Strandvakantie in Cancun

Cancun Zona Hotelera

Strandvakantie in Cancún is een van de meest populaire bestemmingen in Mexico. De combinatie van natuurlijke, culturele, historische en creëerde toeristische attracties maken deze vakantiebestemming in het Caribisch gebied zo uniek: Sneeuw witte koraal stranden met kristalhelder water, mooie duiklocaties, een levendig nachtleven, archeologische vindplaatsen van de Maya-cultuur als Chichen Itza en Tulum, nabijgelegen bestemmingen, zoals de Caribische eilanden Cozumel en Isla Mujeres, nationale parken en onderwater grotten en niet in het minst de topklasse hotel.

De drie staten van Campeche, Quintana Roo en Yucatán delen van het schiereiland Yucatán. Cancun is gelegen in de staat Quintana Roo, aan de oostelijke kant tegen de Caribische Zee. De 8 km ten zuiden naar het vliegveld Aeropuerto Internacional de Cancún wordt bediend door een groot aantal chartermaatschappijen en sommige nationale luchtvaartmaatschappijen. Cancún wordt benaderd door bussen van verschillende steden, zelfs met een 24-uur rijden van Mexico-Stad.

Bezienswaardigheden en excursies in Cancun

De belangrijkste attractie van Cancún is zonder twijfel de unieke locatie aan de Caribische Zee, met zijn droomstranden. Wat Cancún echter onderscheidt van andere badplaatsen, zijn de andere sportieve, culturele en historische bezienswaardigheden. Ontdek de binnenkant van de Yucatán of langs de Caribische kust van de Riviera Maya kan gemakkelijk worden georganiseerd.

Hotels en accommodaties in Cancun

De ongeveer 150 hotels in de Zona Hotelera, het hotel-zone, de thuisbasis van voornamelijk verpakken toeristen in het midden tot luxe prijssegment. Tal van internationale hotelketens zoals Iberostar en Hilton zijn hier vertegenwoordigd. Er zijn ook pensions en budgetaccommodatie in Cancun op het vasteland.

Stranden in Cancun

De stranden van Cancun zijn allemaal op Isla Cancun, de dunne strook land tussen de Laguna Nichupte en de Caribische Zee. Hoewel volgens de Mexicaanse wet, de stranden behoren tot het volk, worden ze genomen in de Zona Hotelera door het luxehotel complexen. De stranden hier op het Caribisch gebied zijn allemaal prachtig, het is moeilijk om het beste strand uit te pikken. De kustlijn verder ten zuiden van Cancún wordt Riviera Maya genoemd en biedt een aantal zeer rustige, prachtige stranden.

Nachtleven in Cancun

Cancún is absoluut een feeststad, een levendig nachtleven is met een hoofdletter geschreven. Er is een geschikte bar, disco, club en allerlei entertainment tempels voor alle leeftijden en persoonlijke voorkeur. Heel populair door alle leeftijden.

Sportief actief op vakantie

Cancun biedt meer dan alleen strandvakanties, veel sportactiviteiten, in en onder water zorgen voor afwisseling. Voor snorkelen en duiken, is het beste om mee te gaan met een boottocht naar het koraalrif. Diepzeevissen kan ook worden geregeld met een overeenkomstig grote portemonnee. Golf kan worden beoefend op een van de vele golfbanen langs de Riviera Maya.

Ontwikkelingsgeschiedenis van Cancún

Aan het einde van de jaren zestig ontwierpen toerismeplanners een nieuwe strandbestemming uit het niets. Waar vroeger de overhand mangroves en palm bossen, met een paar vissersdorpjes van de afstammelingen van de Maya’s, werden de eerste hotels gebouwd. Het succes bleef niet lang op zich wachten, veel toeristen vonden hun weg naar de Mexicaanse Caribische en geanimeerde investeerders om andere gebouwen van het hotel – de geschiedenis van het vakantiegebied van Cancun en de groei was niet te stoppen.