Vakantie in Tunesie

Tunesie

In het verre noorden van Afrika ligt het gevarieerde Tunesië. Op minder dan 150 kilometer van Sicilië is het zelfs het meest noordelijke land van het Afrikaanse continent. Tunesië is ongeveer 4 keer groter dan Nederland en wordt begrensd door de Middellandse Zee en de Sahara. Tijdens uw vakantie in Tunesië kunt u genieten van het mediterrane klimaat gecombineerd met meer dan 1000 kilometer kustlijn. Bovenal beloven de vele mooie zandstranden voldoende rust tijdens uw reizen door het Maghreb-land. Ontdek de adembenemende badparadijzen in kuststeden als Hammamet, Port El-Kantaoui, Monastir of Sousse. Hier kunt u ontspannen tijdens uw vakantie in Tunesië op prachtige stranden, die gedeeltelijk worden omgeven door schilderachtige olijfbomen.

De plaatsen in het noordoosten van het land behoren tot de mooiste bestemmingen voor een ontspannen vakantie. Centraal Tunesië, aan de andere kant, wordt gedomineerd door de steppe. De Sahara strekt zich uit over het zuiden van het land. Het beslaat ongeveer een derde van het land. In het oosten van Tunesië ligt het prachtige Djerba. Het magische eiland scoort met veel zon en uitgestrekte zandstranden. Een tip voor uw vakantie in Tunesië is het paradijselijke strand Seguia aan de zuidoostkust van het eiland. Hier kunt u genieten van een ontspannende vakantie onder de palmbomen op het witte zandstrand.

Vakantie bestemmingen in Tunesie

Vakantie Monastir

Monastir ligt in de Golf van Hammamet als een oase van het sprookje. Onmiddellijk gebouwen uit de zandkleurige kliffen, torent het oude fort van Monastir, de Ribat, over alles. Gebouwd in 796 door Abbasids, heeft het machtige overblijfsel de tijden van sprookjesachtige slaap overleefd. Misschien is de magie geen toeval: In oude tradities wordt gezegd dat iemand die heeft drie dagen op de Ribat bewaker die het Paradijs is beloofd. Geniet vanaf de muren van Ribat van een adembenemend uitzicht op de stad tijdens uw vakantie in Monastier. Vooral de uitkijktoren Nador staat bekend om zijn uitzicht over de zee en de stad. Nergens anders kunt u genieten van een beter zicht op de jachthaven, die schilderachtig de stad en het water samenbrengt. Aan de voet van het fort strekken zich de mooie zandstranden van Monastir uit. Tegen de grote achtergrond krijgt elke strandvakantie in Monastir zijn eigen charme. Wie vakantie doorgebracht in Monastir, begint aan een bijzondere ervaring: De Tunesische stad is rijk aan traditie en historie en een moderne universiteitsstad op hetzelfde moment. Een vijfde van de inwoners van Monastir zijn studenten. Ze geven de stad haar frisheid en een bruisend nachtleven waar je tijdens je vakantie in Monastir van kunt genieten.

Tunesie vakantie bestemmingen

Vakantie Hammamet

De populaire badplaats Hammamet ligt in Tunesië in het zuidoosten van het schiereiland Cap Bon, direct aan de Middellandse Zee. Het landschap, gelegen in het noorden van het land, is beroemd om zijn uitgestrekte kustlandschappen en uitgestrekte stranden. Tijdens uw vakantie in Hammamet vindt u een kilometers lang zandstrand dat geleidelijk afloopt in de turquoise zee van de Golf van Hammamet. Langs de promenades strekken de zee ontelbare geurige citroen- en sinaasappelboomgaarden en jasmijntuinen uit. Veel comfortabele hotels in de stad geven u directe toegang tot het heldere en warme water van het prachtige strand. Tijdens uw vakantie in Hammamet zult u gecharmeerd zijn van de historische medina, zoals de oude binnenstad van Hammamet wordt genoemd. De medina is slechts 200 vierkante meter groot en wordt nog steeds omringd door de historische stadsmuren. Het biedt u langs de marktstroken bij de hoofdingang talrijke kleine winkeltjes en nodigt u uit met hun kleine herbergen voor een pauze. Hammamet ligt op slechts 65 kilometer van de Tunesische hoofdstad Tunis.

