Stedentrip Moskou

Rusland Moskou

Moskou, genoemd in de Russische rivier de Moskva, is de hoofdstad van Rusland en met zijn ongeveer 12 miljoen inwoners, de grootste stad van Europa. Het is het politieke, economische en culturele centrum van het land. Meer dan honderd nationaliteiten en etnische groepen wonen tegenwoordig in de Russische hoofdstad.

Moskou biedt honderden prachtige gebouwen en architectonische meesterwerken die tijdens een vakantie in Moskou kunnen worden verkend. Meer dan 600 kerken kunnen worden bezocht, samen met vele andere bezienswaardigheden, zoals het beroemde Kremlin of het Rode Plein in het centrum van Moskou, die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed.

Moskou bezienswaardigheden

Het ideale startpunt is het wereldberoemde Rode Plein, dat miljoenen toeristen trekt, en de St. Basil’s Cathedral, een prachtig meesterwerk van de oud-Russische architectuur. De unieke structuur bestaat uit negen kapellen, elk gewijd aan een onvergetelijke gebeurtenis in de oorlog tegen Kazan. Een ander belangrijk gezichtspunt is het Kremlin, dat sinds 1990 een UNESCO-werelderfgoed is. Het is het centrum van Moskou en Rusland, evenals een museum en het kantoor van de president.

Op een stedentrip in Moskou zijn ook de moeite waard om de musea te bezoeken, bijvoorbeeld de grote fotogalerij Tretyakov en de unieke wapenkamer. Hier kunnen bezoekers zich verwonderen over de voorraad aalmoezen in Rusland en over de indrukwekkende kunstwerken van de familie Faberge. Moskou is in de absolute top van de wereld met zijn musea. Sommige Moskouse musea onderscheiden zich van het brede aanbod, bijvoorbeeld het Historisch Museum van de Staat, dat wordt beschouwd als het belangrijkste museum en al overtuigd in zijn architectuur. Het gebouw bevindt zich in de directe omgeving van het Rode Plein.

Een ander hoogtepunt is het Museum of Modern Moscow History, waarin de jongere Russische periode visueel wordt verlicht. De bezoeker komt hier. Beginnend met de industrialisatie van de ene naar de volgende kamer van het heden dichterbij. Ook zijn er enkele kunstmusea, zoals de State Tretyakov Gallery, die een kunstcollectie herbergt met indrukwekkende werken uit de 11e tot de 20e eeuw in 62 zalen.

De meest populaire promenade in Moskou is de oude Arbat en een absolute must om te bezoeken. Het is een prachtige voetgangersstraat in het midden van het historische centrum van Moskou, met restaurants, cafés, souvenirwinkels en interessante bezienswaardigheden, zoals de Vredesmuur. Zelfs straatmuzikanten en dealers zijn te vinden in het populaire voetgangersgebied, waar altijd iets te beleven is. Winkelen is een van de meest populaire activiteiten in Moskou.

Voor winkelliefhebbers is de metropool een waar paradijs, en vooral het contrast tussen de exclusieve luxe boetieks en de traditionele markten heeft zijn eigen charme. Meer dan 100 parken, 800 planten en 500 vijvers maken de metropool tot een recreatiegebied. De regionale keuken moet natuurlijk worden geprobeerd. Het meest bekende, zeer exclusieve gerecht is kaviaar. De culinaire specialiteiten van Moskou zijn over het algemeen zeer gevarieerd en passen zich aan de culturele diversiteit, want naast de traditionele keuken zijn er ook veel internationale restaurants.

Rode Plein

Rode Plein is het grootste en meest beroemde plein in Rusland. Het heeft een magnetische aantrekkingskracht voor alle bezoekers van Moskou. Je staat op het Rode Plein en je ziet de belangrijkste gebouwen in de hoofdstad: het Kremlin, het warenhuis GUM, het Historisch Museum van de staat, het Mausoleum van Lenin en natuurlijk de Sint-Basilius kathedraal. De heldere koepels bloeien als een gedetailleerde stenen bloem geplant door de architecten van de 16e eeuw.

St. Basil's Kathedraal

De kathedraal van de Voorspraak van de Maagd aan de Gracht is beter bekend als de Kathedraal van Heilige Basilius de Gezegende. Het is de meest herkenbare kerk van Rusland. St Basil’s Cathedral werd gebouwd in de 16e eeuw in opdracht van Ivan de Verschrikkelijke.

