Home Vakantie landen in Europa Frankrijk Stedentrip Marseille

Stedentrip Marseille

45
0
DELEN
Stedentrip Marseille

Voor de schijnbaar eindeloze zee, achter indrukwekkende bergketens, fascineert Marseille zijn bezoekers simpelweg door zijn indrukwekkende geografische ligging. Maar de op een na grootste stad van Frankrijk heeft nog veel meer te bieden: pittoreske wijken en havenfaciliteiten, grote musea en culinaire hoogstandjes aan de andere kant van de Middellandse Zee.

De op een na grootste stad van Frankrijk is vers opgegroeid als Culturele Hoofdstad van 2013 en verwelkomt haar gasten met vele nieuwe attracties. Marseille maakt niet alleen indruk met zijn ligging direct aan de Middellandse Zee, maar ook met zijn unieke maritieme sfeer.

Bezienswaardigheden in Marseille

De Vieux Port

Het hart van de stad klopt in de oude haven, de Vieux Port. De havenfaciliteiten, die al sinds de oudheid bestaan, zijn het oudste deel van Marseille en hebben zich de laatste 100 jaar ontwikkeld van het economische centrum tot het toeristische centrum van de stad. Je moet hier zeker de traditionele vismarkt bezoeken. Talloze restaurants, cafés en bars nodigen u uit om te blijven hangen.

Rond de Vieux Port: het hart van Marseille

De oude haven (Vieux Port) is het hart van de stad, waarrond alle belangrijke bezienswaardigheden van Marseille zijn gegroepeerd. Van ‘s morgens vroeg, wanneer vissers hun vangst direct van de boot verkopen tot laat in de avond wanneer de staven omhoog zijn, woedt het leven in de Vieux Port. Aan de rechterkant is de middeleeuwse wijk Panier met zijn pittoreske oude straten en de Byzantijnse stijl Cathedrale de la Major.

Quartier du Panier

Een dorp in de stad – dit is de pittoreske oude wijk le Panier, die tot op de dag van vandaag zijn oorspronkelijke karakter heeft behouden: steile trappen, smalle straatjes en verborgen pleinen. Het district werd gesticht door Griekse zeilers. De meeste huizen dateren uit de 18e eeuw. Het herkenningspunt en bedevaartsoord voor duizenden pelgrims per jaar is de kerk Notre-Dame de la Garde, die door de inwoners van Marseille wordt aangeduid als “La Bonne Mère” (goede moeder). De kathedraal in neo-Byzantijnse stijl werd gebouwd tussen 1853 en 1893. Vanaf het terras van de beroemde kerk kunt u genieten van een fantastisch uitzicht op Marseille, de Middellandse Zee en, met mooi uitzicht, ook op de eilanden voor de kust.

Boottocht naar Calanques

De moeite waard is ook een boottocht naar de zogenaamde Calanques, de indrukwekkende ruige kliffen ten oosten van Marseille met zijn torenhoge ruige rotsformaties en pittoreske baaien.

Boottocht naar Calanques

De moeite waard is ook een boottocht naar de zogenaamde Calanques, de indrukwekkende ruige kliffen ten oosten van Marseille met zijn torenhoge ruige rotsformaties en pittoreske baaien.

Musea van Marseille

Als Culturele Hoofdstad van 2013 heeft Marseille zijn musea verjongd, waaronder het Musée des Beaux-Arts en het Musée d’histoire Naturelle, beide gevestigd in het Palais Longchamp. Als u geïnteresseerd bent in Marseille, bezoek dan het Musée d’Histoire et du Port antique. Pas gerenoveerd, veel gebouwen langs de voormalige boulevard La Canebière, die van de haven naar de stad leidt.

Culinaire hoogtepunten

Als u besluit om naar Marseille te gaan voor een stedentrip, moet u niet terugkeren naar huis zonder de beroemde vissoep van Bouillabaisse te proeven. Gemaakt van verse vis, zeevruchten en groenten, deze soep is een traktatie die zich over de grenzen van Frankrijk heeft verspreid.

De stad Marseille dankt zijn immigranten aan het brede scala aan Maghrebische, Italiaanse, Griekse en Spaanse restaurants waar je niet alleen uitstekend kunt dineren, maar ook een deel van de geschiedenis van de stad kunt ervaren.

DELEN
Vorig artikelStedentrip Dresden
Volgend artikelStedentrip Minsk