Stedentrip Rotterdam

Stedentrip Rotterdam

Met ongeveer 620.000 inwoners is Rotterdam de meest bevolkte stad van Nederland na Amsterdam. Het heeft de grootste zeehaven van Europa en is zowel een kunstenaarsstad als een winkelparadijs.

Rotterdam: veelzijdige architectuur aan de Noordzeekust

Rotterdam is een kosmopolitische metropool aan de Noordzeekust. De stad heeft veel gezichten en presenteert zichzelf als een winkelparadijs, een trendy nachtleven, een kunstenaarsmetropool en een havenstad. De rivier de Nieuwe Maas verdeelt Rotterdam in een noordelijk en een zuidelijk deel. Het moderne stadscentrum verwelkomt u met futuristische wolkenkrabbers en uitzonderlijke architectuur. Na de verwoesting van het historische weefsel in de Tweede Wereldoorlog, hebben talloze architecten hun stempel gedrukt op de stad in de volgende decennia. De Erasmusbrug, de kubuswoningen en de Van Nelle-fabriek zijn exemplarisch voor de ongewone bouwstijlen.

Havencruises met moderne rondvaartboten

De haven van Rotterdam is een van de grootste vrachtafhandelingscentra ter wereld en bezet de onbetwiste leidende positie in de Europese zeehavens. Een rondvaart door de haven is een must tijdens een stedentrip Rotterdam of vakantie in Zuid-Holland. De rondreis duurt ongeveer 75 minuten en voert langs de enorme scheepswerffaciliteiten en containerlaadstations. Vanaf de waterkant heb je een indrukwekkend uitzicht op de skyline van Rotterdam en de enorme cruiseschepen die in de haven zijn verankerd. De tochten worden uitgevoerd met moderne rondvaartboten, die een zonnedek in het bovenste gedeelte en grote panoramische ramen hebben

Attracties voor alle leeftijden

Rotterdam heeft veel attracties voor jong en oud in het centrum van de stad. De Diergaarde Blijdorp is een van de meest bezochte faciliteiten in zijn soort in Nederland. In het “Oceanium” steekt u een 22 meter lange tunnel onder het wateroppervlak over. Haaien en manta’s trekken hun sporen over hun hoofden en kleurrijke scholen vissen zwemmen voorbij achter de dikke ramen. Een buitengewone ervaring is een ritje op de Splashbus. Deze rijtuigen zijn omgebouwd tot amfibievoertuigen en bewegen zowel in het water als op het land. Je hebt een fantastisch uitzicht over de stad Rotterdam vanaf het observatiedek van de Euromast. De toren is een mijlpaal van de havenmetropool en op een heldere dag strekt het zicht zich uit tot in Antwerpen en tot in Den Haag. Boottochten met de Aqualiner, die verschillende stations binnen het stedelijk gebied als watertaxi exploiteert, zijn ook populair bij Rotterdammers.

Musea en winkelmogelijkheden in Rotterdam

Als cultureel centrum in Nederland heeft Rotterdam een ​​schat aan musea en kunsttentoonstellingen te bieden. In het Museumpark zijn de kunstexposities in de musea “Boijmans van Beuningen” en “Kunsthal Rotterdam” een van de meest bezochte tentoonstellingen in de stad. Naast schilderijen van oude Nederlandse meesters wordt hedendaagse kunst getoond. De onderwaterwereld van de oceanen is de focus van het “Maritiem Museum“, terwijl het Chabot Museum zich richt op de kunst van de Nederlandse Expressionist. Als de winkelhoofdstad van Nederland heeft Rotterdam talloze winkelcentra en winkelmijlen. Trendy designermode is te vinden in de Plaza Rotterdam, in de Venetië Passage en in de winkels aan de Nieuwemarkt & Pannekoekstraat. Je kunt vers voedsel en lekkernijen kopen in de enorme overdekte markthal “Markthal Rotterdam”.