Home Bestemmingen Vakantie in Antalya

Vakantie in Antalya

80
0
DELEN
Vakantie in Antalya

Antalya – de stad aan de Turkse Rivièra is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Turkije. Het heeft lange zandstranden en vele culturele hoogtepunten. Als u met kinderen reist, kunt u een spannende dag doorbrengen in het Aquapark Troy Aqua of een bezoek brengen aan het Dolfinarium. De stad biedt de juiste keuze voor elk soort vakantie, of het nu gaat om de zon, of liever actie en avontuur.

Antalya is een stad aan de Turkse Middellandse Zeekust. Voor de toegang tot Turkije is in principe de identiteitskaart voldoende, als dit niet met de auto gebeurt. Omdat de Turkse douane voeren de motorvoertuigen in het paspoort, moet de bestuurder minstens een paspoort. Echter, vanwege de afstand reizen slechts een paar toeristen met de auto naar Antalya, verreweg het meeste gebruik maakt van het vliegtuig.
De valuta van Turkije is de Turkse Lire; Hoewel veel hotels en andere toeristenfaciliteiten in Antalya de euro accepteren als betaalmiddel, moeten bezoekers contant geld meenemen in de Turkse valuta.

Bezienswaardigheden in het centrum van Antalya

Antalya Aquarium

Een hoogtepunt van de excursie is het aquarium. Hier kunt u meer dan 40.000 zeeleven bewonderen, leven in een onderwaterwereld met een enorme decoratie van koraalriffen. Het is een speciale ervaring om door de langste aquariumtunnel van Europa te lopen en te zien hoe de vissen boven je hoofd zwemmen. Als je wilt, kun je sleetjes maken voor een extra vergoeding of afkoelen in de sneeuwwereld.

Aquapark & Dolphinland Antalya

Kijk dolfijnshows, zwem met dolfijnen, beleef onvergetelijke momenten in dolphinaria, Turkije. Dolfijnen,  De ongelooflijke wezens van de zeeën,  Wachtend op je,  Kom en ontmoet deze prachtige zoogdieren, ze zullen ze aanraken en ermee zwemmen,  Maak je dromen waar.
Zwemmen met dolfijnen in Aquapark & Dolphinland Antalya
Een onvergetelijke ervaring die u en uw familie of vrienden samen kunnen genieten.

Yivli Minaret

Deze minaret is het symbool van Antalya en het oudste Seljuk-gebouw in de stad geworden. Het was in opdracht van Sultan Alaeddin Keykubat I, die regeerde van 1219 tot 1238. De ruige minaret stijgt 38 meter boven een vierkante stenen fundering en is versierd met donkerblauwe en turquoise tegels. Aan de noordkant leiden 19 treden naar het balkon van de minaret. De aangrenzende moskee, waarvan de minaret is vernoemd, werd in 1373 gebouwd door Mubarizettin Mehmet Bey.

Hıdırlık Tower & Karaalioglu Park

De Hıdırlık-toren bevindt zich aan het zuidelijke uiteinde van de vestingwerken, op rotsen met uitzicht op de zee. De toren bereikt een hoogte van 14 meter en bestaat uit een vierkante fundering, die wordt aangevuld door een cilindrische toren. Aan de oostkant leidt een rechthoekige deur naar een kleine kamer. Historisch materiaal dient als basis voor de aanname dat de toren ooit bedekt was met een puntdak. Hoewel de toren qua constructie vergelijkbaar is met een mausoleum uit de Romeinse tijd, suggereert de locatie boven de haven dat het een baken en uitkijktoren was. Je moet zeker deelnemen aan het bezoek van de toren met een wandeling door het aangrenzende stadspark met zijn prachtige oude bomen. Een traditionele Samowar-thee wordt geserveerd in een van de typische theetuinen.

