Home Vakantie landen in Afrika Tanzania Vakantie in Tanzania

Vakantie in Tanzania

94
0
DELEN
Tanzania

Tanzania is een reis waard of het nu gaat om pieksucces op de Kilimanjaro, wilde dieren kijken in de Serengeti, een bezoek aan de Massai of pure ontspanning op het strand van het specerijeneiland Zanzibar.

Het land tussen het Victoriameer en het prachtige specerijeneiland Zanzibar wordt doorkruist door savannes en vulkanische landschappen. Er leeft een levendige multi-etnische staat van honderden etnische groepen, in een gemeenschap met een enorme rijkdom aan dieren.

De eindeloze grassavels van de Serengeti zijn het toneel van enorme dierenmigraties en ideale jachtgebieden voor luipaarden en andere grote katten. Enorme buffelkuddes die u hier kunt observeren, vormen slechts een klein deel van de biodiversiteit. Als je bijvoorbeeld afdaalt op een avontuurlijk parcours in het hart van ‘s werelds grootste caldera van de Ngorongoro-krater, wordt snel duidelijk waarom bijna elke vertegenwoordiger van het Oost-Afrikaanse dierenlandschap hier te zien is.

Tanzania combineert primitieve en dierlijke rijkdom en is een eldorado voor dappere junior biologen en dierenliefhebbers met een honger naar avontuur.

Hoogtepunten in Tanzania

Serengeti National Park

Het Serengeti National Park is het oudste park van Tanzania en wereldberoemd vanwege het jaarlijks terugkerende schouwspel van de natuur, dierlijke migratie.
Er leven meer dan zes miljoen Gnuhufe, 200.000 zebra’s en 300.000 Thomson-gazellen.
Maar zelfs buiten de wandelingen, hebben deze natuurlijke wonderen van de natuur iets indrukwekkends te bieden: grote kuddes buffels, kleinere groepen olifanten en giraffen, enkele duizenden elanden, lier- en hartebeest, impala’s en Grant-gazellen.

Kilimanjaro en trekking

Hier aan de noordgrens van Tanzania torent de berg majestueus boven de eindeloze savanne uit. Summiteurs dwalen door alle stadia van de vegetatie van regenwoud door heide en alpine woestijn naar de gletsjerzone. Al sinds 1973 is er een Kilimanjaro National Park om het landschap en de flora en fauna op de Kilimanjaro te beschermen.
Alpinisten tellen hem tussen hun droompieken, het UNESCO-werelderfgoed. Maar niet alleen in de Afrikaanse vergelijking is Kilimanjaro een natuurlijk monument van superlatieven. Met zijn 5895 meter is het ‘s werelds hoogste vrijstaande berg. Sneeuw op de evenaar – overtuig uzelf en neem zelf een van de populaire tours.

Crater hooglanden

De Ngorongoro-krater, door Berhard Grzimek het achtste wereldwonder genoemd, is de parel van het Ngorongoro-natuurreservaat met een oppervlakte van 8200 km²

Maar de kraterhooglanden, die doen denken aan de groene hooglanden van Schotland, met zijn vulkanische bergen, weelderige oerbossen, watervallen en diepe kloven, is een paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers.

Naar schatting 42.000 Maasai leven in het natuurreservaat met de status van nationaal park en leven in harmonie met de Oost-Afrikaanse natuur.

In tegenstelling tot de Serengeti mogen de kuddes vee van de nomaden en de wilde dieren de savannes gebruiken als een gemeenschappelijke weide. Moeilijk zijn de gestaag groeiende kuddes van de Maasai en het bijbehorende probleem van overbegrazing.

Ngorongoro Crater

De film “Serengeti mag niet doodgaan” speelt zich af in het beschermde gebied van Ngorongoro Crater.

Het Ngorongoro Conservation Area grenst aan de Serengeti in zijn noordwestelijke uitbouw en in het noorden ligt de Ol Doinyo Lengai, de heilige berg van de Massai. Dit beschermde gebied werd aan het einde van de jaren vijftig opgericht – in het kader van een ecologische studie door de Duitse zoöloog Bernhard Grzimek (bekend van zijn documentaire “Serengeti mag niet doodgaan”).

