Home Vakantie landen in Azie indonesie Vakantie op Sumatra

Vakantie op Sumatra

DELEN

Sumatra strekt zich uit over een lengte van bijna 1800 kilometer en een breedte van 400 kilometer. Het landschap varieert van massieve bergketens aan de westkust, schilderachtige valleien en koele meren, ruim 150 vulkanen en dorre laagvlakten tot uitgestrekte moerasgebieden met een ondoordringbare vegetatie.

Tijdens een reis naar Indonesië leert u Zuidoost-Azië kennen vanuit een van de mooiste kanten. Een vakantie op Sumatra is een goede manier om de diversiteit van cultuur en flora en fauna te ontdekken. Sumatra is de perfecte bestemming voor nieuwkomers in Indonesië die gecharmeerd willen zijn van het regenwoud en de schoonheid van de steden.

Sumatra is een van de Big Sunda-eilanden, het op vijf na grootste eiland ter wereld met 473.481 vierkante kilometer. Buurlanden zijn Java en het Maleisische schiereiland. Sumatra behoort tot de Republiek Indonesië. De communicatietaal is Indonesisch, de valuta is de Indonesische rupiah.

Sumatra staat bekend om zijn biodiversiteit, het tropische regenwoud en het ruige oppervlak van het eiland. Hoe weet ik of Sumatra de juiste bestemming voor mij is? Als je van natuur en dieren houdt, ben je gepassioneerd door duiken of surfen, ben je niet bang voor een avontuurlijke trektocht of backpacken door Indonesië.

De luchthaven van bestemming op Sumatra is Kuala Namu, de internationale luchthaven van Medan. Directe vluchten bieden bijvoorbeeld Singapore Airlines en KLM. U kunt ook een veerboot nemen vanuit Maleisië. Om naar Indonesië te reizen, is een paspoort dat zes maanden geldig is, voldoende als u een gepland verblijf van minder dan 30 dagen heeft, bijvoorbeeld via een retourticket.

Beste reistijd om naar Sumatra te gaan

Vanwege het Indonesische klimaat is Sumatra het hele jaar door erg warm. Temperaturen van 22-30 ° C heersen overal, alleen in de hogere hoogten wordt het een beetje koeler. Er zijn geen significante droge en regenachtige seizoenen op Sumatra. Iets verhoogde neerslag treedt echter op tussen oktober en maart, vergezeld van een verhoogd risico op hevige stormen. Als je droog wilt blijven, moet je tussen april en september aankomen. Vanwege het tropische klimaat is Sumatra altijd vochtig en het heeft een zeer hoge luchtvochtigheid van 80-90%.

Excursies op Sumatra

De mooiste stranden op Sumatra

Natuurlijk zijn er ook prachtige stranden op Sumatra voor strandvakanties: aan de westkust van Silbolga nodigen Pantai Pandan en Pantai Kalangan uit om te zwemmen. Nala Beach en Panjang Gading Cempaka zijn de beroemde stranden van de provincie Bengkulo. Ook rond de havenstad Padang en offshore-eilanden zijn er tal van stranden. Wit kwartszand en graniet dragen bij aan de flair van het eiland Bangka. Bij Lampung vooral het Tanjung Setia-strand met geweldige panoramische uitzichten die het vermelden waard zijn.

Watersport op Sumatra

Als watersportliefhebber zit je precies op de stranden van Sumatra. Wind en golven in Mentawai, Simeulue of Nias bieden uitstekende surfgebieden. Als duiker zul je nergens een zo diverse onderwaterwereld vinden als Pulau Weh.

Trekking op Sumatra

Een avontuurlijke trekking door de nationale parken zal u voorzien van onvergetelijke vakantie-ervaringen. In het noorden, kunt u genieten van rondleidingen in Gunung Leuser, deelnemen aan het Zuiden in Kerinchi-Seblat National Park en misschien ontmoeten in het regenwoud een orang-oetan.

Bezienswaardigheden op Sumatra

Tempels, paleizen en winkels maken Medan de bestemming voor een stedentrip. De oude koninklijke stad Banda Atjeh werd tijdens de tsunami van 2004 zwaar beschadigd. Bezienswaardig is de Baiturrahman-moskee: het gebouw redde het leven van vele mensen. Ruïnes van het oude Sumatra kunnen worden verkend op het Tobameer: ​​traditionele dorpen en stenen graven van de Batak-koningen.

Natuur op Sumatra

Een enorme vulkaanuitbarsting creëerde het natuurlijke stroomgebied van het Tobameer. De actieve vulkanen Gunung Sibayak en Gunung Sinabung bieden rondleidingen voor ervaren trekkers.

Hotels in Sumatra

Hotels en appartementen zijn te vinden in Sumatra in verschillende categorieën en prijsklassen. Er zijn enkele opvallende toeristische hotspots, waaronder:

Medan in Noord-Sumatra – een goed startpunt voor excursies naar het Gunung Leuser National Park

Prapat aan het Tobameer, ook populair bij de lokale bevolking en toegangspoort tot het eiland Samosir

Lampung, beroemd om zijn chili-plantages en als uitvalsbasis voor boottochten naar Krakatoa

DELEN