Stedentrip Salzburg

Stedentrip Salzburg

Tijdens een stedentrip Salzburg in de beroemde geboorteplaats van Mozart vindt iedereen het juiste aanbod: kunst, cultuur en architectuur ingebed in een uniek landschap. Boek nu je stedentrip naar Salzburg en ervaar de stad van Mozart van dichtbij!

Een van de meest charmante steden in Oostenrijk is Salzburg. De oude stad is zo mooi en historisch waardevol dat het de titel draagt van UNESCO Werelderfgoed. Naast de culturele bezienswaardigheden, zullen de lokale keuken en het pittoreske berglandschap in de omgeving u inspireren. Ongetwijfeld is een stedentrip in Salzburg altijd een goed idee.

Hotels Salzburg

Vind goedkope vluchten naar Salzburg

Vanaf Amsterdam: Transavia

Vanaf Eindhoven: Transavia

BOEK rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen of  gebruik vluchtzoekmachine van Skyscanner om alle vluchten te vergelijken >>>

Vliegticket Salzburg

De mooiste bezienswaardigheden en hoogtepunten van Salzburg

Salzburg is een zeer pittoresk stadje met een historische oude stad, die talrijke gebouwen uit de afgelopen eeuwen heeft. Dromerig rekte charmante kerktorens uit in de barokstijl in de lucht. De prachtige gebouwen omvatten de Franziskanerkirche, de kathedraal en het Festspielhaus. Veel zwermen op hun stedentrip naar Salzburg als ze de beiaard horen. In de Nieuwe Residentie op het Mozartplein bevindt zich het Salzburg Museum, waar spannende dingen ontdekt kunnen worden over de culturele geschiedenis van de stad en de deelstaat Salzburg. Alles over natuur en technologie draait om het huis van de natuur. Dit huisvest een aquarium, dat een van de mooiste zwembaden in Centraal-Europa is. De ogen van kinderen en volwassenen worden uitvergroot wanneer ze naar de tentoonstellingen in het Speelgoedmuseum kijken.

Een stedentrip naar Salzburg zonder zich over te geven aan zoete verleidingen is een zonde. Buiten de grenzen van Oostenrijk, is een snoepje vooral beroemd: de Mozartkugeln. In 1890 ontwierp ze de Salzburgse banketbakker Paul Fürst. Ze omvatten nougat, pistachenoten en marsepein en worden wereldwijd beschouwd als het oriëntatiepunt van de stad. Het is nu verkrijgbaar bij tal van fabrikanten, maar volgens het oorspronkelijke recept bereidt het alleen de banketbakker Fürst voor, die te vinden is in de oude binnenstad van Salzburg. Een andere zoete traktatie zijn de dumplings. Zelfs de prins-aartsbisschop zou blij zijn geweest in de 17e eeuw. Ze bevatten voornamelijk geklopte eiwitten, die worden gemengd met vanillesuiker, suiker, meel en eigeel. Vervolgens worden kleine mutsen gevormd en besprenkeld met suiker, zodat ze in de winter op de besneeuwde bergen rondom Salzburg lijken.

De mooiste excursies in de omgeving van Salzburg

Salzburg ligt te midden van het dromerige Salzburger Land met majestueuze bergen en schilderachtige meren. Een van de lokale bergen, zoals de Gaisberg of Untersberg, kan snel worden bereikt met het openbaar vervoer of met de auto. In de zomer is de Gaisberg een populair gebied voor mountainbikers, wandelaars, fietsers en wielrenners. Vanaf de top opvallen moedige paragliders. Als de sneeuw zich op de bergkammen heeft gevestigd, worden wintersportfanaten aangetrokken. Dus een vakantie in Salzburg kan worden gecombineerd met skiën, sneeuwschoenwandelen en rodelen.

De Untersbergbahn overwint 1320 m hoogteverschil om de gasten naar de Untersberg te brengen. Van daaruit kunt u genieten van een prachtig uitzicht op het Salzburger Land. Niet ver van Salzburg ligt de Eisriesenwelt Werfen met zijn ijssculpturen. Het grotsysteem beslaat een lengte van 42 kilometer, maar alleen het eerste, ongeveer 1 kilometer lange deel is toegankelijk voor bezoekers. Spannend over het onderwerp zout kan worden ontdekt in het Salzwelten Hallein. Al in 400 voor Christus begonnen de Kelten zout te winnen in dit gebied.

Eten en drinken in Salzburg

Heerlijk is de Lungau-kaasbollensoep, in de eieren, broodjes, kaas en boterreuzel komt. Ook erg populair zijn de Pinzgauer Kasnockn. Ze bestaan uit meel, boter, eieren, melk en een groot deel Pinzgauer kaas. Als alternatief worden ze bereid met smakelijke bergkaas. Vlees hoeft ook niet te worden weggelaten. Een klassieker is Bosna. Het is een braadworst, gekruid in een gesneden wit brood en met mosterd en ui. Op het eerste gezicht lijkt het op een Amerikaanse hotdog, maar het is veel pittiger en scherper.

De beste reistijd voor een stedentrip naar Salzburg

Salzburg heeft een gematigd warm klimaat. In de zomer kan de thermometer meer dan 30 ° C weergeven, hoewel deze overdag meestal rond de 25 ° C uitkomt. In de winter schommelen de waarden rond -5 ° C en 8 ° C. Herfst en lente zijn vers tot mild met temperaturen tussen 10 ° C en 18 ° C. Het is het ideale moment om culturele bezienswaardigheden te bezoeken of de natuur te verkennen. Daarom is er geen beste reistijd voor het stedentrip Salzburg. De charmante stad kan worden bereikt volgens individuele voorkeuren en het persoonlijke schema.