Home Stedentrips Stedentrip Minsk

Stedentrip Minsk

41
0
DELEN
Stedentrip Minsk

Als u dol bent op grote open ruimtes of een passie voor geschiedenis, is Minsk de bestemming voor u! Gebouwd tussen parken en bossen, valt deze enorme stad op door zijn ongelooflijke diversiteit aan flora en fauna. Maar Minsk is ook een resoluut moderne stad, met een rijk en overvloedig historisch en cultureel erfgoed. Met zijn beroemde pleinen, musea, theaters en bibliotheken … en niet te vergeten de kathedralen en versterkte kerken, zult u zeker verliefd worden op deze betaalbare stad!

Als zowel de hoofdstad van Wit-Rusland als het hoofdkwartier van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, is Minsk het politieke, economische en culturele centrum van het land. Hoewel er weinig gebouwen de Tweede Wereldoorlog en de bouwprojecten van Stalin hebben overleefd, zijn de burgers trots op het historische en culturele erfgoed van hun stad. Minsk heeft 16 musea, 11 theaters en 139 bibliotheken, waaronder de National Library of Belarus met zijn gigantische 12-faced glass diamond.

Of het nu gaat om een ​​concert te zien, een reis naar het theater te maken, een museum te bezoeken, te stoppen voor een drankje of bulochki te eten, een vakantie in Minsk belooft veel verrassingen en kansen, zonder de bank te verslaan! In feite biedt Minsk een zeer goede levenskwaliteit (veel parken, de kans om elke avond balletten te zien of eten in restaurants) tegen zeer lage prijzen.

Bezienswaardigheden in Minsk

Verblijf in Minsk en ontdek de aangename Wit-Russische levensstijl en de communistische chic uit de 21e eeuw.

Het stadhuis: een echt exemplaar van het 20e-eeuwse gebouw dat tijdens de oorlog werd verwoest, het huidige gebouw werd in 2000 voltooid. In de bovenstad kunt u ook het enige houten huis in Minsk zien dat de oorlogen heeft overleefd.

Plein van de Republiek: het geografische centrum van Minsk, dit plein is een zeer levendige plaats van doorgang. Must-sees: het Paleis van de Republiek (een imposante concertzaal).

Trinity Suburb: het stadscentrum, de thuisbasis van grote administratieve gebouwen en oude kerken, het is het enige gebied dat intact is gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. De typische huizen in een reeks kleuren worden weerspiegeld in de wateren van de kleine Svislach-rivier.

The Island of Tears: tegenover Trinity Suburb, het herdenkt de oorlog met Afghanistan, waarbij veel Wit-Russen stierven. In het midden van het eiland is een kleine kapel, waaruit je de figuur van een beschermengel kunt zien huilen omdat hij de soldaten niet heeft kunnen beschermen tegen de dood.

Independence Avenue: het antwoord van Wit-Rusland op de Champs-Elysées, met zijn traditionele Slavische restaurants.

De grote overdekte markt Komarovsky Rynok: het bruisende hart van het leven in Minsk.

Belovezhskaya Pushcha National Park: beroemd om zijn Europese bizon, het strekt zich uit over 99.000 km aan rivieren en heeft maar liefst 11.000 meren. Zuiver escapisme!

Mir Castle (UNESCO-werelderfgoed).

Het dorp Khatyn: een herdenkingsplaats voor bloedbaden door het nazi-leger.

 Er zijn ongeveer dertig musea in Minsk, waarvan vele gewijd zijn aan geschiedenis:

The Great Patriotic War Museum, een van de grootste oorlogsmusea van de wereld

Waarom maakt u niet optimaal gebruik van uw verblijf in de stad om het KGB-hoofdkantoor te bezoeken?

Minsk zal u ook betoveren met zijn volkskundemuseum en plattelandsleven, zijn Museum voor Schone Kunsten met schilderijen van Russische en Wit-Russische meesters uit de 13e en 19e eeuw, evenals de opera en de nationale bibliotheek.

De kathedraal van de Heilige Maagd Maria, de belangrijkste katholieke kathedraal in Minsk

De Heilige Geest Kathedraal, een van de oudste kerken in de stad

De versterkte kathedraal van St. Peter en St Paul

De indrukwekkende kerk van de heiligen Simon en Helena (bekend als de rode kerk)

De kerk van Sint-Alexander Nevski

De kerk van Christus ‘opstanding

De kerk van de bescherming van de Maagd Maria

Rustieke en zeer populaire gastronomie

Tussen Polen en Rusland biedt Wit-Rusland een keuken die erg lijkt op die van Rusland. De soepen en stoofschotels, bijvoorbeeld Shchi-soep en Gribnoy-soep, zijn niet te missen. Hoofdgerechten zijn over het algemeen gebaseerd op champignons (bijvoorbeeld gribnoy sup of kotleta po krestiansky) of aardappelen (bijvoorbeeld draniki). Als dessert kun je je niet verzetten tegen shklbantsi, een soort zoete gnocchi gemaakt van aardappel en geserveerd met gesmolten reuzel en maanzaad. Om het af te wassen, kun je genieten van myadukha, kvas of een van de vele soorten wodka’s en bieren die worden aangeboden … met mate uiteraard! De stad heeft geen tekort aan restaurants en typische brasseries, met stevige menu’s en oude recepten in een traditionele setting.

DELEN
Vorig artikelStedentrip Marseille
Volgend artikelStedentrip Riga