Kesik-minaret (de gebroken minaret)

Deze minaret is bijzonder interessant, omdat de geschiedenis van de bouw dateert uit de Romeinse en Ottomaanse tijd. In de 2e eeuw na Christus. Het was de site van een Seraphis-tempel gebouwd op de fundamenten in de 6e eeuw, waaraan de architecturale elementen van de tempel waren toegevoegd. Deze kerk werd vernietigd in de 7e eeuw tijdens aanvallen door Arabieren en met

nieuwe vestingwerken en enkele veranderingen in de 9e eeuw herbouwd. De Seltsjoeken gebruikten het gebouw als een moskee. Maar toen Antalya in handen viel van de koning van Cyprus, Peter I, werd het in 1361 weer een basiliek.

Antalya Museum

In 13 zalen geeft het Archeologisch Museum een indrukwekkend overzicht van de bewogen geschiedenis van de regio. Met standbeelden van Perge is de “Hal van de Goden” bijzonder mooi ontworpen, de moeite waard is het bezoek aan de museumtuin met andere tentoonstellingen en een café onder schaduwrijke oude bomen. Het is niet voor niets dat dit museum een van de belangrijkste is aan de Turkse Middellandse Zeekust.

Antalya vakantie
Antalya

Iskele Mosque & Yacht Harbor

De İskele moskee is een heel kleine, mooie moskee in de jachthaven. Het dateert uit het einde van de 19e eeuw en is gebouwd op 4 pilaren die boven een veer rusten.

Tek Kapılı Han & Vakıf Hamamı

Een heel mooi voorbeeld van een typisch Ottomaanse “Han” (herberg), waarin nu een heel mooi geschenk en souvenirwinkels na een grondige renovatie. De Tek Kapılı Han bestaat uit twee verdiepingen en een idyllische binnenplaats. Ook de nabijgelegen voormalige Hamam (badhuis) is onlangs gerenoveerd.

Hadrian's Gate

Van de voormalige stadspoorten is alleen de Poort van Hadrianus tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Opgericht ter ere van de keizer tijdens een bezoek aan Antalya, het heeft de typische vorm van een Romeinse triomfboog met zuilen versierde gevels en drie entree bogen. pas ontwikkeld door Roman architect, triomfbogen die vorm werden gebouwd ter ere van de keizers. Als onderdeel van een succesvolle restauratie project in 1959, bepaalde architecturale elementen naar voren gekomen over dat het monument van twee verdiepingen bestond. De twee torens zijn van verschillende constructie. De toren aan de linkerkant behoort tot de Romeinse tijd, terwijl de rechter toren Seljuk tijd komt.

Demirciler Çarşısi

Het gebied van het ijzer en kopersmeden is een van de weinige voorbeelden van lokale handwerk.

Stadsmuur en klokkentoren

Deze hoefijzervormige vestingwerken omvatten de haven en de aangrenzende oude stad. Gebouwd op de fundamenten van de Hellenistische periode (2e eeuw na Christus), werden ze in bijna elk volgende tijdperk verbeterd. Uit inscripties in de muur weten we dat met name de Seltsjoekse Turken grote veranderingen hebben aangebracht. Ze herstelden een groter stuk en voegden torens toe om de vestingwerken te verzoenen met hun eigen concepten van militaire strategie. Volgens een rapport van de beroemde Ottomaanse reiziger Evliya Çelebi waren er tijdens zijn bezoek in 1671 80 torens langs de muur, die een lengte van 4.400 passen had en bijna 3.000 huizen in smalle straatjes bedekte.

Dönerciler Çarsısı

Zelfs vandaag de dag, de meest populaire adres voor een “doner kebab” onder de inwoners van de stad, evenals met de bezoekers uit binnen- en buitenland.

