Stedentrip Keulen

Stedentrip Keulen

Welkom in de hoofdstad van het Rijnland! Kom en ontdek alle wonderen van deze stad met veel gezichten, die op de tweede plaats staat in de harten van jonge Duitsers, net na Berlijn.

De stad, de thuisbasis van de op twee na grootste universiteit van Duitsland, en een industrieel en commercieel centrum, is een internationaal en cultureel kruispunt in het hart van het Rijnland. Een weekend in Keulen is een kans om te genieten van een duizelingwekkend cultureel aanbod (de stad heeft 42 musea), maar ook om te luieren op een caféterras en om lokale specialiteiten (curryworst, ambachtelijke bieren) te proeven in een traditionele bar.

Aangekomen in Keulen, is het eerste dat je opvalt ongetwijfeld de architectuur van de stad. Als je uit het centraal station komt, doemt de imposante en majestueuze kathedraal voor je op. Een opvallende eerste indruk van de stad! Het is een van de weinige gebouwen die nog overeind staan ​​na de onophoudelijke bombardementen van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Van de atypische architectuur wordt beweerd dat hij deze heeft bewaard, omdat hij gemakkelijk werd herkend door geallieerde piloten en daarom als een oriëntatiepunt diende. Niettemin werd het niet volledig gespaard: het gewelf werd verwoest (en een volledige restauratie werd uitgevoerd in 1950).

De kathedraal is echter niet de enige. De stad, bijna volledig verwoest tijdens de oorlog, bevat een grote hoeveelheid architectuur uit de jaren 50 en 60. Buiten het stadscentrum zijn de gebouwen niet zo groot en hun gevels zijn kleurrijker. Sommige hebben zelfs vegetatie, terwijl anderen worden bedekt met straatkunst … Alles in de 86 buurten van de stad. Er is geen twijfel over mogelijk: Keulen biedt een enorme architecturale diversiteit.

De Belgische wijk, een trendy wijk van Keulen, bruist, vooral tijdens het “Le Bloc” -festival. Mode- en designboetieks en kunstenaarsworkshops zijn voor iedereen toegankelijk. Deze wijk en het Ehrenfeld-gebied, waar verlaten fabrieken zijn overgenomen door ontwerpers, zijn niet te missen: het zijn echte permanente showrooms.

Met de grootste concentratie aan bars en restaurants per vierkante meter, zou Keulen een feeststad kunnen worden genoemd! Brüsseler Platz is altijd vol: het is het ontmoetingspunt voor studenten en iedereen die wil samenkomen met vrienden. Keulen is multicultureel en gastvrij, met een zeer tolerante atmosfeer.

Bezienswaardigheden in Keulen

De kathedraal

Een indrukwekkend gotisch gebouw op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een van de weinige gebouwen die de geallieerde bommen heeft overleefd, het is de meest bezochte toeristische bezienswaardigheid van Duitsland.

Het Ludwig-museum

Tegenover het station en achter de kathedraal bevindt zich de glazen architectuur van het Ludwig-museum met een rijke collectie kunst uit de 20ste eeuw en meer dan 700 werken van Picasso.

Het Café Schmitz

Het terras van dit historische café in Keulen staat op alle uren van de dag tot volle bloei. In een oude slagerij die nog steeds zijn neonbord en Jugendstil-keramiek heeft, is deze instelling geliefd bij trendy jonge Duitsers. Het decor uit de jaren 50 geeft het een retro gevoel.

De Belgische wijk, Belgisches Viertel

Dit gebied, vergelijkbaar met de Marais in Parijs, is de perfecte plek om te flaneren en te winkelen. In de zijstraten langs de hoofdstraat, de Hohenzollernring, vindt u kleine designerboetieks, boekwinkels (waaronder de beroemde uitgeverij Taschen) en alternatieve cafés met een originele inrichting. Als je omhoog kijkt, kun je de zeldzame vooroorlogse gebouwen bewonderen die nog steeds hun prachtige 1900 façades hebben.

Le Farina Fragrance Museum

Twee traditionele huizen delen de bloeiende markt voor dit parfum uit de 17e eeuw. Liefhebbers van bergamot zullen de fles Farina House (Obenmarspforten, 21) kiezen in de rode kartonnen verpakking. Als u de voorkeur geeft aan lavendel, kiest u de blauwe en gouden fles van huis nummer 4711, gevonden in Glockengasse, 4711.

Het Kolumba Contemporary Art Museum

Een site die bovenaan je lijstje staat! Dit prachtige gebouw, ontworpen door de Zwitserse architect Peter Zumthor (Pritzker Prize 2009), is gebouwd op de ruïnes van een oude kerk. Met zijn zuivere lijnen en goed natuurlijk licht is het blootgestelde betonnen gebouw een kunstwerk op zich.

The Wohngemeinschaft:

Deze zeer originele bar is ontworpen om op een gedeeld appartement te lijken. Slaapkamer, zitkamer en zelfs een caravan: de retro-boho chic van het hoofdkwartier van deze kunstenaar bestaat uit verschillende ruimtes.

Een typische brouwerij

U moet absoluut genieten van de informele lokale sfeer waar gasten bier drinken dat door het huis wordt gebrouwen. Je kunt zelfs de foto’s in de tuin zien.

Köln Triangle:

De op een na hoogste wolkenkrabber in de stad. Vanaf het panoramische terras is het uitzicht op de kathedraal, het stadscentrum en de Rijn adembenemend!

Cologne Chocolate Museum

Van de cacaoteelt tot het eindproduct, van de oorsprong in Amerika tot het gebruik in industriële producten, het Cologne Chocolate Museum nodigt u uit om alle aspecten van een van ’s werelds favoriete voedingsmiddelen te ontdekken.