Toronto reistips

Toronto reistips

Toronto is niet alleen de grootste stad in Canada, maar trekt als een van de meest populaire steden in Noord-Amerika, veel bezoekers: naast de prachtige locatie aan Lake Ontario kan winkelen worden gecombineerd met culinaire hoogstandjes, cultuur, attracties en uitzonderlijke architectuur.

Het mooiste is een bezoek aan de trendy stad met 2,6 miljoen inwoners in de warme maanden mei tot september. Met maximaal negen uur zon per dag kan de hoofdstad van de provincie Ontario te voet worden verkend. De oriëntatie is niet moeilijk dankzij het dambordvormige wegennet, ook de inwoners van de zusterstad Frankfurt am Main zijn uiterst behulpzaam en vriendelijk.

Attracties in Toronto

De meeste attracties bevinden zich in het centrum nabij Bay Street, zoals de Canadian National (CN) Tower – de hoogste vrijstaande structuur in Amerika op 553 meter. Vanaf het observatiedek op een luchtige hoogte van 447 meter krijgt u een goed overzicht van de stad met zijn vele wolkenkrabbers. Downtown Toronto heeft immers met meer dan 100 wolkenkrabbers hoger dan 100 meter het op één na hoogste aantal wolkenkrabbers in Noord-Amerika na New York City. Bijzonder indrukwekkend zijn de 298 meter hoge First Canadian Place en het 28 verdiepingen tellende luxe hotel Fairmont Royal York. Niet zo hoog, maar toch de moeite waard om te bekijken zijn de verschillende architecturale stijlen in Toronto, zoals het avant-gardistische gebouwencomplex van het nieuwe stadhuis of de huizen met rode bakstenen Bay-and-Gable in de wijken Annex, Cabbagetown en Little Italy. Erker en puntgevel. Zelfs prachtige parken met meer dan 90 kilometer aan wandelpaden, dierentuinen en het strand en de jachthavens aan Lake Ontario nodigen u uit voor uitgebreide uitstapjes. Attracties zijn onder andere de Art Gallery of Ontario, het Royal Ontario Museum met zijn wereldberoemde kunstcollectie en het Bata Show Museum, dat meer dan 12.000 schoenen tentoonstelt.

Winkelen in Toronto

Als je niet alleen naar schoenen wilt kijken maar ze ook wilt passen, dan ben je in het winkelparadijs Toronto aan het juiste adres. De meeste winkels bevinden zich langs de hoofdwinkelstraat, Yonge Street, vooral op de kruising met Bloor Street. Dichtbij ligt het zes verdiepingen tellende winkelcentrum Eaton Centre, net ten noorden van Yorkdale Mall en ten oosten van Kensington Market. En zelfs ondergronds kan geschhoppt worden: een 28 kilometer lang tunnelnetwerk verbindt in Downtown ongeveer 1.200 winkels en kantoren met ’s werelds grootste ondergrondse stad.

Toronto nachtleven

’s Avonds wachten er tal van opties, van wandelen op Lake Ontario tot live-ervaringen bij Amerikaanse voetbal-, hockey- of basketbalwedstrijden van wereldklasse, zoals het Rogers Center. Toronto is de derde grootste theaterscène in het Engelstalige Londen en New York, met een grote selectie uitvoeringen, zoals de Roy Thomson Hall. Culinaire opties zijn onder andere het grote Richtree Market Restaurant op Brookfield Place, Chinatown, vele restaurants in de binnenstad en het insidergebied van Ossington voor alle smaken. Er zijn ook pubs en clubs opgesteld, waar tot de “Last Call” om 2 uur ’s ochtends een gelukkige stemming heerst.