Vakantie in China

China grote muur

De eerste gedachte aan China doet denken aan wereldberoemde attracties zoals de Grote Muur, de Drie Kloven Dam of de Verboden Stad. Maar naast de duizenden jaren oude cultuur heeft China ook een gevarieerd karakter in verschillende klimaten. Het land van het midden verrast met grote zandstranden om te zwemmen en te wandelen, weg van de Himalaya. Spectaculaire karstlandschappen nodigen u uit om te fietsen en uw vakantie in China uniek te maken.

Beste reistijd voor de vakantie in China

Lente en herfst, dat wil zeggen van april tot mei en van september tot oktober, worden beschouwd als de beste reistijd in China. Vanwege de grootte van het land hebben verschillende klimaatzones de overhand. Het kan dus erg heet en droog zijn in het noordoosten, dus in de regio rond Beijing, in de zomer. In het centrum van China zijn de zomers daarentegen vaak vochtig. Hoe verder je naar het zuiden reist, hoe dichter je bij het tropische klimaat komt. Hier is het hele jaar natter dan in het noorden.

In de winter en met Kerstmis is het de stilste van China. In Beijing is het erg koud, een reis naar de zuidwestelijke provincies Sichuan en Yunnan zijn aan te raden.

Iedereen die een Tibet-reis naar China plant, moet de warme maanden van april tot oktober niet kiezen. Vooral in juli en augustus valt echter de meeste neerslag van het jaar. China kan ook worden overwogen voor gezinsreizen.

Als je door China reist en niet alleen gigantische steden en duizenden jaren oude cultuur wilt ervaren, heb je de kans om de indrukwekkende natuur tijdens een trekking te ervaren. Je hoeft niet per se naar Tibet te reizen, want zelfs de top van Huangshan of de rijstterrassen in het zuiden van het land zijn de klim waard. Zelfs als je liever een tempel-tot-tempel tour op de fiets doet, zal dit je reis naar China mogelijk maken. Overigens zijn het mooiste vuurwerk op oudejaarsavond in Shanghai. Of maak een korte reis naar Hong Kong, waar een bezoek ook de moeite waard is voor Kerstmis.

Reistips over China

Voor uw reis naar China hebben wij de belangrijkste tips samengesteld. Het maakt niet uit of u op zoek bent naar informatie over toegang of vaccinatie, u vindt hier waardevolle tips voor uw vakantie.

Praktische informatie over toegang

De goedkoopste vluchten van Nederland naar China gaan naar Peking en Shanghai. Als u van plan bent om in Hong Kong te verblijven, is het ook de moeite waard deze vlucht te bekijken. U kunt dus het duurdere visum voor een dubbele toegang tot China besparen. De toelatingseisen bepalen dat je vóór je reis een toeristenvisum bij de ambassade moet aanvragen. Als u door China reist en van plan bent om in Hong Kong of Macau te stoppen, moet u een visum aanvragen waarmee u tweemaal kunt reizen.

Welke vaccinaties zijn voor China nodig?

Om naar China te reizen, zijn geen vaccinaties vereist. Vaccinatieaanbevelingen zijn hepatitis A + B. Afhankelijk van uw routekeuze zijn mogelijk verdere vaccinaties vereist. Het is het beste om er met uw arts over te praten.

Zijderoute

De zijderoute is een oude handelsroute die vroeger de Middellandse Zee met Oost-Azië verbond. De typische zijderoute leidt je van Xi’an naar Kashgar. In Xi’an bezoekt u het beroemde Terracotta-leger voordat u naar het westen reist naar de provincie Gansu. Deze provincie is boeddhistisch. Hier heb je de gelegenheid om de Maijishan-grotten te bezoeken. Je reis eindigt in Kashgar, dat in de Taklamakan-woestijn ligt. Kashgar is een smeltkroes van culturen. Hier ervaart u zowel moslim- als boeddhistische invloeden.

