Home Vakantie landen in Europa Duitsland Stedentrip Frankfurt

Stedentrip Frankfurt

48
0
DELEN
Stedentrip Frankfurt

De skyline van Frankfurt is het symbool van de stad en is over de hele wereld bekend. Maar weg van de hectische bankenwijk wachten vakwerkhuizen, exotische planten en groen aan de oevers van de Main op bezoekers, evenals een indrukwekkende verscheidenheid aan musea en tentoonstellingsruimten.

De multiculturele stad aan de Main is de handelsmetropool en het bancaire bolwerk kent geen lange wegen. Bijna alle bezienswaardigheden in Frankfurt zijn gemakkelijk te voet of met het openbaar vervoer te bereiken. In het historische stadscentrum van Frankfurt zijn de bezienswaardigheden samen druk: de kathedraal, de Romeinen en de Saalhof liggen op een steenworp afstand van elkaar. Vanaf daar gaat het over de rivier de Main en wordt nu al de museumoever bereikt, die ongetwijfeld tot de culturele hoogtepunten van de stad behoort. Na een bezoek aan het museum kunt u ontspannen in een van de traditionele cider-taveernes in de wijk Sachsenhausen. Het nationale drankje van Frankfurt biedt ook het motief voor de Ebbelwei Express, waarschijnlijk de meest buitengewone tram in Duitsland.

Degenen die wat lucht willen halen en ontsnappen aan de drukte in de straten, een bezoek brengen aan de dierentuin van Frankfurt direct in de stad of een wandeling maken door een van de vele parken of de wallen rond het stadscentrum.

Goethe House en Goethe Museum in Frankfurt

Met meer dan 130.000 bezoekers uit de hele wereld is het Goethe-Haus in Frankfurt am Main een gevestigde magneet voor zowel toeristen als literatuurliefhebbers. Goethe House bij de Grote Hirschgraben in het historische centrum van het economisch kapitaal aan de ene kant een prachtig inzicht in de eerste 25 jaar van het leven van de dichter Johann Wolfgang von Goethe (1749 † 1832) voordat hij vertrok naar Weimar en wereldfaam en won titels van adel.

Frankfurt Paulskirche

St. Paul’s Church in Frankfurt is beter bekend voor haar rol in de geschiedenis van de Duitse democratie en minder dan een protestantse parochiekerk. Het was het toneel van de Nationale Assemblee in 1848, de eerste zetel van het eerste democratisch gekozen parlement in Duitsland.

Schirn Kunsthalle

De Schirn in het oude centrum van Frankfurt heeft nationaal en internationaal aanzien en toont alleen tijdelijke tentoonstellingen. Daarom is het net zo populair bij reguliere bezoekers als bij toeristen die Frankfurt voor het eerst verkennen.

Natuurmuseum Senckenberg

In dit grote natuurhistorisch museum kunt u een uitgebreide collectie fossielen en geologische tentoonstellingen bewonderen. Kinderen zijn bijzonder enthousiast over de vrijstaande dinosaurusskeletten en de indrukwekkende diorama’s.

Hoofdtoren

De cilindrische wolkenkrabber kenmerkt het stadsbeeld van Frankfurt. Reserveer een tafel in het restaurant op de 53e verdieping. Hier kunt u het uitzicht bewonderen onder het genot van cocktails en genieten van lekker eten.

MyZeil

Ontworpen door Massimiliano Fuksas, het winkelcentrum is niet alleen een Mekka voor klanten, maar ook een spectaculair gezicht. Bewonder de unieke architectuur van het enorme, vegende glazen oppervlak.

Festhalle Frankfurt

De Festhalle was op het moment van zijn oprichting het grootste koepelvormige gebouw in Europa. Zelfs vandaag de dag was deze locatie voor internationale evenementen van allerlei aard haar bezoekers enthousiast. Bekijk het programma. Misschien is er een concert of een evenement voor jou!

Oude opera

Het oude operagebouw werd gebouwd in 1880 en was een architectonisch en akoestisch meesterwerk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de opera zwaar verwoest. Na uitgebreide reconstructie- en restauratiewerkzaamheden werd het in 1981 heropend.

Opera Frankfurt

De reputatie van Frankfurt als cultureel bolwerk rust niet in de laatste plaats op zijn opmerkelijke moderne operahuis. Het is een van de beste in Europa, beveilig uw zitplaatsen vroeg!

Commerzbank Arena

In het voormalige Waldstadion worden de grootste sportevenementen en concerten van de stad gehouden. Hier kon je al sterren als Bruce Springsteen, Madonna en het Braziliaanse voetbalteam bewonderen. Wie zal je zien? Meer info

Palm Garden Frankfurt

Waarom plan je geen picknick in een van de spectaculairste botanische tuinen van Europa? Regent het? Verwacht dan in plaats daarvan de tropische planten in het tropicarium. De indrukwekkende flora laat het weer buiten snel vergeten.

Dierentuin van Frankfurt

De historische dierentuin van Frankfurt is een van de belangrijkste ter wereld met 500 diersoorten. Als je geen genoeg kunt krijgen van de dieren, bezoek dan de Opel Zoo. Meer info