Stedentrip Sydney

Sydney

De oudste en grootste stad van Australië strekt zich uit over een gebied van meer dan 100 kilometer langs de kust en bijna 70 kilometer naar het binnenland. Het ligt aan een van de mooiste havens ter wereld, aan beide uiteinden waarvan prachtige en gouden zandstranden liggen.

Tegenwoordig is het moeilijk te geloven dat Sydney ooit de eerste Britse veroordeelde kolonie in Australië was. Kapitein Arthur Phillips landde in januari 1788 met 750 veroordeelden en hun bewakers in Sydney Cove. Tegenwoordig is deze haven bedoeld voor veerboten van de metropool. De hoofdstad van de staat New South Wales heeft nu meer dan 4,5 miljoen inwoners en wordt beschouwd als de grootste stad op het continent. Het is ook het industriële, commerciële en financiële centrum, evenals de belangrijkste toeristische bestemming van Australië.

Deze stad heeft een levendig stadsgezicht met fantastische moderne en koloniale architectuur en een onmiskenbaar cultureel leven. Daarnaast biedt Sydney ook een breed scala aan culinaire aanbiedingen. De relaxte levensstijl en de levensvreugde die hier heerst, maken deze stad tot een van de mooiste bestemmingen voor een stedentrip Sydney.

Stedentrip Sydney – ontspannen metropool in Down Under

Hoewel het niet de hoofdstad van Australië is, lijkt Sydney alles wat het continent vormt te verenigen: een ontspannen levenshouding, indrukwekkende structuren, eindeloze stranden, wilde natuur en een meer dan aangename jaarlijkse gemiddelde temperatuur voor door koude getroffen Europeanen.

Meer dan alleen Opera House en The Rocks

Tenzij het fenomenale vuurwerk op oudejaarsavond op de Harbour Bridge wordt afgebrand, is het operahuis in de vorm van een zeilschip het symbool van de stad bij uitstek. Het monumentale gebouw, dat een UNESCO-werelderfgoed is geworden en een must is voor elke stedentrip in Sydney, herbergt twee theaters, een bioscoop, bars en een concertzaal en biedt de perfecte setting voor een foto.

Langs de haven kunt u ontspannen en wandelen naar The Rocks, een kleine, historische wijk met een eigen, enigszins gedegenereerde charme, waar u souvenirwinkels en kunstgalerijen kunt bezoeken. Vroeger een sloppenwijk, is het gebied nu een populaire toeristische bestemming geworden, maar heeft niets van zijn authenticiteit verloren. Van de opera in de andere richting kom je al snel de Royal Botanic Gardens tegen, wiens weelderige vegetatie een prachtig contrast is met de metropool en wiens fruitvleermuizen een eigen attractie zijn geworden.

Met de eigen flora en fauna van Australië is een bezoek aan het Australian Museum de moeite waard en de Art Gallery of New South Wales, met zijn speciale Yiribana-tentoonstelling over Aboriginal Australische kunst, heeft veel te bieden. De geschiedenis van Australië als een Britse veroordeelde kolonie verlicht het sociale geschiedenismuseum van Hyde Park Barracks. Het historische observatorium herbergt nu een astronomisch museum.

Als je je vakantie in Sydney wilt gebruiken om de unieke natuur van Australië te leren kennen, moet je het Moore Park en het Centennial Park bezoeken, die de Engelse landschapstuin doen herleven. Een reis naar de Blue Mountains, die binnen een uur met de auto vanuit Sydney te bereiken is, is echter onmisbaar. De naam is afgeleid van het effect van de etherische oliën van de eucalyptusbomen, die een blauwachtige luchttroebelheid veroorzaken. Hier ontmoet je niet het wilde Australië van de droge outback, maar is unieke vegetatie tegenover, in het deel, nooit een menselijke voet gezet. De rit kan ook worden gebruikt om een ​​natuurpark te bezoeken waar je kunt poseren voor een vakantiefoto met de schattige maar slaperige koala’s, kangoeroes aaien of de bijtende kracht van de Tasmaanse duivels bewonderen.

