Top 10 meest beroemde bezienswaardigheden in Ierland

Ierland

Verspreid over Ierland zijn beroemde bezienswaardigheden die het verhaal van het eiland vertellen, de ongelooflijke geschiedenis vertellen en ons eraan herinneren waarom Ierland het land is geworden dat het vandaag is.

Hier zijn de 10 meest beroemde bezienswaardigheden in heel Ierland.

Cliffs of Moher

De meest populaire toeristische attractie van Ierland en ongetwijfeld de meest beroemde bezienswaardigheid in Ierland, de Cliffs of Moher zijn ontzagwekkende zeekliffen gelegen aan de zuidwestelijke rand van de Burren-regio in County Clare.

De kliffen beslaan een totaal van 14 kilometer (8 mijl) en bereiken een maximale hoogte van 214 meter net ten noorden van O’Brien’s Tower.

GPO (Dublin)

Een van de beroemdste bezienswaardigheden in Ierland, vooral als het gaat om de Ierse geschiedenis, is het GPO (algemeen postkantoor) in Dublin, het hoofdkantoor van de Easter Rising van 1916 en de stappen waar Padraig Pearse de proclamatie van de Ierse Republiek voorleest .
Het gebouw werd tijdens de gevechten tot puin verbrand en kogelgaten van de Rising zijn nog steeds te zien in de commanderende pilaren van het gebouw. Tegenwoordig staat het als het algemene postkantoor van Ierland en vliegt het omhoog langs de Ierse driekleur.

Rock of Cashel (Tipperary)

Volgens de Ierse mythologie is de Rock of Cashel ontstaan ​​toen St. Patrick Satan verbannen uit een grot, wat leidde tot de landing van de Rock in Cashel.

De kathedraal werd gebouwd tussen 1235 en 1270 en is ook bekend als Cashel of the King’s and St. Patrick’s Rock.

Newgrange Tomb

Het Newgrange-graf ligt in de Boyne-vallei en is een 5.200 jaar oude stenen doorgang, het symbool van het oude oosten van Ierland en ouder dan de Grote Piramides van Egypte.

Het werd gebouwd door boeren uit het stenen tijdperk en heeft een diameter van ongeveer 85 meter en een hoogte van 13,5 meter, met een doorgang van 19 meter die leidt naar een kamer met drie nissen.

Blarney Stone and Castle (Cork)

Blarney Castle is het derde gebouw dat op zijn site wordt gebouwd en de huidige structuur werd in 1446 gebouwd door Dermot McCarthy, koning van Munster, en fungeerde als een middeleeuws bolwerk.
De site is ook de thuisbasis van de Blarney Stone, en volgens de legende geeft het kussen van de steen je de gave van welsprekendheid.

St. Patrick's Cathedral (Dublin)

De St. Patrick’s Cathedral, die de hoogste kerk in Ierland is, werd opgericht in 1171 en is de nationale kathedraal van de kerk van Ierland.

De kathedraal speelt nu een aantal nationale herdenkingsevenementen en organiseerde de begrafenis van twee Ierse Taoisigh (premiers): Douglas Hyde in 1949 en Erskine Childers in 1974.

Titanic Quarter (Belfast)

Gelegen in het hart van Belfast, is de Titanic Quarter waar het beruchte Titanic-schip werd gebouwd, en het herbergt nu Titanic Belfast, een modern, ultramodern maritiem museum met een Titanic-thema.
De site is ook de locatie van de Harland & Wolff-kranen (bekend als Samson en Goliath), de grootste vrijstaande kranen ter wereld, die de skyline van Belfast domineren.

Skellig Islands (Kerry)

De Skellig-eilanden zijn twee adembenemende, rotsachtige en onbewoonde eilandjes geplant voor de zuidoostkust van Ierland en in het hart van de Atlantische Oceaan.
Een van de eilandjes, Skellig Michael, is de thuisbasis van een oud christelijk klooster dat bovenop de rots staat en een Ierse christelijke traditie van eenzaamheid vertegenwoordigt en daarin God zoekt.

Giant's Causeway (Antrim)

De Giant’s Causeway is een opmerkelijke natuurlijke constructie van 40.000 basaltzuilen en is de eerste UNESCO-werelderfgoedsite van Ierland.

De Ierse mythologie leert dat de legende van Fionn MacCumhaill de verhoogde weg heeft gebouwd om de Schotse mythologische reus Benandonner uit te dagen voor een gevecht.

Kilmainham Gaol (Dublin)

Een iconisch stukje Ierse geschiedenis
Kilmainham Gaol, een van de meest iconische historische bezienswaardigheden van Dublin, heeft enkele van de belangrijkste figuren uit de Ierse geschiedenis gevangengezet, zoals Charles Stewart Parnell.
De Gaol is ook de plek waar 15 leiders van de Easter Rising, zoals Padraig Pearse, Sean MacDiarmada en James Connolly, in mei 1916 door Britse autoriteiten zijn geëxecuteerd.