Vakantie Djerba

Het prachtige eiland Djerba ligt in Tunesië en ligt in het oosten van het land. Het grootste eiland in Noord-Afrika biedt zijn bezoekers talrijke culturele bezienswaardigheden, amusementsmogelijkheden en eindeloze witte droomstranden, evenals pure zon. De geschiedenis van Djerba gaat terug tot de oudheid, toen het door de Grieken “Meninx” werd genoemd, het eiland van de lotus-eters. Vooral de oostkust is een populaire reisbestemming. De ruime hotelfaciliteiten direct aan zee garanderen zorgeloze dagen tijdens uw luxueuze pakketvakantie. Met meer dan drieduizend zonuren per jaar biedt Djerba zomerse omstandigheden in elk seizoen. De felblauwe zuidelijke Middellandse Zee biedt een verscheidenheid aan watersporten, van snorkelen tot zeilen, jetskiën en bananenboottochten. Vooral spannend zijn de aangeboden piratentochten tijdens je vakantie op Djerba. Je rijdt op een klassieke piratenschip langs pittoreske stranden en baaien naar het prachtige flamingo-schiereiland. Maar er is ook veel te ontdekken op het land. Een onvergetelijke ervaring, die op geen enkele reis mag ontbreken, is een paarden- of kameelsafari over de brede kusten van Djerba. Een heel bijzondere ervaring is een bezoek aan de soeks. De traditionele markten zijn een beleving voor alle zintuigen. De zeldzame kruiden die de handelaren hier aanbieden, verleiden je neus van veraf. Bovendien zult u zeker een uniek souvenir vinden op de ambachtelijke stands die u voor altijd zullen herinneren aan uw vakantie in Djerba.

Vakantie Sousse

Sousse ligt in de Golf van Hammamet, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Hammamet en 30 kilometer ten noorden van Monastir. De stranden zijn goudkleurig en aan de voorkant verspreidt de zee haar mooiste blauwe tinten. Ze lopen plat in de zee en zijn perfect voor gezinnen met kleine kinderen. Naast de kraampjes is de door de UNESCO beschermde oude binnenstad, de medina, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Vakantiegangers vinden een moderne infrastructuur met hotels, restaurants, bars en winkels.

Vakantie Nabeul

Nabeul, ook wel Neapolis genoemd, ligt in de baai van Hammamet en is de provinciale hoofdstad van de regio Cap Bon. De stad staat bekend als het centrum van aardewerk en de prachtige, heldere zandstranden. Een goed ontwikkelde infrastructuur wacht op gasten: hotels in typische lokale architectuur, warme gastheren, restaurants, strandbars en perfect uitgeruste stranden. Ligstoelen en parasols bieden comfort. Watersportbasissen bieden uitrusting. Het strand van Nabeul strekt zich uit over vier kilometer en verbindt in het zuiden met de kust van Hammamet.

Algemene informatie over Tunesie

De Republiek Tunesië ligt tegenover Italië aan de Middellandse Zee. De Maghreb-staat grenst aan Libië in het zuidoosten en Algerije in het westen. Tunesië, met meer dan 160.000 vierkante kilometer, is bijna vier keer groter dan Nederland. De meeste van de 10 miljoen inwoners leven langs de kust en op het eiland Djerba.

Anders dan in de oeverstaten is de politieke situatie in Tunesië stabiel. Maar voordat u vertrekt, moet u het actuele reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen.

De nationale dinar mag niet worden geïmporteerd of geëxporteerd, maar moet ter plaatse worden geruild of ingetrokken. EC-machines en wisselkantoren zijn wijdverbreid, in de hotels worden alle gangbare creditcards geaccepteerd.

Tunesië ligt in dezelfde tijdzone als Nederland. De klokken zijn echter niet overgeschakeld naar zomertijd, dus Tunesië is in de zomer een uur achter Nederland.

Aankomst in Tunesië

Tunisair vliegt rechtstreeks aantal dagen in de week van Amsterdam naar Tunis. KLM vliegt via Parijs meerdere keren per week.

Toelatingseisen naar Tunesie

Nederlanders reizen zonder visum naar Tunesië en kunnen daar maximaal drie maanden blijven. Over het algemeen vereist dit een paspoort dat minstens zes maanden geldig is. De invoer met identiteitskaart is alleen mogelijk als u als pakkettoerist naar binnen vliegt en de vereiste boekhoudingsdocumenten laat zien.

De beste tijd om naar Tunesië te gaan

Tunesië wordt gekenmerkt door een mediterraan-aride klimaat: de winters zijn mild, de zomers warm. Zelfs in december stijgt de thermometer naar 18 graden en is baden nog steeds mogelijk bij watertemperaturen van 18 graden. De zomermaanden juli en augustus zijn aangenaam in de buurt van de zee met gemiddelde temperaturen van ongeveer 30 graden.

Tunesië is daarom het hele jaar door een vakantie bestemming. Angst voor slecht weer is niet gepast, het land telt slechts ongeveer 30 regenachtige dagen per jaar.

Praktische tips voor de vakantie in Tunesië

Tunesië is een democratisch land gevormd door de Franse koloniale geschiedenis. Het dagelijks leven is daarom relatief liberaal. Niettemin wordt de samenleving buiten de hotelcomplexen bepaald door islamitische waarden. Niet alles wat normaal en praktisch is binnen de hotelcomplexen, het is ook buiten. Daarom is het zinvol om zich aan te passen aan de gewoonten en aandacht te besteden aan bijvoorbeeld sightseeingtours met geschikte kleding. Alcoholgebruik is beperkt tot de toeristische bars en hotels.

