Strandvakantie in Frankrijk

Frankrijk Nice strand

Frankrijk heeft meer dan vijf duizend indrukwekkende kustlijn. En daar is alles te vinden: romantische baaien, steile kliffen, eindeloze zandstranden. Precies zoals jij het wilt. U heeft de keuze tussen de Kanaalkust van de Belgische grens via Normandië tot het meest westelijke puntje van Bretagne, de aangrenzende Atlantische kust tot aan het Baskenland en de Middellandse Zeekust. Of wil je liever naar het eiland? Dan is Corsica met de fijne zandstranden de juiste bestemming voor jou.

De kust van Frankrijk heeft iets voor elk type vakantie, of u nu wilt ontspannen op het strand , surfen of feesten.

Zuid-Frankrijk is ideaal voor een zorgeloze strandvakantie met warme temperaturen. Zowel de Middellandse Zeekust als de zuidelijke Atlantische kust verwennen u met zomerweer, van de lente tot de herfst.

De regio rond Nice en Cannes is de exclusieve en luxueuze vakantie bestemmingen voor alle smaakmakers die houden van glamour en alledaags en hun vakantie willen doorbrengen als een filmster. Ook in Saint-Tropez kun je het zoete leven in al zijn facetten vieren.

De beste surfplekken van Frankrijk bevinden zich tussen Bordeaux en Baskenland. Op de lange zandstranden in de zomermaanden wordt niet alleen surfen in alle vormen gevierd, maar ook gedurende de nacht gevierd. Vrije surfers houden ook van de herfst in de regio wanneer de golven zo uitdagend zijn.

Bretagne, Normandië en het noorden van Frankrijk worden aanbevolen voor natuurliefhebbers. In de zomermaanden kun je hier ook zwemmen. Een adembenemend landschap nodigt u uit om te voet of met de fiets te verkennen, wat het hele jaar door mogelijk is vanwege de gematigde temperaturen.

Strandvakantie in Frankrijk met kinderen
Frankrijk is een zeer kindvriendelijk land. Vooral gezinsvriendelijke bestemmingen herken je het kwaliteitslabel “Famille Plus”. Voor een strandvakantie met kleine kinderen is de Middellandse Zee echter beter dan de Atlantische Oceaan: hier is de zee rustig en er is niet zo’n groot verschil tussen laag en hoog water.

Bretagne, vooral de zuidelijke kust, is ook geschikt voor een strandvakantie tijdens de zomermaanden. Er zijn ook veel familie- en kinderhotels met aanbiedingen op maat.

Met de hond naar Frankrijk
Frankrijk heeft geen algemene wetten met betrekking tot het verblijf van honden op de stranden. Elke accommodatie stelt zijn eigen regels vast. Over het algemeen zijn er meestal verbodsbepalingen in het hoogseizoen. Honden zijn meestal niet toegestaan of alleen op bepaalde tijden, bijvoorbeeld ’s morgens of ’s avonds. Vraag naar de exacte regeling in uw vakantiehuis of in het gemeentehuis van uw vakantiebestemming.
Bovendien zijn de Fransen erg hondsvriendelijk. Voor de toegang heeft uw viervoetige vriend een huisdierenpaspoort, een geldige rabiësvaccinatie en een microchip nodig. Als u naar het zuiden reist, worden voorzorgsmaatregelen tegen de zogenaamde mediterrane ziekten aanbevolen; Uw dierenarts heeft de juiste middelen gereed. Bepaalde rassen staan ook op de lijst in Frankrijk en mogen niet worden geïmporteerd. Informatie is verkrijgbaar bij de Franse ambassade.

Vakantiehuizen of Campings in Frankrijk
In Frankrijk vindt u alle soorten accommodatie dichtbij het strand, zodat u altijd de juiste kunt vinden.

De Fransen zijn een grote campingnatie, het netwerk van campings zijn goed ontwikkeld. Deze bieden steeds vaker vaste huuraccommodaties en bungalows.
Een goedkoop alternatief voor gezinnen zijn de VVF, de “Villages Vacances France”, vakantiedorpen met kleine vakantiewoningen, die vaak te vinden zijn in de buurt van het strand.

Vooral in Normandië en Bretagne vindt u veel authentieke vakantiehuizen met veel charme.

Aan de Côte d’Azur zijn er chique en stijlvolle hotels met uitstekende service, sommige zelfs direct aan het strand.

Frankrijk is een land voor alle fijnproevers en de strandvakantie is er een absoluut genot.

Frankrijk strandvakantie