Attracties tijdens uw Antalya vakantie

Veruit de meeste gasten brengen hun vakantie in Antalya door als strandvakantie en zijn vooral geïnteresseerd in de stranden aan de Middellandse Zee. De naam “Turkse Rivièra” geeft al aan dat het grootste deel van het strand in Antalya bestaat uit zandstranden. De stranden bevinden zich aan beide zijden van de buitenwijken, terwijl de historische stad Antalya boven een klif ligt. Konyaaltı-strand is een van de weinige kiezelstranden aan de Turkse Rivièra; Aangezien Nederlandse toeristen in Antalya overwegend zandstranden verkiezen, biedt het zelfs veel ruimte in het hoogseizoen. Van de voormalige stadsmuur in Antalya is alleen de reeds gebouwde Hadrianuspoort. Een ander oud monument is de Arapsu-brug net buiten het stadscentrum. De brug loopt als een boogbrug over een beekje en mag alleen door voetgangers worden gebruikt. De dertiende-eeuwse Yivli Minare-moskee, met zijn unieke minaret, wordt beschouwd als het herkenningspunt van Antalya. Delen van het gebouwencomplex dienen nu als het folkloremuseum van de stad en organiseren tentoonstellingen over de geschiedenis van de plaats. De haven van Antalya fungeert als een vissershaven en een jachthaven en er zijn regelmatige toeristische aanbiedingen voor excursies over de Middellandse Zee.

Yacht Tour

Natuurlijk is de beste manier om de prachtige kustlijn van Antalya vanaf de zee te zien, per jacht of gulet, wat een typische houten boot is. Deze populaire reis wordt ook wel de Blue Cruise genoemd. Een meerdaagse tour leidt naar de bijna ongerepte, betoverend mooie baaien en stranden van de Turkse Rivièra. Dagtochten vanaf Antalya Kaleçi Marina leiden naar de watervallen of naar Kemer en Phaselis. Ook van de jachthaven van Kemer Türkiz is er een uitgebreid aanbod van verschillende jachtrondvaarten en natuurlijk als een reis met transfer vanaf het hotel. Lunch is meestal inbegrepen.

Raftingtour

Ongeveer 53 km ten oosten van Antalya leidt een kronkelende weg in de richting van Selge Beşkonak naar de Köprülü-kloof, een kloof overspannen door een Romeinse brug. De rivier vormde het schilderachtige landschap gedurende duizenden jaren en de 27 m hoge Oluk-brug aan het einde van de kloof dateert uit de 2e eeuw na Christus.
Deze kloof met zijn kristalheldere rivier is een populaire raftingbestemming. Rij van het hotel naar de Köprülü-kloof, instructie van een professioneel raftingteam in de veiligheidsvoorschriften en het gebruik van de uitrusting.

Jeep Safari​

Een avontuurlijke tocht door het Taurusgebergte, door prachtige landschappen en valleien met een indrukwekkend panorama. Over gedeeltelijk onverharde wegen omhoog de bergen in, langs dorpen. Lunch in een eenvoudig origineel restaurant. Onderweg stopt de foto en is er een theepauze.

Populaire hoogtepunten in de omgeving van Antalya

De Duden waterval, de Kursunlu waterval, de Manavgat waterval

Het gemeenschappelijke doel van de rivieren in de omgeving is om de Middellandse Zee te bereiken. Voor dit doel reizen ze vanaf de berghellingen soms over de aarde en soms onder de aarde behoorlijk interessante reizen. En ze vormen unieke watervallen. Het aantal watervallen is hoger dan 20m. De meeste van deze watervallen in de 15 km in het noorden van Antalya liggen Duden waterval, 18 kilometer ten westen van Antalya ligt Kursunlu waterval en de 3 km ten noorden van Antalya ligt Manavgat waterval.

Antalya waterval
Antalya waterval

Het Olympos National Park

De Olympos Mountain, die zich uitstrekt tot het westen van Antalya steil hemelwaarts, waarvan de toppen zijn bedekt met sneeuw en plaatst de mens in spanning evenals vele oude steden, grotten met sporen van leven uit de prehistorie en de vele soorten planten en dieren worden beschermd in het Olympos Natural Park.

Het nationale park Köprulu Canyon

Ligt binnen de grenzen van Manavgat. Is een 14 km lange en 100 m diepe vallei tussen het dorp Bolasan Köyü en Beskonak. Het is bedekt met dichte cederbomen en het natuurlijke panorama, dat vergelijkbaar is met dat van de aardeorgels in Cappadocië, is best interessant. De oude stenen brug over de zijrivier Köprü Cayi wordt nog steeds gebruikt.

