Home Vakantie landen in Europa Italie Stedentrip Napels

Stedentrip Napels

55
0
DELEN
Stedentrip Napels

Denk aan de drukke straten, de geuren van oregano en pizza die in de lucht zweven, de kleurrijke taal van de lokale bevolking, de was die op straat is uitgespreid, een motorfiets die zijn hoorn blaast onder een raam: Napels biedt een instant verandering van scène. Heel eenvoudig een van de mooiste steden in de Middellandse Zee, met veel natuurlijke, culturele en culinaire schatten om van te genieten. Een cocktail van activiteiten die zowel gezinnen als natuurliefhebbers zullen verrassen, evenals bezoekers met een passie voor kunst en cultuur. Napels is het hart van Italië

Wat Napels zo aantrekkelijk maakt voor reizigers die op zoek zijn naar culturele verkenning, is het scala aan invloeden op de hoofdstad van het architecturale erfgoed van Campania. Van Grieks-Romeinse ruïnes tot barokke paleizen, er is voor elk wat wils.

Degenen die graag zichzelf willen verdwalen in de stad, moeten een wandeling maken door de straten en meer dan 400 kerken ontdekken! Wandel langs de Spaccanapoli, de belangrijkste en meest levendige straat in het historische centrum van Napels. Neem de Via Toledo, omzoomd met historische gebouwen, paleizen, kerken en cafés. Eindig je wandeling in de hoge plafonds, ruime Galleria Umberto I, een luxueuze vierarmige winkelgalerij.

Voor liefhebbers van cultureel toerisme is het National Archaeology Museum niet te missen. Een van de belangrijkste Griekse en Romeinse musea voor de oudheid in de wereld, deze galerij heeft vele tentoonstellingen uit Pompeii.

Pompeii en Herculaneum

Minder dan 45 minuten van Napels, wachten twee must-see sites: Pompeii en Herculaneum, steden overspoeld door de uitbarsting van de Vesuvius bijna 2000 jaar geleden. Pompeii, een verfijnde stad begraven in 79 A.D. onder een dikke laag as, is bijna perfect bewaard gebleven. Het biedt een groots en ontroerend beeld van hoe een Romeinse stad in de keizerlijke periode eruit zou hebben gezien. Een bezoek aan Herculaneum neemt je ook 2000 jaar terug, maar met één speciaal kenmerk: de stad werd begraven onder een laag lava en modder, waardoor het gereedschap en het meubilair van die tijd nog beter werden beschermd en gewaardeerd.

Neem vanuit Napels een dag weg van de drukte van de stad en ontdek de vier mooiste dorpen van Zuid-Italië: Sorrento, Positano, Amalfi en Ravello.

Op een klif biedt het dorp Sorrento een charmante, bruisende haven en een prachtig panorama op de zee en het omliggende landschap, terwijl u geniet van een ristrettokoffie op een caféterras. De steegjes van Positano zijn gevuld met charmante, kleurrijke boetieks. Vergeet niet te stoppen bij de Santa Maria Assunta-kerk. Bekijk de glimmende witte mediterrane gebouwen van Amalfi, voordat u in Ravello eindigt, om het prachtige kustlandschap vanuit een andere hoek te bewonderen.

Het aanbod in de omgeving van Napels zal sportliefhebbers bevallen. Daag je wandelpoten uit en langs het “Pad van de Goden”, waarbij u de paden van oude herders overneemt die uitkijken over Positano. Klim vervolgens naar de top van de Vesuvius, de enige actieve vulkaan in continentaal Europa, hoog boven Napels op 1281 meter hoogte.

Geniet van de Dolce Vita

Neem voordat u vertrekt de tijd om gewoon op het terras van een restaurant in Napels te zitten om mensen te kijken terwijl u wacht op uw Margherita: de beroemde pizza in de kleuren van de Italiaanse vlag!