Stedentrip Madrid

Stedentrip Madrid

Madrid is niet alleen de hoofdstad van Spanje, maar ook de grootste stad in Zuid-Europa. De hotels zijn comfortabel en er zijn talloze aanbiedingen voor stedentrips. Optimale voorwaarden voor een stedentrip naar Madrid .

Madrid heeft echt magische plaatsen. Het populairst onder bezoekers is de Plaza Major. Oorspronkelijk werd het plein in de 15e eeuw als een marktplaats gecreëerd. Vandaag kunt u de hartslag van de stad hier in het centrum van de oude stad voelen. Er gebeurt hier altijd iets. Vanuit een van de cafés op het plein heb je een mooi uitzicht op het sociale leven. Een andere zeer bekende plaats is de Plaza de Espana. Hier vindt u tussen indrukwekkende wolkenkrabbers groen en een betoverende plas water. U kunt dus een paar heerlijke dagen doorbrengen met een stedentrip naar Madrid met bezienswaardigheden.

Madrid heeft een hele reeks musea om te bezoeken tijdens een stedentrip naar Madrid . Aanbevolen is het Museo del Prado. Het biedt een inzicht in de geschiedenis van Spaanse schilders uit de 19e eeuw. Daarnaast zijn er schilderijen van
wereldberoemde artiesten als Dürer of Rubens. Het Museo Thyssen-Bornemisza heeft daarentegen een uitgebreide collectie schilderijen van kunstenaars uit de 14e eeuw.

Een zeer populaire plek in de stad is het Retiro-park. In het hart van Madrid kunt u ontspannen in een ware oase. Dit maakt uw vakantie in Madrid een onvergetelijke ervaring. Je moet ook de straat Gran Via bezoeken. Hier vindt u talloze modewinkels. Met zoveel opties, zal de stedentrip naar Madrid een onvergetelijke ervaring zijn. Dankzij de eigen luchthaven zijn reizen en vliegen snel en ongecompliceerd en is de stedentrip naar Madrid een echt hoogtepunt.

Plaza Mayor
Waarschijnlijk de belangrijkste plaats in Madrid. In de zomer vol straatartiesten en handelaren. In opdracht van koning Philip III. De bouw van het plein begon in de 16e eeuw en het bronzen ruiterstandbeeld siert nog steeds het midden van de site.

Kathedraal Almudena
De mooiste en meest indrukwekkende kathedraal van Madrid was de locatie van een koninklijk huwelijk in 2004, toen Felipe van Spanje en Letizia Ortiz Rocasolano het woord namen. De kerk werd ingewijd in 1993 door paus Johannes Paulus II, de toegang is gratis, het neogotische interieur is een absolute must-see!

Palacio Real
Het 18e-eeuwse koninklijke paleis dient nu als de officiële residentie van koningen en de locatie voor staatsplechtigheden. De paleiskamers zijn zo luxueus ingericht, zoals je zelden te zien krijgt. Om te bewonderen zijn er ook werken van Goya of Rubens. Kom vroeg om lange wachtrijen te voorkomen!

Parque del Retiro
Hoewel niet de grootste, maar ongetwijfeld een van de mooiste parken in de stad. Ideaal voor een vertraagde wandeling of een ritje op het kunstmatige meer – en in het midden van de stad! Het park werd gebouwd onder Felipe IV als een koninklijk park van rust waarin hij zijn zomerpaleis Palacio del Buen Retiro liet bouwen.

Jardines de Sabatini
De tuinen achter het Koninklijk Paleis werden in 1978 door koning Juan Carlos I voor het publiek geopend en zijn sindsdien een van de mooiste pleinen van Madrid geweest. De tuin heeft zijn naam te danken aan de architect Sabatini, omdat het eens de stallen heeft laten bouwen voor het koninklijk paleis.

Thyssen-Bornemisza Museum
Het kunstmuseum huisvest een aanzienlijke collectie van de bekende beschermheilige Thyssen. Het museum werd geopend in 1992 in aanwezigheid van koning Juan Carlos I en koningin Sophia en leidt vandaag de kunstgeschiedenis door zeven eeuwen heen. Fans van moderne kunststromingen zoals kubisme, pop art, magisch realisme en nieuwe objectiviteit zullen hier zeker vinden wat ze zoeken. Exposities zijn onder andere originelen van Max Ernst, Picasso en Marc Chagall.

Vluchten naar Madrid: 

Amsterdam : Iberia, Iberia express, KLM, Air Europa

Eindhoven : Ryanair