Home Vakantie landen in Afrika Tunesie Meest bezochte vakantie bestemmingen Tunesie

Meest bezochte vakantie bestemmingen Tunesie

100
0
DELEN
Tunesie

Monastir

Monastir en omliggende vakantieplaatsen zijn de ideale vakantiebestemmingen voor de rasechte zonaanbidder. Zeker voor diegene die misschien ook af en toe iets aan (water)sport wil doen of een bezoek wil brengen aan het interessante binnenland van dit deel van Tunesie.
Het is namelijk een boeiend en zonnig land met aangename temperaturen, lange zandstranden en prima accommodaties.

Deze ingredienten maken Monastir, Sousse, Nabeul, Hammamet en Madhia tot een uiterst aangename vakantiebestemming.
Wie de Tunesische sfeer wil proeven, moet zeker en bezoek brengen aan de levendige markten in de oude centra van de plaatsen.
Hier is het heerlijk shoppen maar vergeet niet dat afdingen op de prijzen voor souvenirs een vereiste is.
Kortom, de Tunesische kust leent zich voor een heerlijk ontspannen en gezellige zonvakantie.

Hammamet
Kilometerslange zandstranden en een euwenoude ommuurde binnenstad met vele kleine boetiekjes geven Hammamet een bijzondere charme. De meeste hotels zijn in Moorse stijl gebouwd en liggen in prachtige tuinen met directe toegang tot het strand.

Middelgrote badplaats aan de Middellandse Zee met vele zandstranden. Grote medina in het centrum waar vele toeristenwinkeltjes te vinden zijn. De medina is direct aan het strand gelegen.
Hammamet heeft klein centrum met gezellige kleine straatjes. Vele souvenirshops en mooie medina. Momenteel is er een nieuw centrum in aanbouw onder de naam Hammamet Yasmine. Hier zullen ook zeer veel hotels te vinden zijn. Hammamet ligt aan de noordoostkust van Tunesië.

Tunis
Tunis, al sinds de 11e eeuw de hoofdstad van Tunesië, is een moderne en bruisende stad, bekend van de toeristen, zakenmensen, congressen, shopping en haar cultuur.
Het oude Tunis, de medina (14-16 eeuw na Chr.), heeft haar typische architectuur goed geconserveerd evenals haar charme en haar eeuwenoude schatten; het is een ware belevenis een wandeling door de soeks te maken, door smalle straatjes en langs indrukwekkende gebouwen.

De omgeving van Tunis noord strekt zich uit over meer dan 20 kilometer lang strand, omringt door dorpen en steden die aaneengeregen als parels aan een snoer naast elkaar liggen. Gammarth: een badplaats, die talrijke 4 en 5 sterren hotels bezit, Carthago: belangrijk vanwege de Punische en Romeinse ruïnes. Sidi Bou Saïd : het beroemde tegen de top van een heuvel gelegen dorp dat over de zee uitkijkt. La Goulette: de eerste haven van Tunis, een heel gezellig en populair dorp, is ‘s avonds bekend door haar talrijke restaurants en cafés in de zomer maanden. La Marsa: met het beroemde traditionele café Saf Saf met op zaterdag en zondag de kameel met de noria.

Kairouan
Op een uur rijden vanaf Sousse vindt u Kairouan “de stad van de 50 moskeën”. Het spirituele thuis van alle Tunesiërs, de stad rijst op als een droom van oker en beige, haar 13 eeuwen historie van Islamitische cultuur, authenthiek en trots op de schoonheid van haar moskeën.

Kairouan is gesticht in 671 door Sidi Oqba Ibn Nafaa. De stad belefde haar gouden tijd in de 9e eeuw onder de Aghlabiten en werd het centrum van de Maghreb. De stad telt enige interessante gebouwen waaronder de moskee van Ogba Ibn Nafaa, het bassin de Aghlabites, een waterreservoir, en vele mausolea. Kairouan is eveneens bekend om zijn zeer gewaardeerde hand geknoopte en hand geweven tapijten.