Sindsdien heeft het Ngorongoro-gebied de harmonieuze coëxistentie mogelijk gemaakt van natuurbehoud, toerisme en herdersschap van de Maasai. In 1979 werd dit unieke landschap met zijn rijke flora en fauna uitgeroepen tot werelderfgoed door de UNESCO.

Selous Game Reserve

The Selous Game Reserve: een groot wild jachtgeheimeiland met de grootste olifantenpopulatie in Tanzania.
Het Selous-wildreservaat is het grootste wildreservaat in Afrika en het op één na grootste ter wereld, op ongeveer 52.000 vierkante kilometer. Samen met het aangrenzende Mikumi National Park en het Udzungwa National Park vormt het Selous Game Reserve een enorm ecosysteem dat twee keer zo groot is als Nederland. Het gebied werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed in 1982.

Ruaha National Park

Het Ruaha National Park is het op een na grootste nationale park in Tanzania.

Sierlijk loopt een giraffe over de vlakte. In hun kielzog komt een groep zebra’s samen. Een paar meter verderop duwt een olifantenfamilie zichzelf in de koele schaduw van een baobabboom en beschermt ze de jongen in het midden.

Ruaha National Park

Aan de oostelijke rand van het park wordt het ruige, halfdroge kreupelhout doorkruist door de Great Ruaha River.

Afhankelijk van het seizoen, toont de rivier een ander beeld: soms weelderig, waterrijk en tot over de kust gevuld of smal en gekrompen tot een kostbaar, omgeven door verblindende zandoppervlakken strook water.

Gombe National Park

Het Gombe National Park is het kleinste nationale park in Tanzania en wordt ook wel ‘land van de chimpansee’ genoemd vanwege de grote populatie mensapen.
Het park bestaat uit een ongeveer 15 km lang, bedekt met tropisch bos strip die over de steile hellingen en de rivier valleien rond de noordelijke oever van het Tanganyikameer.

Mahale Mountains National Park

In Mahale Mountains National Park, dat is gelegen aan het Tanganyikameer, kan de Mahale chimpansees in acht worden genomen.

Diep in het hart van Afrika is een plaats bij azuurblauwe water, witte zandstranden en een keten van dramatische pieken die te verhogen met een hoogte van meer dan 2.000 meter van een weelderige jungle bos.

Mahale Mountains National Park

De Mahale Mountains National Park strekt zich uit op twee kilometer breed aan de waterrijke Lake Tanganyika mee en biedt, net als zijn noordelijke buur van Gombe National Park, een paradijs toevluchtsoord voor de laatste wilde chimpansee. Volgens recente schattingen leven hier ongeveer 800 van deze primaten. Ze zijn gewend aan menselijke bezoekers, want sinds 1961 loopt Japanse onderzoeksproject van Kyoto University observeerden de dieren en is toegewijd aan hun bescherming.

Mafia Island

Mafia is de meest zuidelijke van de eilandengroep “Zanzibar” van de archipel in de Indische Oceaan.

Kokosnoot- en cashewnootplantages bepalen de vegetatie en het dagelijkse werk van drukbezette eilandbewoners. Voor duikers en snorkelaars is Mafia een paradijs. De vele kleine eilanden voor de kust en koraalriffen garanderen spectaculaire onderwaterbelevenissen!

De 40.000 inwoners leven voornamelijk op het vissen en kweken van kokos, papaja, cassave en rijst. De bevolking die in sociale harmonie leeft, behoort tot gematigde vormen van islam of christelijke minderheden.

Vluchten naar Tanzania

The Kilimanjaro Int. Luchthaven is het perfecte startpunt voor Kilimanjaro beklimmingen en safari’s in het noorden. Deze omvatten reizen naar het Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Lake Manyara National Park, Tarangire National Park en Arusha National Park.

Klimaat in Tanzania

De beste reistijd om Tanzania te ontdekken zijn de droge maanden van december tot maart (warm) en van juni tot oktober (aangenaam).

