Tips voor een goedkope Thailand vakantie

Goedkope Thailand vakantie

Thailand is een wereldberoemde bestemming voor zijn stranden, bergen, cultuur en eten. Het staat bovenaan de verlanglijst van de meeste reizigers en het is gemakkelijk in te zien waarom het in populariteit is gegroeid. Thailand is ook een land waarvan de economie en infrastructuur gericht zijn op toerisme. De beste manier om hier te genieten is ontspannen, dingen van je rug laten rollen, voorbereid zijn op frustraties en een punt maken om buiten de meest toeristische gebieden te komen. Als je rond de toeristische drukte blijft, heb je slechts een beperkte kans om de authentieke kant van Thailand te zien.

Dit is gemakkelijk het meest populaire land voor reizigers in Zuidoost-Azië. Het heeft prachtige stranden in het zuiden, jungle en cultuur in het noorden, en een stad vol met nachtleven en activiteiten in Bangkok. Als je besluit om een ​​paar dagen in Bangkok door te brengen, ga dan naar Koh San Road als je op zoek bent naar een feestje. Als je op een paar afgelegen stranden hoopt, rijd dan naar het zuiden naar de stranden van het nationale park, zoals Koh Tarutao, waar weinig voorzieningen zijn, maar even weinig mensen. Hier vind je een van de weinige geïsoleerde stranden van het land. Wat je ook niet mist, is wandelen in de noordelijke regio’s in Chiang Mai. Dit gebied is rijk aan cultuur en schoonheid. Chiang Mai is ook een van de beste plaatsen om Thais eten te proeven. Eten in de omgeving is gevuld met smaken. Het is pittig, maar als je het mild bestelt, verblijft het restaurant vaak.

Vanwege zijn populariteit is Thailand een van de duurdere landen om te bezoeken in Zuidoost-Azië. Toch zijn de prijzen dramatisch lager dan die in westerse landen en veel mensen merken dat ze wekenlang op het strand of in het noorden kunnen blijven hangen zonder hun budget te breken. De noordelijke delen van het land zijn zowel meer cultureel als ook meer betaalbaar. Accommodatie en eten op de stranden kunnen veel duurder zijn, en op sommige plaatsen zijn reserveringen vereist omdat de kamers snel vol kunnen lopen. De kwaliteit kan op sommige plaatsen ook frustrerend slecht zijn, dus zorg ervoor dat je de kamer ziet of beoordelingen leest voordat je naar een plaats gaat.

Handige tips tijdens uw vakantie in Thailand

Omdat Thailand een van de meer toeristische landen in Zuidoost-Azië is, is het gemakkelijk om overweldigd te raken door de drukte en het gedoe. Als je merkt dat je een beetje gefrustreerd raakt, ga dan naar de noordelijke delen van het land waar de sfeer meer ontspannen en zacht is. De hooglanden zijn prachtig en je kunt een prachtige culturele ervaring hebben voor een veel betaalbare prijs.

Het eten in Thailand is absoluut heerlijk. Het wordt over het algemeen geserveerd vrij pittig en kan de smaak van veel mensen overweldigen. Als je hoopt op een mildere variant van een specifiek gerecht, vraag het dan met “geen kruiden”. Hoewel veel inwoners het woord mild niet begrijpen, begrijpen ze ‘geen specerijen’. Ze houden zich meestal aan deze instructies, maar niet altijd.

Als je echt van het eten in Thailand geniet, overweeg dan om een ​​kookles te nemen in Chiang Mai. Deze lessen duren vaak een volledige dag en ze zijn heel leuk. De leraren houden de lessen licht en humoristisch en het eten zorgt voor een volle dag aan maaltijden. Je kunt lessen vaak regelen via je hotel of een lokaal reisbureau.

Veel mensen gebruiken VIP-bussen om door Thailand te reizen. Deze bussen zijn van behoorlijke kwaliteit, maar de verbindingen zijn vaak slecht en onhandig. Zodra een boekingsagent uw geld heeft, bent u echt aan hun genade. Overweeg het vinden van het lokale busstation en het reizen met openbare bussen die veel goedkoper en vaak gemakkelijker zijn.

Er zijn veel populaire stranden in Thailand met enkele van de meest beroemde op Phuket, Koh Phi Phi en Koh Samui. Als u op zoek bent naar een meer afgelegen en rustige ervaring, kijk dan eens naar de nationale parken in het land. Sommige hebben hutten waar je kunt kamperen en andere hebben tenten die te huur zijn.