat in Catania en die het beste de barokke stijl van Catania illustreert. De gebouwen eromheen geven een unieke schoonheid en harmonie.

Biscari Palace

Het is het mooiste civiele gebouw van de stad. Het werd gebouwd door Ignatius Paternò Castello, prins van Biscari, liefhebber van kunst, literatuur en archeologie, die een aantal opgravingen financierde en een archeologisch museum installeerde in zijn paleis.

Vismarkt

Deze vismarkt presenteert een bijzonder pittoreske ervaring waarbij het geschreeuw van vissers met hun gebeitste gezichten zich vermengen met onbeschrijfelijke geuren. Een gedenkwaardig bezoek!

Etna Park

Verken de paden die uniek zijn in de wereld, onderbroken door 200 grotten verspreid over het Etna Park, vroeger gebruikt door de mens als toevluchtsoord en begraafplaats. De bekendste zijn de grotten van Lamponi, TreLivellide’lGelo en Palombes.

Fondachello

Om te genieten van het kristalheldere water van de Ionische Zee, heb je de voorkeur aan dit prachtige strand, dat schoner en minder druk is dan dat van Catania.

Eten en drinken in Catania

In Catania zijn er in de eerste plaats de specialiteiten van de zee die u zullen bevallen. Octopus, garnalen, slipper limpets en gemarineerde masculini (ansjovis uit de zee) naast heerlijke salades, terwijl zeebrasem en brasem succulent gegrild vlees zijn. Sparacanaci, gebakken jonge meeuw, is zeker het proberen waard!

Nog iets dat je moet proberen: pasta alla norma, een heerlijke pastagerecht afkomstig uit Catania, met gebakken aubergine en ricotta (en die zijn naam te danken heeft aan Bellini’s opera).

Het is onmogelijk om de beroemde arancini, krokante balletjes rijst gevuld met kaas, groenten of vlees te negeren. Puur genot bij elke hap.

Als het gaat om Siciliaanse desserts, zullen ze je gek maken: cannoli gevuld met ricotta, cassata (cake gemaakt van ricotta, een biscuitgebak, marsepein en gekonfijt fruit), zonder de spectaculaire ijsjes te vergeten!