Wanneer is de beste tijd om te reizen in Tanzania?
Wanneer is de beste reistijd voor een strandvakantie in Tanzania?
Welke maanden zijn geschikt voor lange trekkingsreizen naar Kilimanjaro of Mount Meru?
Wanneer begint het regenseizoen in Tanzania?


anzania is een tropische bestemming, met bijna-tot-evenaar het hele jaar door warme tot hete temperaturen, ruwweg verdeeld in 12 dag- en nachturen. Het klimaat in de hooglanden van Tanzania is zeer aangenaam. Hier kunt u overdag temperaturen verwachten van 22 ° C tot 29 ° C. De nachten kunnen cool zijn.

De kustgebieden en eilanden bieden een overwegend warm en tropisch klimaat (25-35 ° C) met een hoge luchtvochtigheid (70-85%) en warme nachten. In de maanden juni tot september is het het meest aangename klimaat om door Tanzania te reizen, omdat de luchtvochtigheid hier daalt en de temperatuur ‘s nachts afkoelt tot 20 ° C. Tussen oktober en februari wordt het het warmst aan de kust.

Beste tijd voor safari's in Tanzania

Een van de meest populaire natuurlijke spektakels in Tanzania is de migratie van wildebeest- en zebrakuddes in het Serengeti National Park. Op onvergetelijke safaritrips hebben reizigers de mogelijkheid om de spectaculaire migratie van dieren bij te wonen en unieke landschappen te observeren. De migratieroute van wildebeesten en zebra’s herhaalt zich elk jaar. Begin januari, in de Serengeti-vlaktes, trekken de kuddes gnoves in april naar de zuidoostelijke savannes. Van juni tot juli gaat u naar de westelijke Corridor in het riviergebied van de Grumeti. Van augustus tot november zijn de dieren te vinden in de Noord-Serengeti, in de Mara en Lobo-regio en in december is het terug naar South Serengeti. Afhankelijk van je reistijd, moet je ook je safari in Tanzania van tevoren goed plannen.

Beste reistijd voor een strandvakantie aan de oostkust en op Zanzibar

Midden december tot februari en van juni tot oktober: de beste tijd om de droomstranden van Tanzania te verkennen!

Aan de oostkust van Tanzania vinden reizigers enkele van de mooiste strandgebieden ter wereld. De beste reistijd voor een fantastische strandvakantie aan de oevers van Tanzania is van half december tot februari en van juni tot oktober.

Beste reistijd voor trekking, wandelen en bergtochten

Het hoogseizoen voor bergbeklimmen in Tanzania is januari en februari en van juni tot september.

De beste omstandigheden voor bergbeklimmingen zijn de droge seizoenen, met de Kilimanjaro, behalve april en mei, het hele jaar door gemakkelijk te beklimmen. De beste tijd om te reizen naar Kilimanjaro de maanden januari en februari worden genoemd in vele gidsen vaak, omdat het vrij is op dit moment op zijn warmste en het uitzicht op de Kibo (voornaamste piek) meestal. Het is echter ook de drukste tijd voor topklimmen op de Kilimanjaro. Daarentegen is het relatief stil in juni, oktober en maart.

Het grote en kleine regenseizoen in Tanzania

Regenseizoen is meestal eind oktober / november en april / mei in het noorden van Tanzania en in april / mei in Zuid-Tanzania.

Vanaf medio / eind oktober tot begin december “kleine” regentijd met veel buien en onweer is het noordoosten moesson “Kazkazi” voor de verantwoordelijke. In het kleine regenseizoen in Tanzania is reizen nog steeds mogelijk, omdat de meeste onverharde wegen redelijk zijn, met een paar uitzonderingen.

Vanaf medio / eind maart tot eind mei, de “grote” regenseizoen brengt het zuidoosten moesson “Kuzi” naar Tanzania waarin zij kunnen niet voortdurend regent, maar onbegaanbaar door de geconcentreerde regenval in sommige regio’s, met name in het zuidoosten van Tanzania tot overstromingen en Er komen wegen aan. In het zuidwestelijke deel van het land gaan de opeenvolgende regenseizoenen vaak over in een grote.