4 tips voor een onvergetelijke vakantie met vouwwagen

Kun jij niet wachten om er na de corona crisis weer op uit te trekken? Dan kun je wellicht alvast gaan beginnen met het plannen van je reis. En heb je weleens aan een vakantie met de vouwwagen gedacht? Deze manier van kamperen is weer helemaal terug van weggeweest en biedt veel voordelen. Zo ervaar je bijvoorbeeld alle toffe aspecten van het kamperen zelf, maar dan met nét wat meer luxe en gemak. Lees snel de volgende tips en ga gelijk op onderzoek uit naar de perfecte vouwwagen!

1.     Stem de keuze van je vouwwagen af op je wensen

Als je nog geen vouwwagen hebt, dan is de eerste stap natuurlijk de aanschaf. En dit lijkt misschien een lastige taak; er zijn immers zoveel verschillende soorten vouwwagens dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Handig is daarom, om van tevoren goed op een rijtje te zetten wat voor kampeerder je bent en wat je belangrijk vindt. Maak hiervan een lijstje en neem deze mee naar de winkel. Hou je bijvoorbeeld van veel luxe of mag het lekker basic? Heb je veel ruimte nodig of juist niet? En hoeveel mag de vouwwagen ongeveer kosten? Allemaal belangrijke dingen om rekening mee te houden!

2.     Oefen voor je vakantie met opzetten én rijden

Het lijkt misschien allemaal heel gemakkelijk en dat ís het uiteindelijk ook. Maar om frustraties te voorkomen is het een goed idee om voor je reis al wat te oefenen met je gloednieuwe vouwwagen. Zet hem eens op in je achter- of voortuin (of ga zelfs “proef kamperen” op een boerencamping vlakbij huis). Ook is het even wennen om te rijden met een vouwwagen als je dit niet bent gewend. Maak daarom vast een ritje in de omgeving en bekijk vooraf alle regels omtrent het rijden met vouwwagen. Hiermee bespaar je een hoop gedoe wanneer je uiteindelijk echt kunt vertrekken…

Lees ook: waar moet je aan denken als je met de auto op vakantie gaat?

3.     Boek voor vertrek de perfecte camping

Eigenlijk kun je tegenwoordig op bijna alle campings terecht met een vouwwagen. Heb je een groot exemplaar echter, dan is het verstandig om je bestemming hier even op af te stemmen. Vooral in het hoogseizoen komt het op veel campings nog al eens voor dat de staplaatsen worden volgepropt. Er is dan niet veel ruimte meer voor privacy. Doe vooraf dus even research naar verschillende campings die je aanspreken, zodat je zeker weet dat je vouwwagen perfect tot zijn recht komt. Gevonden? Boek de desbetreffende camping dan meteen en begin stressloos en ontspannen aan je reis.

4.     Ga veilig op pad

Voor alles komt natuurlijk veiligheid, zo ook wanneer je gaat kamperen met de vouwwagen. Zorg ervoor dat je alles bij je hebt om op onverwachte verrassingen te kunnen inspelen. Neem bijvoorbeeld een reservewiel mee, een gereedschapskist en een zaklamp. En laad de vouwwagen zo in dat er genoeg druk op de trekhaak komt te staan. Doe je dit niet, dan heb je kans dat de vouwwagen gaat slingeren. En dat wil je voorkomen! Daarnaast is het belangrijk om voor vertrek de bandenspanning en de verlichting te controleren. En houd je bovendien altijd aan het maximale toegestane gewicht.

Al met al; genoeg zaken om over na te denken wanneer je op vakantie gaat met de vouwwagen. Met bovenstaande tips ga je hoe dan ook een onvergetelijke ervaring tegemoet!