Home Bestemmingen Vakantie in Alanya

Vakantie in Alanya

82
0
DELEN
Alanya

Historische monumenten, prachtige stranden, gevarieerde landschappen – dit alles nodigt u uit voor een vakantie in Alanya in het zuiden van Turkije. In de 13e eeuw Ala-iye winter residentie van de Seltsjoekse Sultan Alaeddin Kai Kobad I. Het was pas in 1933, de stad zijn naam kreeg. Alanya kan terugkijken op een bewogen geschiedenis, behoorde eeuwenlang tot veel verschillende gebieden en werd in 1868 toegewezen aan de provincie Antalya. De toeristische ontwikkeling van de stad begon in 1948 met de ontdekking van een grot in de haven.

Stranden van Alanya

Meer dan 300 hotels zijn opgezet om toeristen van over de hele wereld een onvergetelijke vakantie in Alanya te bieden. Hoogseizoen is van mei tot oktober. In en rond Alanya zijn er 26 kilometer strand. Het water is erg schoon en warm, in de zomer ongeveer 26 ° C. Het populaire strand van Damlatas of Cleopatra wordt bewoond door de Egyptische koningin Cleopatra. Dit strand nodigt zelfs uit met zijn ligging in een baai en fijn zand om in te zwemmen. Wie op zoek is naar meer rust, is in goede handen op de Keykubat of Patakalstrand. Recreatieve atleten vinden tijdens hun vakantie in Alanya genoeg mogelijkheden om te sporten. Op de stranden kunt u jetskiën of over de zee razen met een water-motorfiets, door een boot worden getrokken tijdens het parasailen of bananen rijden, surfen of zeilen. Het nabijgelegen Taurusgebergte biedt een fantastisch uitzicht op de zee en is ideaal om te wandelen of mountainbiken.

Culinaire ervaringen en souvenirs van hoge kwaliteit

Ook culinair, heeft de stad zich aangepast aan hun gasten. Als u niet zonder lokaal eten wilt, vindt u ook een Nederlandse restaurant in Alanya. Langs de haven zijn er talloze disco’s en pubs. Veel toeristen waarderen het bruisende nachtleven, vooral jonge mensen. Je kunt sieraden, lederwaren of tapijten kopen tijdens een wandeling door de straten van de oude stad. Ook op bazaars kunt u typische souvenirs kopen.

Alanya voor liefhebbers van kunst en cultuur

Vanwege zijn geschiedenis is Alanya ook ideaal voor liefhebbers van kunst en cultuur als vakantiehuis. Op de 250 meter hoge kasteel heuvel boven de stad, de Seljuk Kasteel Ic Kale, omgeven door een 6.500 meter lange muur en versterkt met een totaal van meer dan 200 torens. Bezienswaardig zijn de ruïnes van een kleine Byzantijnse koepelkerk uit de 11e eeuw en een kleine grafmoskee, Aksebe Mescidi. Aan de voet van de heuvel is de 13e-eeuwse Rode Toren, Kizil Kule, te bezoeken. Niet ver weg is de Damlatas-grot. De historische scheepswerf, die uit vijf 44 meter lange arcades bestaat, is ook te bereiken met een wandeling over de oude stadsmuur. De kleine straatjes in het oude Tophane-district onder het kasteel stralen vrede uit en bemiddelen middeleeuwse flair.

Vakantie met kinderen in Alanya

Veel hotels in de stad hebben zich ook aangepast aan gezinnen met kinderen. Er zijn kinderbedjes, kinderbad, speelkamer, animatie met gevarieerde programma’s, zodat zelfs met een kind een ontspannen vakantie gegarandeerd is. Vooral populair bij kinderen is het Aquapark in Su Cenneti. Alanya is zelfs een dolfijnentherapie voor kinderen en adolescenten met autisme of Downsyndrom mogelijk. Zwemmen met de dolfijnen kan het leerproces van deze kinderen versnellen.

Ontdek Alanya als een gevarieerde bestemming

De populaire bestemming Alanya is ongeveer een goed uur rijden ten oosten van Antalya aan de zuid-mediterrane kust van Turkije. De eerste permanente nederzettingen dateren waarschijnlijk uit de 2e eeuw voor Christus. Uit de uitgebreide geschiedenis van de stad zijn nog veel getuigenissen bewaard gebleven. In 1948 leidde de aanleg van de haven tot de Damlataş-grot. Op verzoek van een burger van de stad werd hun lucht getest en uiteindelijk werd een helende werking bevestigd. Met zijn verschillende grotten heeft Alanya zich geleidelijk ontwikkeld, niet alleen voor zonaanbidders, maar ook voor respiratoire patiënten naar het favoriete resort. Maar de stad biedt elk jaar meer dan 50.000 Nederlandse toeristen, veel meer. Naast de pittoreske hoeken van de haven of aan de kantelen van het kasteel, zullen actieve reizigers een verscheidenheid aan spannende waterparken vinden. Daarnaast biedt de promenade een aantal winkels van alle soorten, waar souvenirs te koop zijn. Natuurliefhebbers zullen echter worden aangetrokken door de prachtige en opwindende Sepadere Canyon of de kristalheldere Dimcay-rivier in de buurt van de stad.

Aankomst in Alanya

Vanaf de internationale luchthaven van Antalya naar Alanya de transfer bus vereist tussen de 1,5 en 2 uur. Echter, de Gazipaşa Airport ligt dichter bij de stad met slechts 40 kilometer afstand tot het centrum van de stad. Alanya wordt het vaakst genoemd in dezelfde adem als de grotere stad Antalya. Beide steden zijn vergelijkbaar, ze hebben mooie dokken en oude gebouwen. Merk echter op dat het jaarlijkse aantal bezoekers van Antalya zijn veel hoger dan in de kleinere stad Alanya. Dit komt omdat Antalya makkelijker te bereiken is, binnen haf uurtje vanaf vliegveld ben t in het centrum. Het is ook heel gunstig in Alanya.