Vakantie in Agadir

Marokko Agadir

Agadir is de populairste vakantie bestemming van Marokko voor de strand liefhebbers. De meeste mensen boeken een vakantie in Agadir om te genieten van het lange zandstrand met zijn breed scala aan watersporten. Het zou echter zonde zijn om de strandvakantie in Agadir niet te combineren met verkenningstochten in de omgeving, want er is veel te zien!

De reis naar Agadir
Vanwege het grote belang voor het pakkettoerisme, zijn er tal van rechtstreekse vluchten van Nederland naar Agadir. Vanaf daar kunt u een taxi nemen naar uw hotel. Openbare bussen verbinden Agadir niet alleen met de luchthaven, maar ook met andere Marokkaanse steden en zijn een handige manier om de stad te verkennen. Als u dagen op het lange zandstrand van Agadir wilt combineren met excursies, moet u minstens een week nemen voor de vakantie in Agadir. Je hebt de stad binnen een dag verkend.

Bezienswaardigheden in Agadir
De grootste attractie van Agadir is de oude Kasbah (fort), die torent boven de stad. Er zijn nauwelijks restanten van, maar je hebt een onvergelijkbaar mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan, Agadir, het binnenland. In het centrum van de stad kun je ook veel zien.

– De Souk El Had is de grote markt van Agadir, waar meer dan 2000 handelaren hun goederen elk weekend aanbieden. Tip: Vergeet niet af te dingen als u iets wil kopen.
– Het vogelpark (La Vallée des Oiseaux) herbergt exotische vogelsoorten en andere dieren.
– Het Agadir Memorial Museum herdenkt de stad zoals deze eruitzag voor de verwoestende aardbeving in 1960.
Grote Moskee d’Azrou maakt indruk met zijn modernistische ontwerp.
– Het Amazigh Museum laat je kennismaken met de cultuur van de lokale Berbers.
– Langs de jachthaven aan het strand vindt u tal van internationale restaurants, bars en clubs.
– Bezoek Marokkaanse hamam tijdens uw vakantie in Agadir om te genieten van wellnessbehandelingen. Het grootste aanbod wacht op u in het Argan Palace.

Dagelijke excursies vanuit Agadir
Dagelijks alleen op het strand? Dat zou zonde zijn, want verwacht in het gebied geweldige bestemmingen die je moet bezoeken

Marrakech
De metropool van Zuid-Marokko is perfect voor een dagje uit. Geniet van de drukte van Djemaa en Fna, geniet van het Marokkaanse handwerk in de enorme souk en bewonder historische locaties zoals de Koutoubia-moskee en de Menara-tuinen.

Essaouira
Het kleine stadje Essaouira aan de Atlantische Oceaan is beroemd om de Medina, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Essaouira was een ontmoetingsplaats voor Europese hippies in de jaren 1970, en het is nog steeds een relaxte en ontspannen plek tot op de dag van vandaag.

Op naar de woestijn
Om de ruige schoonheid van de Marokkaanse woestijn van dichtbij te ervaren, kunt u steden bezoeken zoals Tafroute , Tiznit of Taroudant. Ook Ouarzazate, beroemd om zijn filmstudio’s, waarin bijvoorbeeld “Game of Thrones” werd gefilmd, is haalbaar als een dagje uit.

Creëer uw vakantie in Agadir als een mix van ontspannen stranddagen, een afwisselende stedentrip en spannende excursies en u zult terugkeren met onvergetelijke herinneringen uit Marokko!