Home Vakantie landen in Europa Denemarken Stedentrip naar Billund

Stedentrip naar Billund

47
0
DELEN
Stedentrip Billund Legoland

Gelegen in het hart van Jutland, het continentale deel van Denemarken, heeft het kleine stadje Billund een specialiteit ontwikkeld die vele jaloezie heeft: de vreugde van gezinnen. Met hun Lego-modellen, achtbanen, reuzeglijbanen, wilde dieren en ongelooflijk realistische dinosaurussen, zorgen de pretparken van de regio voor het geluk van jong en oud. Dergelijke glorie kan alleen worden versterkt door een paar Vikingen, sprookjesachtige kastelen en een kleine zeemeermin. De hele wereld kent ze. Met Barbie en Playmobil behoort het tot de grote klassiekers op het gebied van speelgoed over de hele wereld. Sinds de oprichting in 1949 heeft het 327 miljard exemplaren verkocht. Dat is het succes dat het bedrijf heeft voortgebracht dat het naar de top van de wereldranglijst van speelgoedfabrikanten voert. We hebben het over de beroemde Legostenen, stukjes plastic die, samengevoegd, kinderen toestaan ​​alles te bouwen waar ze van dromen, van de piramides van Egypte via middeleeuwse kastelen tot Star Wars-schepen.

Billund: De geboorteplaats van Lego

De Lego Group en zijn beroemde bakstenen werden geboren in Billund, een klein stadje van 26.000 mensen in het midden van Denemarken. Het door Ole Kirk Christiansen opgerichte bedrijf is trouw gebleven aan zijn geboortestad. Niet alleen heeft het bedrijf zijn hoofdkantoor daar gehouden, waardoor Billund een zekere mate van welvaart kende, maar daarnaast werd het uitgekozen als de thuisbasis van Legoland, een verbazingwekkend amusementspark dat elk jaar bijna twee miljoen bezoekers naar de regio trekt. Bijna vijftig jaar geleden geopend, dit kleine paradijs waar kinderen net zo van genieten als hun ouders, heeft zich onophoudelijk ontwikkeld en biedt momenteel zo’n 50 attracties in bijna tien verschillende themagebieden. Roller coasters, piratenschepen, panoramatreinen en monorailsystemen nemen je dag in beslag . Maar bezoekers komen speciaal hier voor Miniland en zijn “miniatuur” replica’s gemaakt van Lego. Over de hele wereld in 80 stappen. Daar zie je Columbia Space Shuttle, een A380 en een Concorde op een luchthaven, of zelfs een Vrijheidsbeeld van drie meter hoog. Je kunt de haven van Kopenhagen, de Egyptische tempel van Abu Simbel en de gigantische hoofden van het Rushmore Memorial ontdekken. Twaalf meter hoog vereisten de gezichten van de Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt 1.500.000 Lego en 40.000 Duplo-stenen. Het is in feite een van de belangrijkste creaties in een park dat sinds het begin dergelijke successen heeft vermenigvuldigd en vandaag het indrukwekkende totaal van meer dan 60 miljoen stenen heeft verzameld.

Bezienswaardigheden in en de omgeving van Billund

Jurassic Park

Terug naar de echte wereld voor een ander familie-uitje: een veertig minuten buiten Billund, om de dierentuin in Givskud te ontdekken. Leeuwen, zebra’s, giraffen, apen, nijlpaarden, kamelen, olifanten, zeboes, bizons: deze ark van Noach huisvest meer dan 700 inwoners. En je kunt ook zo’n 40 dinosaurussoorten zien … Eigenlijk zijn ze, om precies te zijn, getrouwe levensgrote reproducties. Maar deze valse Triceratops, T-Rex en Diplodocus zijn heel levensecht!

De Viking-geest

Stap buiten de wereld van de kindertijd en ontdek een van de mooiste regio’s van Noord-Europa: Zuid-Denemarken. Het was de bakermat van de Deense natie sinds Ribe, een charmant stadje op minder dan een uur rijden van Billund, en wordt beschouwd als de eerste Scandinavische stad, die werd gesticht in het begin van de achtste eeuw. Zijn lange en mooie geschiedenis is zelfs vandaag nog zichtbaar, in de eeuwenoude huizen van de oude stad, in de haven van zijn kleine vissershaven, of in de drie klokkentorens van zijn kathedraal – de oudste van het land, sinds de kerstening van Scandinavië begon bij Ribes. Het was nog steeds de tijd van de Vikingen, die strijders en matrozen in heel Europa gevreesd. De stad brengt hulde aan hen via twee instellingen: het Viking Museum en het Viking Centre, een reconstructie van een dorp uit die tijd, waar je kunt chatten en werken met authentieke (of bijna) Noormannen. Van Vikingen en hun geschiedenis is er meer om te zien op Vejle. In Jelling, een klein dorp van deze gemeente met meer dan 50.000 inwoners, zijn er in feite twee runenstenen gegraveerd in de 10e eeuw op verzoek van de koningen Gorm de Oude en Harald Bluetooth, zijn zoon. De grootste van deze twee stenen draagt ​​een Christus aan het Kruis. Het wordt dus beschouwd als het “certificaat van de doop” van het Deense volk. Maar Vejle is niet alleen beroemd door het land voor dit mineraal monument: het staat ook bekend om zijn commerciële leven. Winkelen is hier koning. De stad heeft meer dan een kilometer voetgangersstraten met honderden etalages waar zowel nationale als internationale merken worden getoond, evenals lokale ambachten.

Eiland Funen

Van Billund is het ook gemakkelijk om de Funen te bereiken (amper 1 uur over de weg). Dit eiland wordt beschouwd als de groene long van Denemarken, vanwege zijn extreem weelderige karakter. De Deense noem het in feite “het boomgaard-eiland” of “de tuin van Denemarken”. Maar het is ook erg bekend onder een andere naam: “het eiland van de kastelen”. In feite heeft dit eiland de hoogste concentratie van kastelen in de wereld. Een uitzonderlijk architecturaal erfgoed, ook met heel veel molens, opmerkelijke dorpen en het historische hart van Odense, de hoofdstad van het eiland en de derde stad van het land, en een van de oudste steden met meer dan duizend jaar oud. Deze prachtige metropool was de geboorteplaats van de beroemdste Deen aller tijden: Hans Christian Andersen, bedenker van het lelijke eendje, het meisje met de kleine lucifer, de prinses tegen de erwt en, in het bijzonder, de kleine zeemeermin en de sneeuwkoningin.

De kastelen van Funen

Het eiland van kastelen herbergt vele wonderen, zoals het kasteel van Egeskov. Dit waterburcht omringd door prachtige tuinen en een klein meer, is een prachtig gebouw dat eruitziet als iets uit een van Andersen’s verhalen, en is het huis, naast andere attracties, van een museum voor oldtimers en motorfietsen en de zogenaamde ” Draculacrypte Het Hans Christian Andersen-museum: samen met het huis van de schrijver van de kindertijd is dit museum een ​​van de vele eerbetonen die de stad Odense heeft betaald aan haar beroemdste kind. Voor fans van de Sneeuwkoningin!

Legoland resort

Hemel voor kinderen en al diegenen die hun innerlijke kind hebben bewaard. Je kunt zelfs in het park slapen, in een hotel dat is ingericht naar de grote hits van het speelgoedmerk.

Lalandia

Het grootste waterpark van Scandinavië ligt in Billund. De enorme koepel bedekt golfslagbaden, waterglijbanen, wilde rivier…

Het eiland Mandø

Een van de eilanden op de Waddenzee, een kustzee die west Denemarken baadt. Voor zijn wilde, stille landschappen …