Home Vakantie eilanden Oceaan Vakantie bestemming Tuvalu

Vakantie bestemming Tuvalu

46
0
DELEN
Tuvalu eiland

Slechts een paar meter boven zeeniveau, watersporten met Haialarm. Tuvalu is een paradijs op de Zuidzee met valkuilen.

Deze keer gaat het naar de eilanden en naar Tuvalu. Dit is een archipel verspreid over negen atollen ten noordoosten van Australië nabij de Fiji-eilanden. Vóór de onafhankelijkheid van Tuvalu werden de eilanden nog Ellice-eilanden genoemd. De Engelse koningin is nog steeds het hoofd van de eilanden en wordt lokaal vertegenwoordigd door de gouverneur-generaal. Het hoofdeiland Vaiaku (Funafuti) is ook de hoofdstad van de archipel. Hier wonen ongeveer 5.100 mensen, dat is de helft van de totale bevolking Tuvalas. Aangezien het hoofdeiland van het atol slechts drie tot vier meter boven de zeespiegel ligt, zijn hier de zorgen over een mogelijke stijging van de zeespiegel bijzonder groot. Omdat Tuvalu het hele jaar door een vochtig en warm klimaat heeft, kunt u uw vakantie het hele jaar door in dit paradijs van de Zuidzee doorbrengen, maar buiten het regenseizoen, dat duurt van november tot februari, is het een beetje aangenamer.

Bij het zwemmen en watersporten moet u op verschillende dingen letten. U moet dus zelf de uitrusting voor de verschillende watersporten meenemen. Een duik is in principe mogelijk.  Je moet alleen in de lagune zwemmen vanwege de getijden, hoewel je hier ook voorzichtig moet zijn. Het wordt aanbevolen om tijdens het baden badschoenen te dragen, omdat deze beschermen tegen de steenvis, die zich soms in de lagune bevinden. Je moet ook aandacht besteden aan haaien in de lagune.
Het is waarschijnlijk veiliger om gewoon tennis of voetbal te spelen. Ook populair op de eilanden is een soort cricket genaamd Kilikiti. Er is ook een soort volleybal, die wordt gespeeld op de eilanden zoals: Te ano.

Een eilanddroom, maar met een paar valkuilen. Dus als ik mijn strandvakantie zou doorbrengen waar haaien zijn, weet ik het niet. Maar wat niet voor mij is, kan zeker iets voor u zijn. Nou, de hele wereld heeft ons deze week naar een zeer interessante bestemming gebracht.