Stedentrip Beijing

Niet alleen een van de meest bevolkte, maar vooral de meest opwindende megasteden ter wereld is Beijing, de hoofdstad van China. De stad combineert vele facetten en toont zich keer op keer tussen de moderne gevels oud en traditioneel. Deze mix spreekt niet alleen de inwoners van de stad aan. Vooral toeristen, die een stedentrip naar Beijing ondernemen, zijn keer op keer gefascineerd door de vele indrukken. In bijna elk district zijn er belangrijke bezienswaardigheden, zoals het Natural History Museum of het keizerlijk paleis. Als u echter veel van de stad wilt verkennen, moet u voldoende tijdplannen. Rijden wordt afgeraden, in plaats daarvan neemt het openbaar vervoer u snel naar de gewenste bestemming. Vergeet natuurlijk niet de meest beroemde attractie van het land, de Grote Muur, die heel gemakkelijk te bezoeken is vanuit Beijing.

Stedentrip Shanghai

De Oost-Chinese stad Shanghai is booming – je moet deze bloeiende wereldwijde metropool ervaren. Een stedentrip naar Shanghai neemt je mee naar een verre wereld tussen toekomstgerichte westerse cultuur en oosterse tradities. Laat je meevoeren! Moderne wolkenkrabbers zijn hier te vinden, evenals charmante koloniale gebouwen in de Franse wijk, traditionele Chinese tempels en prachtig aangelegde parken. De belangrijkste industriële stad van het land is altijd de toegangspoort tot China geweest en is door middel van maritieme handel een van de leidende handelssteden in Oost-Azië geworden. Maak een wandeling langs de Bund, het symbool van de stad, en laat de flair tot leven komen, of boek een boottocht op de Huanghe om een ​​voorproefje van de stad te krijgen. Lees meer over Stedentrip Shanghai

Xi'an

De oude hoofdstad van China is tegelijkertijd een oude keizerlijke stad. De stad was vooral bekend om zijn beroemde terracotta leger, dat op geen enkele reis naar China mag ontbreken. Maar de voormalige keizerlijke stad Xi’an heeft nog veel meer te bieden: een wandeling over de 12 km lange stadsmuur rond het stadscentrum mag niet worden gemist. We raden ook een reis aan naar de Moslimwijk om de culinaire hoogstandjes te proeven die de oosterse markt te bieden heeft. Tijdens dit bezoek kunt u ook de klok en de trommeltoren zien, die het stadsbeeld van Xi’an kenmerkt in de typische Chinese bouwstijl.

Hong Kong

De metropool Hong Kong is een zeer veelzijdige stad. De adembenemende skyline, de bruisende nachtmarkten en trendy restaurants, evenals talloze winkelstraten, vertegenwoordigen het stedelijke karakter van Hong Kong. Maar ook wandelen door eindeloze bos- en berglandschappen of strandwandelingen zijn mogelijk in deze mega-metropool. Bezoek ook ’s werelds grootste vrijstaande, zittende Boeddhabeeld – de Tian Tan Boeddha op het eiland Lantau. Lees meer over Stedentrip Hong Kong

Luoyang

Luoyang in Henan staat bekend als de geboorteplaats van Kung Fu. In het wereldberoemde Shaolin-klooster kun je de oorsprong van vechtsporten en zijn filosofie te weten komen en inzicht krijgen in het leven van de monniken. Bovendien, in de onmiddellijke nabijheid van de indrukwekkende grotten van Longmen, die indruk maken met ongeveer 100.000 Boeddha figuren en stenen sculpturen en talrijke pagodes.

Yangtze

De Yangtze is de op twee na langste rivier ter wereld op 6.400 km, de langste rivier in China en daarom een ​​van de topbestemmingen in China. Een driedaagse cruise is vooral de moeite waard vanwege de adembenemende kloven en de wereldberoemde Three Gorges-dam. Tijdens een reis naar de Yangtze-zijarmen kun je de rivier buiten de gebaande paden ontdekken.

