Vakantie in Botswana een onvergelijkbare ervaring

Botswana vakantie

Botswana met zijn originele en ongerepte wildernis is een buitengewone paradijs voor liefhebbers van de Afrikaanse bush. Het wordt beschouwd als een van de topbestemmingen voor safari-vakantiegangers over de hele wereld.

De avontuurlijke safari vakantie in Botswana is vooral in het droge seizoen van mei tot oktober meest geschikt.

In het regenseizoen zijn sommige delen van het land moeilijk te bereiken, met name aanbevolen zijn de vliegsafari’s of fly-in tochten door lichte vliegtuigen.

Een rondreis in Botswana met een klein aantal deelnemers weerspiegelt het gewilde en gewenste individuele toerisme in Botswana.

Dit prachtige land heeft niet alleen een handvol, maar een hele reeks verbazingwekkende natuurlijke wonderen voor jou tijdens een reis door Botswana. Boven alles de Okavango-delta, die in 2014 tot UNESCO Werelderfgoed werd uitgeroepen. Met zijn vele schilderachtige gebogen kanalen en zijn rijke flora en fauna, de Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld in het midden van de Kalahari. Tijdens een rondleiding door ervaren reisgidsen, een traditionele dug-out om de unieke sfeer van deze magische water landschap en zijn bewoners te ervaren zoals nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Een van de meest spectaculaire Botswana safari ervaring omvat een vlucht met een klein vliegtuig over de Okavango Delta, waar je enorme olifanten en buffels kuddes kunnen observeren vanuit de lucht.

Een van de grootste aaneengesloten olifantenpopulaties ter wereld is te vinden in Chobe National Park in het noordoosten van Botswana. Naast de grote diersoorten, zoals buffels, nijlpaarden en antilopen, zijn hier ook meer dan 440 verschillende soorten vogels te vinden. Een groot deel van Chobe National Park is gelegen aan de vierlandenpunt (dicht bij Zambia, Zimbabwe en Namibië) en is een ideaal startpunt of eindpunt over reizen naar Botswana.

Wandeling op een safari door enkele van de prachtige natuurgebieden en nationale parken, en bewonder de gratie van flamingo’s in de Makgadikgadi Pans of de boeiende reilen en zeilen van de grootste vliegende vogels van de wereld, de struisvogel, in de Kalahari. Dit is een van de grootste natuurreservaten ter wereld en gefascineerd door verschillende vormen van vegetatie. Als het huis van de legendarische zwarte manen Kalahari leeuw wiens gebrul wordt nog gehoord in de eindeloze 8 km, zijn indrukwekkende ervaringen op een reis Botswana gegarandeerd.

Of u nu in luxe lodges of kampeerterreinen midden in de natuur verblijft – een Botswana-tour zal voor altijd herinnerd worden. Leer de hartelijke en vrolijke mensen te leren kennen en je zult zien, bijvoorbeeld over de eigenaardige klanken van de click taal van de Khoi-San, die wordt beschouwd als een van kompliziertesten talen van de wereld. Botswana heeft nog veel meer te bieden. Ontdek het!

U vindt veel interessante aanbiedingen voor reizen naar Botswana op baobab.nl. De Botswana-reisaanbiedingen zijn groot en als een safari-specialist voor Botswana kunnen de medewerkers van Baobab reizen u zeker helpen.

Baobab reizen biedt een Botswana Safari als groepsreizen, particuliere foto reizen, individuele Botswana te reizen met de auto, familie-uitjes, vliegende safari of specials. Botswana ervaren tijdens safari’s is een unieke ervaring.

Een uitgebreid reisprogramma voor Botswana met verschillende combinatiemogelijkheden is te vinden op baobab.nl voor Botswana.