Reizen in Tunesië

Tunesië heeft een moderne spoorlijn in noord-zuid richting. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk reizen van Tunis naar Hammamet Sousse of Sfax. Er is een verbinding tussen Tunis en het eiland Djerba. Taxi’s zijn relatief goedkoop in Tunesië, maar de prijs moet voor vertrek worden afgesproken.

Hoogtepunten en bezienswaardigheden van Tunesie

Tunesië is een bron van oude en middeleeuwse gebouwen en opgravingen. U kunt bijvoorbeeld de overblijfselen van het oude Carthago ten noorden van de hoofdstad Tunis bezoeken.

Talrijke lokale verkopers zijn op tournee door het binnenland, de oases en de uitlopers van de Sahara.

De Medina (oude stad) van Tunis is meer dan 1500 jaar oud en bevat meer dan 700 monumenten, waaronder een christelijke kerk uit de 17e eeuw. In de aangrenzende wijk Halfaouine zult u zich verwonderen over de specerijen en de levende goederen van de straatverkopers.

Op Djerba is er eigenlijk een krokodillenboerderij met meer dan 400 exemplaren, die het waard is om te bezoeken. De boerderij bevat Berbermuseum en een tropische hal.

Tunis
Als u uw vakantie in Tunesië Monastir doorbrengt, is het niet zo ver naar Tunis. In de Tunesische hoofdstad kom je een geconcentreerde Arabische manier van leven tegen. De stadsbewoners gaan hun dagelijks leven, op straat en op bazaars is er een levendige drukte. 700.000 mensen wonen in Tunis. De oude stad met zijn kronkelende straatjes is onmiskenbaar een van de hoogtepunten van de stad. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het labyrint van Marktgassen verlies je jezelf tijdens het wandelen en rommelen. Andere bezienswaardigheden zijn de Andalusisch-Arabische gebouwen en de koloniale gebouwen aan de Avenue Bourguiba.

Carthago is een Tunesisch UNESCO-werelderfgoed en een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het land. De stad ligt aan de poorten van Tunis. 814 v.Chr Opgericht door de Feniciërs in de 3e eeuw voor Christus, groeide de stad uit tot de belangrijkste macht in de Middellandse Zee door de fusie van talrijke handelscellen. Eindelijk, in de 3e Punische oorlog, versloeg de Romeinen Carthago. De ruïnes markeren woongebouwen uit de Punische tijd – vóór de verovering van Rome. Kuuroorden, villa’s en amfitheaters werden gebouwd na reconstructie door de Romeinen.

Het El Jem-theater is een van de best bewaarde amfitheaters ter wereld. Je bereikt het ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Monastir. De ruïnes dienden de Hollywood-productie “Gladiator” als een perfecte achtergrond. Bijzonder indrukwekkend zijn de tribunes en de catacomben. Zelfs vandaag is de arena de locatie voor talrijke concerten.

Van Tunis tot Sidi Bou Said is ongeveer 20 kilometer. De kunstenaarsstad ontvouwt zijn charme op een helling boven de Golf van Tunis. Paul Klee en August Macke hielden van de stad, de locatie, het licht en het blauw en wit van de huizen. Perfecte sjablonen voor perfecte schilderijen of voor uw vakantiefoto’s. Daarnaast staat Sidi Bou Said bekend om de prachtige keramische waren die overal te koop zijn.

100 kilometer ten zuidwesten van Tunis ligt de opgraving van Dougga. De indrukwekkend goed bewaarde ruïnes van het amfitheater of de spa dateren uit de Romeinse tijd, toen Dougga een Afrikaanse provincie van de Romeinen was. Sinds 1997 staat Dougga op de lijst van Werelderfgoedsites. Verken de gracieuze omgeving van weilanden en olijfgaarden tijdens een wandeling.

Ideaal is een reis naar het Berberdorp Matmata voor iedereen die zijn vakantie op het eiland Djerba doorbrengt. De reis duurt ongeveer 2 uur, maar het is de moeite waard. Want waar ontmoet je anders mensen die de woestijn trotseren en in grotten leven? Er wonen 2.500 mensen in Matmata. De bouw van de ondergrondse huizen duurde vele jaren, maar bovengronds werden veel gebouwen gebouwd. Dit is hoe een intacte stad zich ontwikkelde. De grotwoningen kunnen alleen worden bezocht in rondleidingen om de lokale bevolking te beschermen. Matmata werd ook beroemd als locatie voor scènes uit ‘Star Wars’.

De mooiste stranden voor uw vakantie in Tunesië

Wat zou een vakantie in Tunesië zijn zonder te ontspannen op een van de prachtige zandstranden? Zodat u alleen bruint op de mooiste stranden van Tunesië

De 5 mooiste stranden in Tunesië

1-Strand Mahdia in Mahdia
2-Het strand van Hammamet
3-Port el Kantaoui in Sousse
4-De stranden (vooral Sidi Mahrez) op het Tunesische eiland Djerba
5-Tarbaka strand in het noorden van Tunesië