Stedentrip Dresden

Stedentrip Dresden

Italiaanse flair aan de Elbe: in Dresden doet niet alleen de koepel van de Frauenkirche denken aan de opvallende architectuur van de Toscaanse metropool Florence. Het silhouet van de stad en zijn kostbare kunstcollecties hebben ook hun toepasselijke bijnaam gekarakteriseerd: Elbflorenz. Geniet van de “Dolce Vita” van Dresden tijdens een wandeling door de pittoreske oude binnenstad of een boottocht op de Elbe.

Bezienswaardigheden in Dresden

Semperoper

Vernoemd naar zijn bouwer Gottfried Semper, stijgt de indrukwekkende en wereldberoemde Semperoper aan de oevers van de Elbe. Verwoest in 1869 door een brand en in 1945 door het bombardement van de geallieerden, werd het in 1985 in zijn huidige vorm heropend. De Semper Opera heeft ongeveer 1300 toeschouwers en zou een betere akoestiek moeten hebben dan de Milan Scala.

Frauenkirche

Het is een van de meest bekende bezienswaardigheden van Dresden: de Frauenkirche – gebouwd tussen 1726 en 1734 onder leiding van George Bähr. In 1945 werd het door brand verwoest tijdens het bombardement op de stad. De overgebleven ondergang werd lang beschouwd als een gedenkteken voor de slachtoffers van de aanslag. In oktober 2005 werd de Frauenkirche opnieuw ingewijd na de wederopbouw.

Kasteel Moritzburg

Een bezoek waard is het kasteel van Moritzburg, dat op ongeveer tien kilometer van het stadscentrum ligt, in de stad met dezelfde naam. In de 16e eeuw door Duke Moritz opdracht het gebouw huizen omringd door water met zijn vier ronde torens nog vele schatten, zoals goud leer behang en sierlijke state kamers uitgerust met Augsburg zilver meubilair.

Kasteel Pillnitz

Het kasteel van Pillnitz ligt in hetzelfde deel van de stad, direct aan de oevers van de Elbe. Het bestaat uit drie hoofdgebouwen – het Bergpalais, het Wasserpalais en het nieuwe Palais – en is een voorbeeld van de Chinese mode uit de 18e eeuw. In het park vindt u een historisch Elbgondel Frederick Augustus de Just, een prieel in het Engels tuin en een paviljoen van de Chinese design en een oranjerie vinden.

Princes

Vijfendertig Duitse vorsten entourage resultaat in Auguststraße tot ongeveer 25.000 porseleinen tegels, de grootste kunstwerk in zijn soort. Voor de 800ste verjaardag van de Wettin koninklijk huis van de Prinsen werd geschilderd op een 101 meter lange muur. Omdat het weer hem verstopte, bracht de porseleinfabriek van Meissen de Fürstenzug over op tegels.

Kennels

De oprichting van de kennel gezet August de Sterke toen hij in 1907 Matthew Daniel Pöppelmann opdracht de bouw van de Orangerie. Vandaag in het imposante gebouwencomplex van de vier musea zijn ondergebracht: de wapenkamer, een collectie porselein, de Wiskunde en Fysieke Salon en de Galerie van oude meesters, wiens bekendste tentoonstelling is de “Sixtijnse Madonna” door Raphael.