Vakantie in Olbia

Vakantie in Sardinie Olbia

Beroemd om zijn stranden en zijn idyllische baaien, zijn ongetemde eilanden en zijn afgelegen bossen en heuvels, Sardinië is een droombestemming. Met zijn klimaat, zijn geschiedenis en zijn cultuur, is het zeker om zijn bezoekers te charmeren. Ontdek de stad Olbia, met zijn diepe baai waarvan de rotsachtige kliffen een natuurlijke haven vormen, en de Costa Smeralda bekend om de onvergelijkbare schoonheid van de kusten.

Met zijn wilde natuur, zijn witte zandstranden en zijn breed scala aan activiteiten op het water, is Olbia de perfecte plek voor een vakantie! Neem een ​​duik, duik of ga naar het eiland Tavolara: Olbia zal u alle charmes van Sardinië laten zien.

U kunt het beste uit uw reis halen om de hele Costa Smeralda te verkennen, met zijn rotsachtige baaien en zonovergoten zandstranden, gevormd door het heldere water van de Middellandse Zee.

Maar Olbia heeft meer te bieden dan alleen zee en zand! Sardinië, dat in het verleden door verschillende machten werd geregeerd (Romeinen, Byzantijnen, Spaans …) heeft een ongelooflijk rijk historisch erfgoed. Als je van architectuur houdt, wacht je een traktatie: naast het verbazingwekkende middeleeuwse kasteel van Pedres mag je de Punische necropolis, de Romeinse basiliek van San Simplicio, de muren van de oude stad of de Romeinse baden niet missen.

Ontluikende archeologen zullen graag de vele nabijgelegen archeologische vindplaatsen ontdekken: de heilige bron van “Sa Testa”, de prehistorische toren van Nuraghe en het graf van de Giants (overblijfselen van de Nuraghische beschaving), en het megalithische complex van Cabu Abbas, waarschijnlijk een van de meest indrukwekkende locaties op Sardinië.

Aan boord van de heerlijke “Trenino Verde” kunt u de vele schatten van dit eiland verkennen.

In het noordoosten, vanuit Palau, heeft u toegang tot de uitzonderlijk mooie Maddalena-archipel met zijn adembenemende uitzichten!

In Santa Teresa Gallura kunt u de prachtige 16e-eeuwse Spaanse toren bezoeken, die een subliem panorama biedt, en vervolgens de beroemde granieten rotsen van Capo Testa en de Valle della Luna bewonderen, slechts 3 km verderop.

Posada, in de provincie Nuoro, is een oud Nuraghisch centrum. Tegenwoordig heeft de Golf van Posada, die zich uitstrekt over ongeveer 20 km, vele uitgestrekte zandstranden met kristalhelder water.

Als alternatief kunt u de sublieme en ongerepte natuur van de Golf van Orosei verkennen, met zijn 14 km idyllische witte zandstranden omringd door dennenbossen.

Bezienswaardigheden in Olbia

Het middeleeuwse kasteel van Pedres

Een middeleeuws fort op een heuvel, met een prachtig uitzicht over de Golf van Olbia. Bezoek bij zonsondergang en geniet van het adembenemende panorama!

Het eiland Tavolara

Tegenover de noordoostkust van Sardinië, domineert het eiland Tavolara (Isola Tavolara) de horizon met zijn steile kliffen die meer dan 500 meter boven de zee uitstijgen.

De basiliek van San Simplicio

Een opmerkelijke granieten basiliek in Romeinse stijl, gebouwd tussen de 11e en 12e eeuw, het is een van de belangrijkste gebouwen van Sardinië.

De Heilige Bron van "Sa Testa"

Een van de meest representatieve archeologische monumenten van de Nuraghische cultuur. Gebouwd van granieten blokken, het is 17,5 m lang, en de bron is 17 stappen ondergronds. De gunstige effecten van het thermale water hebben het tot een heilige plaats gemaakt.

De prehistorische toren van Nuraghe

Een nuraghe is een ronde toren in de vorm van een afgeknotte kegel, voornamelijk te vinden op Sardinië. Deze megalithische structuur is typerend voor de Nuraghische beschaving, die tussen 1900 en 730 voor Christus op Sardinië verscheen.

Het graf van de Giants

Grafmonument dat bestaat uit collectieve tombes uit de Nuraghische beschaving. Net zoals nuraghes zijn deze megalithische structuren uniek in continentaal Europa.

Cabu Abbas

Een van de best bewaarde Nuraghes is de Nuraghe Riu Mulinu, gelegen op de hoogten van Cabu Abbas. Perfect voor een dagtocht terug in de tijd.

Orgosolo

In de provincie Nuoro, in het binnenland van het eiland. Omringd door ongerepte natuur, is Orgosolo beroemd om zijn muurschilderingen, waarvan er vele politiek zijn, en die alle huizen van dit ongelooflijke dorp sieren.

Thee Arcipelago di La

Maddalena Nationaal Park
De Maddalena-archipel, met ongeveer zestig eilanden en eilandjes, is het eerste nationale park van Sardinië. Maak een cruise om het te verkennen. Het kleine stadje La Maddalena, omgeven door uitgestrekte vestingwerken, biedt een prachtig uitzicht over de hele archipel.

Porto Cervo

Hart van de Costa Smeralda en het meest exclusieve strandresort van Sardinië! Sluit je aan bij de American Jet Set, loop rond in de haven voor grote jachten en geniet van de charme van de glooiende straten en kleine huizen met hun veelkleurige balkons.

Eten en drinken in Sardinië

Hier zijn er twee belangrijke soorten gerechten: de keuken di mare (vis en zeevruchten) aan de kusten, en de keuken di terra (vlees, wild, paddenstoelen, groenten en fruit) in het binnenland.

Enkele van de belangrijkste Sardinische specialiteiten zijn culurgiones (een soort ravioli gegarneerd met aardappelen en geitenkaas), malloreddus (een soort gnocchi die al dente wordt geserveerd en met een tomatensaus, vlees of kaas). Zorg ervoor dat je maialetto probeert: speenvarken dat over kolen wordt gekookt en is gearomatiseerd met laurierblaadjes.