Home Vakantie landen in Europa Estland Stedentrip Tallinn

Stedentrip Tallinn

43
0
DELEN
Stedentrip Tallinn

Deze kuststad vol contrasten wordt soms vergeleken met Helsinki, en soms met andere Europese steden. Maar Tallinn is een unieke stad met een eigen persoonlijkheid en een verrassend rijke geschiedenis. Ontdek alle facetten van deze pittoreske maar toch moderne stad, tijdens een rondreis door de eeuwen heen.

Begin je rondreis door Tallinn in het prachtige Stadhuisplein, dat al acht eeuwen het onbetwiste centrum van het sociale leven van de stad is. Zoek naar de ronde steen in het midden van het plein dat is versierd met een windroos. Het indrukwekkende stadhuis, met zijn 64 meter hoge klokkentoren, de prachtige stenen huizen uit de middeleeuwen en een van de oudste apotheken van Europa, maken het plein tot een bijzonder pittoreske plek. Deze middeleeuwse charme en de mysterieuze smalle kronkelende straatjes van de oude stad fungeren als een magneet voor bezoekers.

Bezoek de Sint-Catharinakerk en neem vervolgens de straat met dezelfde naam, die waarschijnlijk de mooiste doorgang in de oude stad is. Nergens anders in de stad Tallinn combineert creativiteit en de middeleeuwse sfeer in een dergelijke harmonie.

Hotels Tallinn

Boek voordelige Tallinn vluchten

Vanaf Amsterdam: KLM.nl, Air Baltic, LOT Polish airlines

BOEK rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen of  gebruik vluchtzoekmachine van Skyscanner om alle vluchten te vergelijken >>

Vliegtickets Tallinn

De vele uitkijkplatforms bieden een prachtig uitzicht op de stad. Zorg ervoor dat u het Kohtuotsa-uitkijkplatform niet mist. Het uitzicht op de wallen van het Patkuli, of Tower Square, uitkijkplatform is nog indrukwekkender. De wallen dragen bij aan de charme van de stad en helpen de sprookjesachtige sfeer te creëren.

Het Kalamaja-district in het westen van de stad herbergt vele houten huizen die vroeger door vissers werden bewoond. Maar vandaag is het kwart binnengevallen door hipsters. Liefhebbers van geschiedenis zullen genieten van een bezoek aan de haven met watervliegtuigen, die het fascinerende verhaal vertelt van de maritieme en militaire geschiedenis van Estland.

Je moet ook de ultramoderne Rotermanni-wijk bezoeken, ten oosten van de oude stad. Dit voormalige industriepark is omgebouwd tot een bruisend winkel- en cultureel centrum en de avant-garde architectuur is het perfecte symbool voor de heruitvinding van Tallinn in de afgelopen jaren.

Iets verder naar het oosten, in Kadriorg, huisvest het prachtige barokke Paleis Katharinenthal het Museum voor Schone Kunsten. Een must voor alle kunstliefhebbers.

En net als je denkt dat je alles wat er te zien is in Tallinn hebt gezien, maak dan een wandeling langs de adembenemend mooie promenade Pirita.

De bezienswaardigheden in Tallinn

Saint Catherine's Passage

Deze nauwe doorgang tussen de straten Vene en Müürivahe is bijzonder pittoresk. Het is de thuisbasis van de Saint Catherine’s Guild en verschillende winkels waar ambachtslieden hun traditionele ambachten uitoefenen. U kunt het werk van deze traditionele ambachtslieden bewonderen, die glaswerk, hoeden, donsdekens, keramiek, juwelen en geschilderde zijde verkopen.

De kathedraal van Santa Maria de Maagd

Oorspronkelijk gebouwd vóór 1233, is deze kerk verschillende keren gereconstrueerd en vertegenwoordigt nu een mengeling van architecturale stijlen. De gewelfde schelm dateert uit de 14e eeuw, terwijl de barokke toren in de jaren 1770 werd toegevoegd. Beklim de trappen van de 69 meter hoge barokke klokkentoren en geniet van een prachtig panoramisch uitzicht over de stad.

The Town Hall Pharmacy

Voor het eerst geopend in 1422, is deze merkwaardige winkel op de hoek van het Stadhuisplein de oudste apotheek van Europa en is sinds de opening nog steeds actief. In de Middeleeuwen verkocht het veel merkwaardige remedies, zoals snakhuiddrank, mummiesap, eenhoornhoornpoeder om de mannelijkheid van mannen te stimuleren, maar ook zoals jam, thee en wijn.

De Tallinn-vestingen

Tallinn heeft enkele van de best bewaarde middeleeuwse vestingen van Europa. De wallen werden gestart in 1265, maar de huidige muren dateren uit de 14e eeuw. Op het hoogtepunt van de stad in de 16e eeuw waren de wallen 2,4 kilometer lang en gemeten tussen 14m en 16m hoog en 3m dik. De stadsmuren hadden ook 46 torens. Vandaag staat 1,9 km van de wallen en bijna de helft van de torens nog steeds boven het oude stadscentrum.

Het uitkijkplatform Kohtuotsa

Gelegen op de oostelijke hoek van heuvel Toompea, biedt dit ruime platform een ​​aantal onvergetelijke uitzichten op de middeleeuwse stad, tegen de achtergrond van de modernere wijken. Vanaf hier zie je de meeste torens van Tallinn, en zelfs de tv-toren die in de verte oprijst. Dit kijkplatform is een favoriete plek voor fotografen.

Paleis Katharinenthal en het Museum voor Schone Kunsten

Gebouwd in barokstijl in 1718 door Peter de Grote voor zijn vrouw Catherine, dit grandioze paleis en zijn verfijnde tuinen zijn een mooi voorbeeld van de extravagantie van de tsaren. Tegenwoordig herbergt het het Museum voor Schone Kunsten, met honderden schilderijen van westerse en Russische meesters uit de 16e tot de 20e eeuw, evenals gravures en sculpturen.

The Song Festival Grounds

In 1988 begon hier de Singing Revolution, een krachtig muzikaal protest tegen het Sovjetregime dat Estonia op weg naar onafhankelijkheid zette. Elke vijf jaar vindt het festival van zang en dans plaats op deze gronden, in aanwezigheid van maximaal 34.000 artiesten en 200.000 toeschouwers.

The Seaplane Harbour

Deze haven, in het district Kalamaja, vertelt het fascinerende verhaal van de maritieme en militaire geschiedenis van Estland. Tot de belangrijkste attracties van het museum behoren de 600-tons Lembit-onderzeeër die actieve dienst had bij de Sovjet-marine in de Tweede Wereldoorlog en een levensgrote replica van een Brits voorvliegend Brits watervliegtuig van het type Short Type 184.

Het schiereiland Viimsi

Dit rotsachtige schiereiland, op slechts 15 km van het centrum van Tallinn, is een paradijs voor liefhebbers van natuur en geschiedenis. Wandelaars en fietsers zullen genieten van de prachtige paden, terwijl het Estonian War Museum en het Viimsi Openluchtmuseum, in een traditionele boerderij aan de kust, volop mogelijkheden bieden om de geschiedenis van het land te ontdekken.

The Estonian History Museum

Gevestigd in de 15e eeuwse
Great Guild Hall, dit museum toont de geschiedenis van Estland, van de
prehistorie tot het einde van de 20e eeuw. Het leven, de gevechten en het
overleven van de inwoners van de afgelopen 11.000 jaar worden tentoongesteld in films en interactieve diavoorstellingen.

DELEN
Vorig artikelStedentrip Aarhus
Volgend artikelStedentrip Keulen