Stedentrip Reykjavik

Prachtige landschappen, de warme gastvrijheid van de mensen, interessante feiten over de geschiedenis en cultuur van de regio. Er valt veel te beleven en te ontdekken in Reykjavik. Ontdek ook Ijsland van de mooiste kant! Tijdens je vakantie in Reykjavik, trakteer je jezelf op een reis naar örefi, Djupavogur of Isafjördur. Tijdens uw stedentrip kunt u vrij de omgeving verkennen, bijvoorbeeld als u een huurauto huurt, ontdekt u sneller de verborgen schoonheden in de natuur van het gebied.

Of u nu alleen op vakantie bent of met uw gezin – vakantie in Reykjavik betekent iets nieuws ontdekken! U kunt uw dagboek thuis achterlaten met gemoedsrust. Er wacht u een reis naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, en daarmee ook de tijd waar u naar uitkijkt.

In Reykjavik zijn er mogelijkheden voor veel verschillende soorten activiteiten. Er zijn arrangementen voor spannende dagtochten, nachtleven, golf, sportieve activiteiten, fietsverhuur en natuurlijk de Blue Lagoon, die een zeer populaire attractie is om te bezoeken.

De blauwe lagune

Een paar minuten van Leifur Eiriksson International Airport in Keflavik, deze populaire hete bron bevindt zich. Hier is een grote spa gebouwd in het ruige lavalandschap.

Reykjavik Park en Zoo

Reizen met kinderen tijdens een reis naar Reykjavik is een plaats om te bezoeken. Hier zijn er meer dan 150 dieren en 19 verschillende soorten, waaronder vee zoals geiten, schapen en paarden en meer. Onder dieren in het wild vind je riffen, zeehonden, nertsen en rendieren. Er is ook een groot aquarium, een wetenschappelijke afdeling en natuurlijk een restaurant. Meer info

Nationaal museum van IJsland

Dit museum werd geopend in 1863, en tot die tijd heeft IJsland zijn kunstschatten in Denemarken behouden. Vandaag zul je kunstwerken vinden die de culturele geschiedenis van IJsland uitdrukken, van de eerste nederzettingen tot vandaag. Het museum heeft ook een archeologische afdeling en een grote collectie foto’s en gedrukte werken, bibliotheek- en informatieafdeling, winkel en café.

Eten en drinken

Trakteer uzelf op een bezoek aan de vele coffeeshops. De beste koffie kan worden genoten in Kaffitar, dat zich zowel in het stadscentrum als in het Nationaal Museum bevindt, naast de winkelcentra en de luchthaven. Thee en koffie en zwarte koffie – beide in de hoofdstraat Laugavegur – zijn twee andere goede alternatieven. Hetzelfde is Sufistinn, dat zich in Laugavegur in een boekwinkel bevindt.

Praktische informatie

Outdoor-activiteiten zijn erg populair in IJsland, en voor de actieve, zijn er veel spannende aanbiedingen. Er zijn mogelijkheden om te golfen, fietsen en sneeuwscooters te huren, paardrijden en een breed scala aan bewegwijzerde routes rond Reykjavik.

Toeristenkaart

Je kunt ze kopen bij het toeristenbureau, bij de meeste hotels, het kunstmuseum, het busstation en het stadhuis. Je kunt kaarten kopen die 24, 48 of 72 uur geldig zijn, waardoor je gratis toegang hebt tot een grote selectie musea, gratis bussen door heel Reykjavik en gratis toegang tot alle zwembaden in de stad. De kaart bevat ook een nuttige brochure met contactgegevens, openingstijden en prijzen voor verschillende activiteiten en meer.