Terug in de metropool breng je de avond door in de haven, waar veel restaurants zijn waar bijvoorbeeld lokale zeevruchten worden geserveerd, zoals Barramundi, een van de beste voedselvissen van Australië, of Yabbies, kleine rivierkreeftjes. Nu ontbreekt alleen nog het onofficiële en zeer populaire Australische volkslied “Waltzing Matilda”, dat vertelt over een ongelukkige zwerver en een pak Tim Tams, de heerlijke chocoladekoekjes die nu cult zijn, en het perfecte Australische gevoel is er.

Bezienswaardigheden in Sydney

Dit zijn de belangrijkste attracties, hoogtepunten en bezienswaardigheden van Sydney.

Hier is een lijst met de belangrijkste en beroemdste bezienswaardigheden en monumenten van Sydney. Ga met ons mee op een interactieve stedentrip en ontdek de vele bezienswaardigheden en belangrijke bezienswaardigheden van de stad. De meest bekende gebouwen, bruggen, kerken en musea, evenals minder bekende insiderplaatsen worden hier duidelijk en met foto’s vermeld om de charme van de buurt beter te leren kennen.

Sydney Opera House

Het Opera House is het herkenningspunt van Sydney en een van de meest prominente gebouwen van de 20e eeuw.

Sydney Tower

De Sydney Tower mist met de antenne 305 meter en biedt een uitkijkplatform

The Gap

The Gap is een steil hellende spleet in het Watson’s Bay-gebied.

Balmoral-strand

Het Balmoral-strand ligt net buiten het district Mosman en is een ontmoetingsplaats voor de rijken en beroemdheden van de stad …

Stadhuis van Sydney

Town Hall is het stadhuis van Sydney, gelegen in het hart van de stad.

Sydney Wildlife World

De Sydney Wildlife World biedt inzicht in de rijke en ongewone flora en fauna van het Australische continent ….

Bondi Beach

Het ongeveer één kilometer lange, gouden Bondi-strand is een van de beroemdste stranden in Australië.

Coogee naar Lurline Bay wandeling

Een wandeling tussen Coogee en Lurline Bay is heel romantisch en avontuurlijk.

Taronga Zoo

De unieke Taronga Zoo is de stadsdierentuin van Sydney en ligt in het district Mosman, een verhoogde kuststrook.

Het domein

Het domein is een stadspark in Sydney dat bekend staat om zijn gratis openluchtevenementen.

Luna Park

Het Luna Park in Sydney is het oudste en populairste themapark van Australië.

Mannelijk strand

Manly Beach staat tot ver buiten Australië bekend om zijn golven.

Palm Beach

De Palm Beacht ligt midden in een zeilparadijs bij de ingang van Pittwater.

Parliament House Sydney

Het Parliament House ligt aan het oostelijke uiteinde van Macquarie Street en bestaat uit een aantal historische gebouwen.

Spit Bridge to Manly Walk

De wandeling tussen Spit Bridge en Manly Beach biedt uitzicht op de niet zo bekende kant van de kust.

Royal Botanic Gardens

De Royal Botanic Gardens zijn de grootste van de drie botanische tuinen van Sydney.

St James Church

De St James Church is een Anglicaanse kerk en werd oorspronkelijk gebouwd in 1819 als een gerechtsgebouw.

Mary's Cathedral

St Mary’s Cathedral is een neogotische katholieke kathedraal in het midden van Sydney.

Sydney Aquarium

Het Sydney Aquarium in Darling Harbour is een van de grootste en meest indrukwekkende zoutwateraquaria ter wereld.

Sydney Harbour Bridge Pylon-uitkijkpunt

De Sydney Harbour Bridge is een mijlpaal van de stad en een geweldig uitkijkpunt.