Dag excursies vanaf Antalya

Demre (Myra), Kekova Island en St. Nicholas

Myra was een belangrijke stad in de Lycische Confederatie en de thuisbasis van St. Nicholas, die hier ooit bisschop was. Bezoek aan de Sint-Nicolaasbasiliek en de Lycische rotsgraven. Dan boottocht naar het eiland Kekova. Kekova ligt tegenover de Kaleköy van vandaag en aan de kant van het vasteland van het eiland zie je de straten en overblijfselen van huizen in de verzonken stad. Er wordt aangenomen dat een aardbeving in de 2e eeuw de stad verwoestte en een deel van het gebied onder het wateroppervlak viel, vergelijkbaar met de steden Aperlai en Simena.

Perge & Aspendos

Alle opgravingen die in Perge te zien zijn dateren nog uit de Romeinse tijd. Bij de ingang zijn de overblijfselen van een Romeinse poort en een Byzantijnse basiliek, de Agora en de voormalige baden, die tot de grootste van Pamphylia waren. De site wordt gedomineerd door twee hellenistische torens die het symbool van Perge zijn geworden. Het begin is er 300 m lange pilaren weg leidt naar de Nymphaeum aan de voet van de Akropolis. De belangrijkste attractie van de oude stad Aspendos is het theater. Het is het best bewaarde oude theater in Turkije en een van de best bewaarde Romeinse theaters.

Termessos

Termessos is een van de meest charmante oude sites van Pamphylia. De stad werd gesticht op een hoogte van 1050 m onder de top van de berg Gulluk. De ruïnes zijn uitgebreid en het bezoek vereist enige tijd. De meeste gebouwen in Termessos zijn gebouwd in de late Hellenistische en Romeinse tijd. Het best bewaarde gebouw in Termessos is het Griekse theater, dat een fascinerend uitzicht biedt over ruige bergen naar de zee. Talloze rotsgraven rondom de stad in het westen en noorden, de necropolis is gedeeltelijk verborgen in het bos en onder uitgestrekte struikgewas. Het Nationaal Park Termessos is van bijzonder belang omdat het een belangrijk voorbeeld van de vegetatie van de Middellandse Zee is en cultureel erfgoed in de vorm van de oude stad integreert.

Dagtocht naar Sagalassos / Ağlasun) en Burdur

Sagalassos ligt 7 km ten noorden van Ağlasun, een dorp in de provincie Burdur. De ruïnes van de oude stad liggen op de zuidelijke hellingen van de berg Ağlasun, die behoort tot het westelijke deel van het Taurusgebergte. Vandaag Ağlasun is slechts een kleine zijrivier van de Aksu, maar in de oudheid deze rivier was veel groter, en samen met de veilige locatie hoog op de berghelling, de beste voorwaarden voor de ontwikkeling van de stad. De opgravingen begonnen in 1990 onder leiding van professor M. Waelkens van de Universiteit van Leuven. Het complex is ruim, omdat ooit Sagalassos de grootste stad in Pisidia was.

Pamukkale

Pamukkale is een buitengewoon natuurlijk wonder. Het kalkhoudende water komt uit de grond bij een temperatuur van 35 graden Celsius en stroomt de heuvel af vanaf een hoogte van ongeveer 100 meter, en vormt kleine bekkens met roomwitte stalactieten. Water en tijd zijn dus de architecten van dit sprookjeskasteel – of ‘katoenkasteel’ – zoals het in het Turks wordt genoemd (Pamuk = katoen / Kale = kasteel).

Cappadocia

3000 jaar geschiedenis wachten op de bezoeker in Cappadocië, het sprookjesland in Centraal-Anatolië. De bekendste rotssculpturen, gevormd door eeuwenlange wind en regen, zijn de zogenaamde sprookjesachtige schoorstenen. Cappadocië is ook beroemd om de rotskerken en ondergrondse steden die door vroege christenen in de zachte rots werden gegraven. Het gebied van Ürgüp, Göreme en Zelve met zijn kerken en grotten lijkt op een openluchtmuseum. Plan minimaal een driedaagse tour naar  Cappadocia.