Home Stedentrips Stedentrip New York

Stedentrip New York

56
0
DELEN
Stedentrip New York

Een stedentrip in New York is het spul van dromen in de grote stad, met gigantische wolkenkrabbers, wereldberoemde bezienswaardigheden, legendarische Broadway-shows en exclusieve shoppingtempels. Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge, Times Square, Empire State Building, het MOMA of het Guggenheim Museum en de fijne winkels en hotels in New York van Fifth Avenue – verveling gaat niet zo snel in de metropool aan de Hudson River. De bekende gele taxi’s banen zich een weg door de kloppende straten, op wiens trottoirs menig model zich voorbereidt op de volgende Fashion Week. Sterren van rang en naam geven zichzelf op locaties zoals de Cain Club de grendel in de hand. Recreatie is te vinden in Central Park of de Brooklyn Zoo. De nodige verfrissing wordt geboden door typische snacks zoals bagels, hotdogs en New York cheesecake.

Bezienswaardigheden in New York

Iedereen kent ze, het wereldberoemde Vrijheidsbeeld op Liberty Island. Bijna euforisch steekt de Romeinse godin Libertas haar hand op en begroet haar gasten met een gebaar van overwinning. Het bijna 400 meter hoge Empire State Building is een klassieker onder de gigantische wolkenkrabbers van Manhattan. Het filmmonster ‘King Kong’ heeft al geprobeerd de enorme structuur te beklimmen. Weg van de bioscoopschermen, wordt deze ervaring, met zijn adembenemende uitzicht over de stad, onthouden aan bezoekers van het gebouw. Een omweg naar de unieke Brooklyn Bridge belooft zijn bezoekers ook een spectaculair uitzicht op de kosmopolitische stad. Wil toeristen naar het idyllische groene kant van New York kennen, nodigt uit tot een reis naar Central Park voor een ontspannen wandeling in het grootste natuurlijke stadspark.

Vrijheidsbeeld

We raden niet noodzakelijk een bezoek aan het Vrijheidsbeeld aan. Het is altijd te druk. Niet dat het niet erg indrukwekkend is, maar het betere alternatief is om een ​​boottocht door Manhattan te maken en te stoppen bij het Vrijheidsbeeld!

Empire State Building

Het uitzicht vanaf het observatiedek van het Empire State Building is adembenemend en dat zul je niet snel vergeten. Een absolute must tijdens een bezoek aan New York.

Brooklyn Bridge

Een officiële bezienswaardigheid van de stad: de Brooklyn Bridge. Hier moet je over de brug lopen en genieten van het geweldige uitzicht vanuit Brooklyn over de East River! Nieuw en populair zijn tochten over de Brooklyn Bridge naar Brooklyn.

One World Observatory - het hoogste observatieplatform van New York

Sinds mei 2015 zijn er tickets voor het observatieplatform van het One World Trade Center en New York heeft een belangrijke mijlpaal. De New Yorkers zijn trots op de nieuwe mijlpaal. Het uitzicht vanaf hier is echt fantastisch!

High Line Park

Het High Line Park is een van de populairste attracties van New York. Het park uitstrekt zich langs de sporen van de voormalige verhoogde spoorlijn van Gansevoort Street tot 34th Street, zeker een wandeling waard geweest.

Top of the Rock

Je hebt ook een geweldig uitzicht over New York vanaf het uitkijkplatform “Top of the Rock”. Niet zo druk als het Empire State Building.

Times Square

Dat mag natuurlijk niet ontbreken! Er is altijd wel iets aan de hand, al overdag is het spannend om de vele mensen en auto’s te observeren. Maar naar onze mening laat Times Square niet zien wat het doet tot ‘s avonds en’ s nachts. En dat is wanneer de LED-reclameborden gloeien! Ik denk ook dat er een voetgangerszone is waar je kunt ontspannen en gaan zitten.

Central Park

Central Park is de groene long van de stad, die zich uitstrekt van de 59e tot 110e straat en de 5e tot 8e laan. Het is ontworpen door stadsplanners en is een populaire bestemming voor New Yorkers. Echt leuk is de geweldige jogging van bijna 10 kilometer, die rond het park leidt. Als het wat comfortabeler is, kun je een roeiboot huren en ravotten op de meren.

Wall Street & Charging Bull

Wall Street is een straat in Manhattan waar de aandelenmarkt en veel van de grote banken te vinden zijn. Een mijlpaal is de sculptuur Charging Bull, die zich heel dicht bij de beurs bevindt. Dit is alleen op dit moment door een ingenieuze guerrillaactie gekomen. Dichtbij is de Trinity Church en het 9/11 National Memorial. Je kunt dit prachtig met elkaar combineren.

Staten Island Ferry

Een ritje op de Staten Island Ferry is een absoluut hoogtepunt. De vrije doorgang vanuit de zuidpunt van Manhattan biedt een sensationeel beeld van de wolkenkrabbers.

Klimaat en de beste reistijd voor de vakantie in New York

Net als Nederland is New York bestemd voor het gematigde klimaat. De continentale landmassa’s in het westen vormen echter een belangrijke weerslag van het weer in de metropool en zorgen voor tropische warme zomers en deels huiveringwekkend koude winters. Terwijl de laagste wintertemperaturen gedurende de dag rond het nulgradencijfer circuleren, zijn temperaturen van meer dan 30 graden in de zomer helemaal niet ongebruikelijk. In het koude seizoen kunnen zware sneeuwstormen ook chaos veroorzaken. In de winter is de waargenomen temperatuur ook vaak lager dan de werkelijke temperatuur ten gevolge van de koude noordenwind. Een onvergetelijke reis en spectaculaire rondleidingen zijn gegarandeerd van de late lente tot de vroege herfst. De geboekte pakketvakantie in juli of augustus moet echter goed worden overwogen, omdat het midden in de zomer overweldigend kan zijn bij temperaturen rond de 35 graden tussen de gebouwen.

DELEN
Vorig artikelVakantie in Turkije
Volgend artikelVakantie in Olbia