Chengdu

Als je ooit het Chinese nationale symbool van dichtbij wilt leren kennen, dan ben je hier in Chengdu aan het juiste adres omdat het de thuisbasis is van de gigantische panda beer. Aangezien er slechts ongeveer 1000 vrijlevende panda’s zijn, zorgen zij voor het voortbestaan ​​van de dieren hier in het kweekstation. Daarnaast heeft de provincie Sichuan enkele van de mooiste nationale parken van China, zoals het Jiuzhaigou-natuurreservaat met een totale oppervlakte van 72.000 hectare.

Lijiang, Dali, Kunming

Deze ‘driehoek’ is de bakermat van het oorspronkelijke China. In het zuiden van China, in de provincie Yunnan, waar de meeste etnische minderheden wonen, kun je een deel van het traditionele China ervaren. Hier kunt u het UNESCO-werelderfgoed Lijiang bezoeken, evenals het indrukwekkende Kunming-steenbos en de drie witte pagodes in Dali.

Guilin

Het landschap rond de Li-rivier wordt gekenmerkt door karstachtige kegels, die schilderachtig zichtbaar zijn in de lucht. Als je geluk hebt, kun je hier zelfs de uitstervende traditie van de Komoran-vissers observeren. Een echt hoogtepunt van de regio zijn de enorme rijstterrassen.

Tibet

Sinds onheuglijke tijden zijn er vele mythen en legendes op het dak van de wereld ontstaan. Tijdens een reis naar Tibet kun je betoverd worden door een van de meest spirituele plekken ter wereld en geniet je niet alleen van het unieke landschap, maar krijg je ook culturele inzichten in het leven van de boeddhistische monniken.

Sanya, Hainan

Als u een strandvakantie boekt, denkt u niet meteen aan China, maar het enorme land heeft ook een prachtig kustlandschap met gouden stranden. Het grootste eiland van de gelijknamige provincie Hainan en de stad Sanya in het uiterste zuiden van China is een echt zwemparadijs en hoewel de meeste inwoners het eiland hebben ontdekt, wordt Hainan steeds vaker ontdekt door buitenlandse gasten.

Grote muur van China

Iedereen kent haar en ze is zelfs vanuit de ruimte te zien: de Chinese muur. Als een van de meest imposante gebouwen in de geschiedenis van de mensheid, moet je de historische grensverrijking eens in je leven hebben gezien.

Li Jiang River

China is ook buiten de culturele steden een spectaculair land: Li Jiang rivier stroomt door de autonome regio Guangxi en is te danken aan het unieke landschap met de opvallende bergen, waar omheen de rivier meandert mysticus, een populaire toeristische bestemming.

Fujian

Fujian is een zuidoostelijke provincie in China en ligt ongeveer op het hoogtepunt van Taiwan. Het is een zeer bergachtige provincie en ook de grootste theeproducent van het land.

Dunhuang Yadan landschapsvorm

Het imposante Yadan Landscape Form Park is ontstaan ​​door windactiviteit en is het grootste in zijn soort. Het park ligt in het noordwesten van China, op slechts 200 km van de stad Dunhuang. Door de stad liep de beroemde zijderoute die Azië met Europa verbond.

Rood strand, Dawa

Gewoon betoverend mooi: het rode strand in Dawa is volledig bedekt met rode bloemen, wat dit buitenaardse zicht creëert.

Hua Shan

Hua Shan Mountain ligt in de provincie Shanxi in het noorden van China. Heel eenzaam ligt het zogenaamde schaakpaviljoen op een richel van de dramatische berg. Als je daarheen gaat, moet je vrij zijn van duizeligheid.

Danxia Landforms, Zhangye

Zoals van een andere ster! De Danxia-landvormen in het zuiden en noordwesten van China worden gekenmerkt door kleurrijke landschappen en idiosyncratische rotsformaties.