Lenins graf

De leider van de revolutie en het eerste hoofd van de Sovjet-Unie werden begraven in een granieten mausoleum speciaal voor hem gebouwd op het Rode Plein. Het graf is nog steeds open voor de bezoekers en kan elke dag worden bekeken behalve op maandag en vrijdag.

Het Kremlin-terrein

Het Kremlin van Moskou is een oude stad en citadel. Russische vorsten en tsaren hebben hier lang geleden gewoond. Het is een prachtig architectonisch ensemble dat beroemd is om zijn drie unieke kathedralen. Vandaag is het Kremlin de officiële residentie van de president van Rusland.

Arsenaalkamer

De Arsenaalkamer is een uniek treasury-museum met de rijkdom van de Russische heersers uit de 12e eeuw tot de Oktoberrevolutie van 1917. De koninklijke schatten omvatten kroningsjurken, tronen, kronen en Faberge-paaseieren.

Diamond fonds

Het Diamantfonds van Rusland is een verzameling van de meest waardevolle voorwerpen van de Russische schatkist: unieke diamanten, zeldzame edelstenen, meesterwerken van juwelen uit de 18e tot de 20e eeuw, goud en platina nuggets.

Christus de Verlosser-kathedraal

Majestueus van binnen en van buiten, de kathedraal van Christus de Verlosser is de hoogste Oosters-orthodoxe kerk ter wereld. Opgeblazen in het Sovjettijdperk en nieuw leven ingeblazen in de nieuwe epoque werd de kathedraal van Christus de Verlosser de kathedraal van verlossing voor de zonden van de vorige eeuw.

Novodevichy-klooster

Het is het bekendste klooster van Moskou, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een uniek ensemble van de barokke architectuur van Moskou en een verbannen plek van veel dames uit de Russische koninklijke families.

Novodevichy begraafplaats

De Novodevichye-begraafplaats is de laatste rustplaats van enkele van de meest beroemde mensen in de Russische geschiedenis, waaronder de schrijvers Nikolai Gogol en Anton Chekhov, de voormalige Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov, en Raisa Gorbachev, de vrouw van de laatste communistische heerser van Rusland, Boris Jeltsin en Mstislav Rostropovich.

Holocaust memorial synagog

De Holocaust Memorial Synagogue maakt deel uit van het WO II-monumenten complex in Victory Park. Het werd gebouwd ter nagedachtenis aan de Joden die stierven tijdens de oorlog op het grondgebied van de USSR. De synagoge heeft het Holocaust-museum.

Koor synagoge

De Moscow Choral Synagogue is de belangrijkste synagoge in Rusland. Het is de oudste synagoge van Moskou. In 2006 vierde het zijn 100-jarig jubileum.

Oude Arbat straat

Oude Arbat straat is een sfeervolle voetgangersstraat van Moskou, een mooie locatie om te luisteren naar straatmuziek, om te dineren en om een ​​souvenir te kopen in een van de vele winkels.

Tverskay street

Tverskay street is als de 5th Avenue in New York of Oxford Street in Londen. Het is de belangrijkste winkelstraat vol luxe boetieks en trends van bekende retailers. In dit gebied zijn altijd talloze cafés en restaurants te vinden, variërend van Mc Donald’s tot chique restaurant Pushkin.

Mus heuvels

Sparrow Hills is een heuvel op de rechteroever van de rivier de Moskva en een van de hoogste punten in Moskou. Op de top van de heuvel, 85 meter boven de rivier, bevindt zich het observatieplatform, dat een uitstekend panoramisch uitzicht over de stad biedt.

Tverskaya straat

Deze straat spreekt de verbeelding van elke voorbijganger met de schoonheid en elegantie van haar kerken. Je loopt gewoon door de middeleeuwse straat, de oudste in de stad.

Metro Moskou

De metro van Moskou ziet er anders uit dan metro’s in andere Europese hoofdsteden. Elk station heeft een uniek en individueel ontwerp. De zalen zijn afgewerkt met marmer en verlicht met kroonluchters, wanden en plafonds glinsteren in mozaïeken en glas-in-loodramen. Geen wonder dat het vaak ‘marmeren paleizen voor de mensen’ werd genoemd.

