Stedentrip Marrakech

Stedentrip Marrakech

De historische stad Marrakech is zowel iconisch als erg mysterieus. Het dateert uit de 11e eeuw en heeft als achtergrond gediend voor alles. De tijdloze sfeer van de medina (de oude stad) is altijd bewaard gebleven. Dit is een exotische sprookjesachtige wereld die wordt gekenmerkt door een mix van kronkelende straatjes en steegjes, levendige traditionele souks (markten) en levendige middeleeuwse pleinen.

Bezienswaardigheden in Marrakech

Het Djemaa el Fna-plein mag niet worden gemist – met zijn levendige mix van kooplieden, muzikanten, vuurspuwers, waarzeggers en slangenbezweerders, biedt het een ervaring die je nooit zult vergeten.

Marrakech is 1000 jaar oud en staat vol met monumenten en historische bezienswaardigheden. Enkele van de beste zijn de Saadian Tombs, de Koutoubia-moskee, het El Badii-paleis en de prachtige fonteinen Echrab ou Chouf en Mouassine. Als je meer wilt weten over de cultuur van de inheemse Berbers, bezoek dan zeker het Dar Si Saïd Museum.

Vakantie in Marrakech biedt echt het beste van twee werelden – voorbij de medina ligt de moderne stad Guéliz, waar u moderne restaurants, bars en clubs zult aantreffen, evenals bekende en gevestigde merken van grote merken. De keuken in Marrakech is een eclectische mix van invloeden uit de Arabische en Afrikaanse wereld, evenals uit het Midden-Oosten en de mediterrane regio. De “Tagine” is een typisch gerecht in Marokko, dus maak van de gelegenheid gebruik om het best mogelijke authentieke exemplaar van deze specialiteit te proeven. U krijgt nooit een kleine selectie, met alles van straatgrills tot Europese toprestaurants.

Marrakech staat bekend om zijn nachtleven. Ga naar Jemaa el Fna voor traditioneel entertainment en bezoek Guéliz en Hiver voor de beste bars en clubs.

Vakantie in Marrakech is nog steeds enorm populair bij reizigers uit het Westen op zoek naar plezier, avontuur of ontsnapping naar vreemde landen. De stad, die ooit de hedonisten uit de jaren zestig trok, blijft een nieuwe generatie slimme bezoekers betoveren die hongerig zijn naar avontuur.

Oude binnenstad

Bezoek het historische deel van Marrakech genaamd de Medina. Hier vindt u de markten genaamd souks, waar bijna alles wordt verkocht. Wandel door deze opwindende straten en vind een groot aantal unieke dingen, van regionale delicatessen tot handgemaakte producten. Iets dat je moet meegemaakt hebben. In bijna elke straat in Marrakech vind je een marktkraam, dus je bent nooit ver weg van een koopje.

Het centrale plein van Medina, Djemaa El-Fna, is dag en nacht vol leven. Snake charmers, waarzeggers en muzikanten komen samen in deze levendige plaats.

Atlasgebergte

Ervaar alles wat Marrakech te bieden heeft en ga naar het Atlasgebergte en bied een totaal contrast met de stad. Marrakech ligt aan de voet van de Hoge Atlas, het hoogste berggebied in Noord-Afrika, met het hoogste punt van 4000 meter. Deze met sneeuw bedekte bergketens strekken zich uit over het noorden van Afrika. Geniet van het prachtige uitzicht en de rust op een dagtocht.

Jardin Majorelle

Om een ​​uur lang te ontsnappen aan de drukte en drukte, ga je naar de Jardin Majorelle. waar je kunt wandelen langs paden omzoomd door palmbomen, bamboe en exotische planten. Luister naar het gekwetter van de vogels en bewonder de vijvers.