Home Vakantie landen in Europa Kroatie Stedentrip Dubrovnik

Stedentrip Dubrovnik

51
0
DELEN
Dubrovnik Kroatie

Het pittoreske kustplaatsje Dubrovnik ligt in het uiterste zuiden van Kroatië aan de diepblauwe Adriatische Zee. Nobelprijswinnaar George Bernard Shaw heeft ooit het stadsparadijs op aarde genoemd vanwege zijn onvergelijkbare schoonheid. De bewogen geschiedenis van de stad dateert uit de 3e eeuw voor Christus toen de eerste nederzetting werd gesticht door de Illyriërs. Door de eeuwen heen behoorde de Dubrovnik onder andere tot het Romeinse, Ottomaanse en Venetiaanse rijk. Daarom kunt u tijdens uw reis naar de mooiste stad van Kroatië talloze culturele bezienswaardigheden van verschillende stijlen en tijdperken ontdekken. In het autovrije oude centrum, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, vindt u onder andere de volledig beloopbare historische stadsmuur uit de 7e eeuw. Ze beschermde de stad ooit tegen aanvallers. Het is het best bewaarde versterkingssysteem van Europa. Met je vakantie Dubrovnik kun je een culturele en strandvakantie fantastisch combineren. In de directe omgeving van Dubrovnik zijn tal van kiezel-en zandstranden en idyllische baaien omgeven door geurige dennenbossen. Het Banje-strand ligt op slechts een paar honderd meter van het centrum en wordt regelmatig uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld. Hier, op het kristalheldere water van de Adriatische Zee, geniet u van een adembenemend uitzicht op de oude stad en geniet u ten volle van uw vakantie in Dubrovnik.

Dubrovnik

Of u nu wilt genieten van uw vakantie aan de prachtige stranden van de azuurblauwe Adriatische Zee tijdens het zonnebaden of de geschiedenis van de stad wilt ervaren: een vakantie in Dubrovnik heeft voor elk wat wils! De historische oude stad ademt een onvergelijkbare maritieme flair uit. Het is een monument op zich en bestaat bijna uitsluitend uit romaanse, gotische en renaissancistische gebouwen uit de Middeleeuwen. De levendige boulevard Stradun is zonder twijfel de mooiste straat in het oude centrum. De historische straten nodigen u uit voor een romantische wandeling door de stad tijdens uw vakantie in Dubrovnik. Er zijn ook indrukwekkende monumenten zoals het Prince’s Palace, de Assumption Cathedral en het Franciscaner klooster met Europa’s oudste apotheek uit de 13e eeuw. In juli en augustus vindt het jaarlijkse zomerfeest van Dubrovnik plaats. Een pakketreis naar Dubrovnik biedt u ook de mogelijkheid om naar de vele eilanden en riffen van de regio te reizen, die te bereiken zijn per veerboot. De Elafit eilanden voor de kust van Dubrovnik zijn een paradijs voor duikers en natuurliefhebbers met hun prachtige koraalriffen en ongerepte natuur. U zult ook afgelegen en romantische baaien vinden voor een ongestoorde badervaring.

HOOGTE PUNTEN VAN DUBROVNIK

Kabelbaan Dubrovnik

Direct aan de Dalmatische kust, in het zuiden van Kroatië, torent Dubrovnik de bekende berg Srd. De bergheuvel, die ongeveer 400 meter hoog is, is vooral populair bij toeristen vanwege het onvergetelijke uitzicht op Dubrovnik en de fantastische omgeving. Een klim op de berg Srd is een zeer aan te bevelen excursie voor reizigers, omdat het adembenemende panoramische uitzicht vanaf de top over de historische daken van de stad eenvoudig onbeschrijfelijk is.

De kabelbaan naar boven en het topkruis, een geschenk van Napoleon, zijn helaas tijdens de oorlog volledig verwoest. Gelukkig werden zowel de kabelbaan als het geruïneerde topkruis  in 2010 heropend na bijna 20 jaar uitvaltijd. ‘s Avonds is er een geweldig uitzicht op de kruising van de top sinds het waakzame pictogram boven Dubrovnik elke nacht wordt verlicht met schijnwerpers.

De kabelbaan is de makkelijkste en meest comfortabele manier om van de oude stad naar de top van de Srd te komen op meer dan 400 m. In de vier minuten durende rit kunt u ontspannen en genieten van het schilderachtige uitzicht op de rode bakstenen zee van de dichte huizen van Dubrovnik. De toegang is heel dicht bij de Ploce stadspoort aan de noordoostkant van de oude stad. Eenmaal bovenaan vindt u een souvenirwinkel met een aangrenzend restaurant-café, dat een panoramisch raam heeft met een prachtig uitzicht op de zee. Het bergstation biedt ook verschillende uitkijkterrassen die deel uitmaken van de gastronomie en die allemaal een prachtig panoramisch uitzicht bieden van Cavtat in het oosten tot de Elaphieten in het westen. Het spectaculaire uitzicht op de huizenzee van Dubrovnik en het kleine eiland Lokrum direct daar beneden is onbeschrijfelijk! Hier kunt u ontspannen met een latte macchiato en een plak heerlijke cake of met een glas wijn en een smakelijke lunch of diner, en genieten van het adembenemende landschap. Als u geïnteresseerd bent in de bewogen geschiedenis van de stad, kunt u ook het oorlogsmuseum bezoeken op de top. Een indrukwekkende verzameling wapens, kaarten en foto’s informeert over de geschokte Joegoslavië-oorlog van 1991 tot 1995 in de ruïnes van het Fort Imperial.

Prijzen, reistijden en verdere details
Tegelijkertijd kan de “kabelbaan van Dubrovnik” tot 30 personen naar de top van de Srd vervoeren. De kabelbaan bestrijkt een totale afstand van bijna 800 meter, die indrukwekkend slechts een enkele pyloon (pyloon) in de buurt van het bergstation vereist. De kabelbaan inclusief het berg- en dalstation is uitgerust voor gehandicapten en wordt het hele jaar door gebruikt. In juni, juli en augustus lopen de gondels zelfs van 09.00-24.00 uur in korte tijdsintervallen. Slechts 60,00 kn, omgerekend ongeveer 8,00 € betaal je voor een eenvoudig ticket en 108,00 kn, ongeveer 14,00 € voor een beklimming en afdaling. Kinderen van 4-12 jaar betalen 50 of 30 kn. Kleinere kinderen rijden gratis.