The State Tretyakov Gallery – Oud gebouw

De State Tretyakov Gallery is een kunstgalerie in Moskou. Het heeft de grootste verzameling Russische kunst ter wereld. Het oude gebouw van de Tretyakov-galerij (gelegen op Lavrushinskiy Pereulok) herbergt de Russische iconen en schilderijen in de periode van de 11e tot de vroege 20e eeuw.

The State Tretyakov Gallery – Nieuw gebouw

Het nieuwe gebouw van de Tretyakov-galerij herbergt een verzameling van de Russische 20ste-eeuwse kunst: avant-garde, socialistisch realisme, moderne kunst. Het is een tak van The State Tretyakov gallery.

Pushkin Fine Arts museum

Het Pushkin Museum voor Schone Kunsten is het grootste museum voor westerse kunst in Moskou. Het staat bekend om zijn unieke verzameling impressionistische en pos impressionistische kunstenaars.

Romanov boyars kamers

Dit museum is gewijd aan de levensstijl van de jongens van de 16e-17e eeuw, de epoque van Ivan de Verschrikkelijke en de eerste tsaar van de Romanov.

Historisch museum van de staat

Het imposante, karmozijnrode gebouw aan de noordkant van het Rode Plein is het State Historical Museum. Ontworpen door V. Shervud, werd het geconstrueerd om nationale geschiedenis te herdenken en de ontwikkeling van Rusland en zijn mensen van oudheid tot laat 19de eeuw te traceren. De tentoonstellingen omvatten de overblijfselen van de prehistorische stammen die ooit Rusland bewoonden, evenals kunstwerken van onschatbare waarde die eigendom zijn van leden van de Romanov-dynastie.

Tweede Wereldoorlog museum

Het Centraal Museum van de Grote Patriottische Oorlog van 1941-1945 ligt in het centrum van het Victory Park. Het is gewijd aan de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog op het grondgebied van de USSR.

Tolstoj huis-museum

Er is een kleine hoek van landelijke charme in het centrum van Moskou. Tolstoys Huismuseum voelt alsof zijn geest nog bevat. Het houten huis, met wat land en bijgebouwen, vertelt ons een verhaal over het leven van de familie Tolstoj.

Gorky huis-museum

Een van de mooiste voorbeelden van Art Noveau is het huismuseum van Gorky. Het is ontworpen door de getalenteerde architect Fyodor Shekhtel in 1900. Het huis is het bekijken waard vanwege de fantastische inrichting.

Memorial Museum of Space Exploration

Het museum volgt de geschiedenis van de ruimtevaart: de eerste satelliet – Spoetnik – gelanceerd in 1957, de eerste honden in de ruimte, de eerste menselijke vluchten, de eerste ruimtewandeling, missies naar de maan, Mars en Venus.

Geheime Sovjetbunker

De hele ondergrondse stad ligt verborgen op een diepte van 60 meter in de wijk Tagansky in Moskou.

De geheime bunker werd gebouwd in de jaren ’30 als het commandocentrum van de Opperbevelhebber van het Rode Leger Stalin. Het was verbonden met het Kremlin met een 17 km lange ondergrondse weg.

Gulag Museum

Het rijksmuseum van GULAG is gewijd aan een van de meest ellendige tijden in onze geschiedenis. Gulag is de afkorting voor Chief Administration van Correctieve Arbeidskampen en Kolonies, maar tegenwoordig is dit woord het Sovjet-repressieve systeem zelf gaan betekenen.

Joods museum en het centrum van tolerantie

In tegenstelling tot veel musea die hun tentoonstellingen in vitrines tentoonstellen, maakt dit museum gebruik van interactieve mediatechnologieën die memorabel en tot nadenken stemmend zijn, niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen.

Het museum van de Joodse geschiedenis

Het Moskouse Museum voor Joodse geschiedenis opende voor het eerst haar deuren in mei 2011. Iedereen die geïnteresseerd is in Joodse geschiedenis is van harte welkom om dit vriendelijke privémuseum te bezoeken. Je krijgt de kans om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Joden in Rusland, over hun dagelijks leven, cultuur en religie.

