Home Blog Tristan da Cunha – het moeilijkst te bereiken bewoonbare eiland op aarde

Tristan da Cunha – het moeilijkst te bereiken bewoonbare eiland op aarde

100
0
DELEN
Tristan da Cunha

Tristan da Cunha is het moeilijkst te bereiken in de wereld. Dit interessante eiland, waar 250 mensen wonen, heeft veel verrassingen.

Het eiland werd in 1506 ontdekt door de Portugese admiraal Tristao da Cunha. Het eiland, met een oppervlakte van 207 km², is ook van actieve vulkanische oorsprong. De dichtstbijzijnde nederzetting van de stad is 2,780 km verderop. Het enige transport naar het meest afgelegen eiland zonder luchthavens is een 6-daagse cruise vanuit Zuid Afrika. Als u de boot probeert te bereiken, moet u maanden reizen op de Zuid-Atlantische Oceaan.

Tristan da Cunha_Zuid Afrika

Op het eiland wonen slechts 250 mensen. De inwoners van het eiland die geen geld gebruiken, voorzien in hun levensonderhoud door middel van landbouw en veeteelt. De sociale voorziening heeft een school, een ziekenhuis, een postkantoor, een museum, een café, een bar en een zwembad.

De enige haven in Tristan da Cunha is de Calshot-haven. Het enige vrachtschip genaamd Helena brengt post, ingeblikt voedsel, video’s, boeken, tijdschriften, medische producten en af ​​en toe bezoekers naar het eiland 8-9 keer per jaar.

 Hoe kwamen deze mensen hier? Of hoe bereik je het eiland Tristan da Cunha? Ja, het eiland is prachtig en geïsoleerd van de wereld, maar het is niet zo eenvoudig als je denkt. Als u naar Tristan da Cunha Island  uit Nederland wilt gaan, in afwachting van een zware reis. Eerst moet je naar Zuid-Afrika vliegen, je moet naar Kaapstad gaan. Gelukkig heeft KLM hier directe vluchten. De reis duurt niet langer dan 12 uur. Als je zo ver bent gekomen, ben je klaar met het makkelijke gedeelte, gefeliciteerd. Laten we nu naar het moeilijke deel van de klus gaan.

Er zijn geen luchthavens in Tristan da Cunha Island. Er zijn schepen van Kaapstad naar dit eiland. Als je hierheen wilt, moet je je boot maanden geleden boeken. De reis naar het eiland duurt ongeveer 5-6 dagen.

Een andere manier om Tristan te bereiken is met grote cruiseschepen. Maar deze schepen accepteren slechts 40 passagiers. Stel dat u een van deze transportopties heeft geboekt. Maar de dingen zijn hier niet toe beperkt. Je moet worden toegelaten tot het eiland door de inwoners van Tristan da Cunha. Bovendien moet u alle problemen en gevaren accepteren die zich tijdens de reis kunnen voordoen.

Als je naar dit eiland wilt komen, moet je een perfect reisplan voor jezelf maken. Maar onthoud, zelfs als je alles perfect plant, bereid je dan voor op ten minste 5 dagen.

Het eiland Tristan da Cunha herbergt honderden soorten planten aan de kust, hoewel het slechts 11 kilometer meet. Bovendien zijn ongerepte kusten gevuld met flora en fauna. Hoe zou het zijn om jezelf volledig van de wereld te isoleren?

De bewoners van het eiland zijn op zoek naar werkkrachten omdat ze bezig zijn met landbouw en veeteelt en er zijn maar weinig mensen. Wat ga je hier doen? De taakdefinitie omvat dieren, landbouw en veeteelt, zoals wijnbouw en glastuinbouw. Op het eiland tot nu toe zijn alleen aardappelen gefokt; nu willen ze verschillende dingen proberen. Ben jij handig met de volgende taken, dan mag jij misschien hier gaan wonen.

– Boomgaarden creëren, beheren en ontwikkelen.
– Moderne medicamenteuze therapie voor vee
– Rotatie van akkerbouwgewassen
– Plantaardige productie in kassen
– Dierenverzorging en veeteelt

Tristan-da-Cunha