De medina telt honderden winkels waar de wereldberoemde Kairouan tapijten van pure wol worden gewoven en verkocht en waar de bezoeker het handwerk van ambachtslieden kan bewondereren. Het ambachtscentrum biedt een waanzinnige tentoonstelling van tapijten en tapijtweven en bezoekers die denken om een tapijt aan te schaffen zijn welkom om advies in te winnen bij de Tunesische Nationale Handwerk Organisatie, of ambacht, zoals het gewoonlijk wordt genoemd, voor advies over de kwaliteit, prijzen, stijlen, onderhoud en het transport van het gekozen tapijt naar huis

El Djem
El Djem is een landbouwdorpje op 30 kilometer van Mahdia en is beroemd om zijn colosseum, het best bewaarde amphitheater van het land. Het gebouw heeft de tand des tijds goed doorstaan en stelt alle andere overblijfselen uit dezelfde tijd in de schaduw. In het prachtige amphitheater worden in de maanden juli en augustus klassieke muziek concerten gegeven.

Mahdia
Mahdia is nog nauwelijks ontdekt door toeristen en heeft mooie uitgestrekte stranden en een prachtig oud ommuurd centrum waar vroeger alleen de belangrijke mensen mochten wonen. Zeker het bezoeken waard!

Klein vissersdorpje gelegen aan de Middellandse Zee. Mahdia heeft twee vissershavens (een oude en een nieuwe), gelegen aan de prachtige rotskust van het dorp. Het centrum begint bij de Poort van de Medina, waar dan ook enkele souvenirshops te vinden zijn. Ongeveer twee kilometer vanaf het centrum beginnen de zandstranden, waar dan ook de hotels te vinden zijn (de Zone Touristique).
Centrum: Het centrum begint bij de Skifa Kahla (Poort van de Medina) en is niet erg groot. In de Rue Sidi Khlil zijn enkele souvenirwinkeltjes te vinden (tevens ook het VVV), maar veelal winkels gericht op de lokale bevolking.

Port el Kantaoui
Port el Kantaoui is een moderne badplaats en heeft een mondaine jachthaven, met vele winkeltjes, restaurants, bars en een discotheek. Dé attractie is de golfbaan met 36 holes! Dankzij de centrale ligging is Kantaoui een ideal startplaats van vele excursies.

Zeer toeristsich stadje aan de haven met vele eet- en drinkgelegenheden.
Centrum: Klein autovrij centrum rond de jachthaven met vele souvenirwinkels.

Skanes
Skanes staat bekend om zijn eindeloze, witte stranden, strakblauwe hemel en heldere zee. Dit rustige, maar kleurijke vakantieoord is gelegen tussen Sousse en Monastir.

Sousse
Sousse, beter kende als de “Parel van de Sahel”, is uitgegroeid tot één van de belangrijkste toeristische steden van Tunesië. Het schilderachtige oude stadscentrum met zijn medina en stoffige souks is een paradijs voor handelaars met vele leder-, tapijt- en keramiekwinkeltjes.

Sousse is een grote levendige havenstad en badplaats met een ruim opgezette toeristenwijk. Achter de haven is een druk verkeersplein met daaraan enkele terrassen en eetgelegenheden. Nabij bevindt zich de ommuurde Medina, dit is de oude binnenstad. In de Medina, die vanaf de haven lichthellend landinwaarts loopt, ligt op het hoogste punt een oud fort met uitkijktoren. Ook bevinden er zich in de Medina veel winkeltjes en enkele toeristische attracties. Ook in het nieuwe centrum zijn er veel winkels, dit zijn voornamelijk souvenirswinkels en eenvoudige kleding- en lederwarenzaken. Bij hotel Tej Marhaba is een vrij luxe winkelcentrum met ca. 45 winkels. Elke zondag is er een drukbezochte groente-, fruit- en vismarkt, welke de moeite van het bezoeken waard is.  Centrum: uitgestrekt centrum met vele souvenirswinkels en kleding- en lederwarenzaken