Museum voor hedendaagse geschiedenis van Rusland

Het museum bekijkt de Russische geschiedenis in een periode van 150 jaar, vanaf 1860s tot de dag van vandaag.

Overwinningspark

Victory Park is een herdenkingscomplex gewijd aan de overwinning van Rusland op nazi-Duitsland. Het ligt in het historische gedeelte van Moskou.

Park van sculpturen

Dit park is beroemd als een kerkhof van beelden uit het Sovjettijdperk. Het bevat ook moderne sculpturen.

Kolomenskoye museum landgoed

De voormalige zomerresidentie van de Russische tsaren is een van de meest pittoreske locaties in Moskou. Hier kunt u een uniek ensemble van oud-Russische architectuur zien. Het meest verbazingwekkende gebouw is de Hemelvaartskerk. (UNESCO’s Werelderfgoed). Er zijn verschillende musea hier, waaronder het huisje van Peter de Grote.

Tsaritsino

Tsaritsino is een landschapspark en een indrukwekkende koninklijke residentie uit de 18e eeuw. Het werd gebouwd tussen 1775 en 1796. Tsaritsino betekent “Tsarina’s” (“Queen’s”). Het unieke architecturale complex is ontworpen voor Catharina de Grote.

VDNKh

Dit prachtige park in het noorden van Moskou heeft meer dan 250 paleizen en paviljoens uit de Sovjet-tijd, indrukwekkende bogen en talrijke fonteinen, Vostok-raket en het Sovjet-luchtruim.

GOM

GUM is de afkorting voor het State Department Store. Het is een populaire toeristische bestemming die tot de verbeelding spreekt met een prachtig interieur en extreem hoge prijzen. Luxe boetieks en high-fashion winkels worden ’tentoonstellingen van prijzen’ genoemd.

Izmaylovo souvenirs markt

Izmailovo Market wordt beschouwd als de grootste verzameling ambachtslieden en marktlieden in Moskou, waar decoratieve en toegepaste kunst, beeldende kunst en volkskunst te vinden zijn.

Bolshoi-theater

Als thuisbasis van een van de oudste en waarschijnlijk de beroemdste ballet- en operapartijen ter wereld, is het Bolshoj-theater absoluut een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Moskou.

Het klooster van de heilige drie-eenheid St. Sergius

De heilige drie-eenheid St. Sergius Lavra is een van de meest heilige plaatsen in Rusland. Eeuwenlang zijn veel orthodoxe christenen op bedevaart naar het klooster vertrokken. Ze komen hier om de relikwieën van St. Sergius te aanbidden in afwachting van wonderen, wat kan gebeuren op dit heilige land.

Monino

Het Central Air Force Museum in Monino zal echt een traktatie zijn voor iedereen die van luchtvaart houdt. Het beschikt over een unieke verzameling Sovjet-en buitenlandse vliegtuigen, helikopters, motoren, reddingstoestellen, lonten en munitie, vliegende machines modellen, zeldzame foto’s en documenten. Over het algemeen heeft het museum 173 vliegtuigen en meer dan 120 vliegtuigmotoren.

Het circus van Moskou

Als je toevallig in Moskou was met je familie, is het beste idee om je tijd door te brengen naar een van de circussen in Moskou te gaan.

Panoramisch platform op de Empire-toren

We nodigen je uit om deel te nemen aan een onvergetelijk avontuur en Moskou in vogelvlucht te zien vanaf de top van de Empire-toren.

Ostankino-toren

Ostankino tv-toren (540 m) is de hoogste vrijstaande structuur in Europa. Vanuit de twee observatiedekken kunt u genieten van het uitzicht op Moskou: het glazen dek (337 m) en het open observatiedek (340 m). Je hebt alleen in april en oktober toegang tot het open observatiedek bij mooie weersomstandigheden.

Michail Boelgakov museum

Mikhail Boelgakov wordt beschouwd als een van de grootste Russische schrijvers van de 20ste eeuw, beroemd om zijn romans Heart of a Dog, The White Guard, The Master en Margarita en vele anderen. Je kunt zijn oude appartementencomplex op Bolshaya Sadovaya straat nr. 10, waar hij met zijn vrouw woonde in 1921-24 en waar delen van De meester en Margarita zijn geplaatst.