Familie vakantie in Kemer

Kemer vakantie

Gigantische berglandschappen, schone badstranden en gevarieerde bezienswaardigheden? Dit populaire Turkse bad wordt omringd door het 3000 meter hoge Taurusgebergte en biedt een romantisch panoramisch uitzicht. De recreatieregio Kemer biedt alles wat u maar kunt wensen voor een vakantie in Turkije. De provincie ligt in de Turkse provincie Antalya en wordt met een kustlijn van ongeveer 52 kilometer beschouwd als een populaire toeristische bestemming. Hier kunt u ontspannen bij warme temperaturen en genieten van de schoonheid van de natuur. 

De regio Kemer heeft elf plaatsen, waarvan Tekirova, Cirali en Camyuva populaire vakantiebestemmingen zijn. Een vakantie in Kemer is ideaal voor vrienden, maar ook voor stelletjes en gezinnen. Direct tussen het stadscentrum en de jachthaven ligt de mooie promenade met talloze restaurants en winkels. De vakantieregio heeft aantrekkelijke hotels, appartementen en appartementen, die allemaal garant staan ​​voor een verblijf van ontspanning, plezier en afwisseling. Hoewel sommige accommodaties aan de Turkse Rivièra in de wintermaanden gesloten zijn, neemt de selectie in het warme seizoen toe.

Het hoofdseizoen duurt van begin mei tot begin december in Kemer. Gedurende deze tijd zult u niet alleen genieten van aangenaam warme temperaturen op het strand, maar kunt u ook profiteren van spannende watersport- en wellnessaanbiedingen. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan het eeuwige vuur in Chimera een echt hoogtepunt. Er zijn tal van vlammen die uit rotsscheuren voortkomen, voor een onvergelijkbaar landschap. Een speciale ervaring biedt een rondleiding met een klassieke zeilboot. Het neemt je mee van je Hotel Kemer op een tocht over de kristalheldere zee met dolfijnen en reuzenschildpadden. Historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes van Idyros en het 13e-eeuwse Seljuk-jachthuis kunnen tijdens een dagtocht worden verkend. Ontdek de indrukwekkende natuur van de regio: de machtige watervallen van Antalya zullen adembenemend zijn.

De baai van Adrasan betovert je met een twee kilometer lang strand.
Het dorp Ulupinar heeft talloze bronnen die met hun kristalheldere water een adembenemend landschap creëren.
De Lycian Way is geschikt voor spannende wandelingen. Veel van de weg leidt langs de kust.
Historische gebouwen en spannende recreatieve activiteiten, zoals een bezoek aan de bazaar, de Liman Caddesi – een bekende winkelstraat – of het openluchtmuseum voor lokale geschiedenis maken uw vakantie onvergetelijk.

Beste Hotels van Kemer

Amara Wing Resort

Het 5-sterren Amara Wing Resort is gelegen in een van de mooiste regio’s van Turkije, gelegen tussen het Taurusgebergte en de kristalheldere wateren van de Turkse Rivièra. De beoordelingen van het hotel laten zien dat hier, dankzij de directe ligging aan het strand en het entertainmentprogramma, de gasten zich hier thuis voelen.

Erendiz Kemer Resort Hotel

Het Erendiz Kemer Resort Hotel is een gezellige en rustige 3,5-sterrenresidentie. Gasten prijzen de hotel beoordelingen, met name de vriendelijke service en het goede bereik van excursies, het hotel biedt.

Forest Park Hotel

Het Forest Park Hotel is een hotel in Kemer op een centrale locatie. De hotelbeoordelingen van het driesterrenhotel zijn beloond met toppunten dankzij de klantvriendelijkheid en de beste service.

Van Kemer naar Finike

Het 13 km ten zuiden van Kemer gelegen Phaselis was één van de belangrijkste Lycische steden, maar uit die tijd is weinig bewaard gebleven. Het aquaduct en de haven, waarvan nog enkele resten zijn te zien op het opgravingsterrein, stammen uit de Romeinse tijd, toen hier op grote schaal rozenolie werd uitgevoerd. De ligging van de ruïnes is bijzonder fraai.

Ongeveer 40 km van Kemer ligt, circa 10 km van de hoofdweg, bij een tamelijk lang kiezelstrand het plaatsje Cirali, met enkele hotels, campings en restaurants. U kunt vanuit dit dorp een interessante (maar forse) wandeling maken naar de merkwaardige Chimaera, die in het Turks wordt aangeduid als ‘Yanartas’ (Brandende Steen). Een hele rotshelling staat hier continu in de brand. De eeuwige vlammen worden er brandend gehouden door natuurlijk gevormd aardgas. Zelfs als het regent dooft het vuur niet. In de Griekse mythologie was de Chimaera een vuurspuwend monster, aan de voorkant leeuw, in het midden geit en aan de achterkant slang. Het werd verslagen door Bellerophon op zijn gevleugelde paard Pegasus. Deze held had lood bevestigd aan de top van zijn lans. Het vuur uit de bek van de Chimaera smolt het lood, waarna het monster stierf door de giftige dampen. De stoffelijke resten van de Chimaera werden hier begraven, maar volgens de mythe bleven ze vuur spuwen. Bij de vlammende helling ligt de ruïne vaneen Byzantijnse basiliek, die is gebouwd op de fundamenten van een tempel voor Hephaistos, de Griekse god van het vuur. Chimaera (ook Chimaira) is vanuit Çirali te bereiken door één van de twee wegen te nemen die in noordelijke richtingvoeren. De mooiste route voert direct langs de met fraaie dennenbomen gesierde kust. Op het noordelijkste punt rijdt u een onverharde weg op. Als die weg ophoudt, moet u nog 1 km verder lopen in westelijke richting, over een pad dat is gemarkeerd met rode stippen en pijlen.

Ten zuiden van de afslag naar Çirali (op het bord staat Chimaira) begint een fraaie weg die via de dorpen Çavus en Mavikent naar Kumluca voert, een prima alternatief voor de hoofdweg van Kemer naar Finike. Na enkele kilometers begint links een weg die leidt naar de kust bij het enkele honderden meters ten zuiden van Çlfail gelegen Olympos (ook vaak geschreven als Olimpos). Net als van Phaselis zijn ook van deze Lycische stad bijna alleen resten uit de Byzantijnse en Romeinse periode bewaard gebleven. Er staan nog de overblijfselen van een Byzantijnse basilica en een Romeins theater bij een necropolis waarvan de geschiedenis waarschijnlijk wel teruggaat tot de Lycische periode.

Het vanuit Kumluca (ook per bus) te bereiken Altiyaka is het uitgangspunt van fraaie (meerdaagse) bergwandeltochten door de Beydaglan, het gedeelte van het Taurusgebergte dat zich uitstrekt ten zuidwesten van Antalya. U kunt bijvoorbeeld een tweedaagse tocht maken over de Tahtali Dag (2366 m hoog). Deze wandeling begint in AItmyaka en eindigt in Yukan Beycik, 7 km van de hoofdweg tussen Phaselis en Olympos. Onderweg kunt u overnachten in Yaylakuzdere.