Vakantie in Saint Tropez

Saint-tropez

De zonnige Côte d’Azur is ongetwijfeld een van de meest populaire, maar ook de mooiste vakantieregio’s van Frankrijk. Maar wat trekt jaarlijks vele toeristen naar de Franse Middellandse Zeekust? Als je gewoon van luxe wilt proeven, bewonder dan de pompeuze jachten en dure sportwagens en hoop hier en daar een beroemdheid te zien. Nou, de luxe aan de Côte d’Azur, vooral in het trendy Saint-Tropez, waarschijnlijk niet in de buurt. Er zijn echter nog een paar dingen die een vakantie hier tot een geweldige ervaring maken.

Saint-Tropez – de parel van de Côte d’Azur
Ooit een klein vissersdorpje dat nog niet eens zijn eigen vakantiehuisjes heeft gehad, tegenwoordig is Saint-Tropez een van de hotspots voor beroemdheden bij uitstek. Ook beroemdheden als Leonardo DiCaprio, Naomi Campbell en P.Diddy varen af ​​en toe keren met hun privé-jacht hier, maar ook “normale toeristen” die beginnen aan een rondleiding door het zuiden van Frankrijk, doen hier graag ondersteunen. De glamoureuze plek, die overigens nog geen 5000 inwoners telt, was echter vanaf het begin niet zo bekend.

Het was pas in de late 19de eeuw, de beroemde schrijver en kunstenaar Guy de Maupassant en Paul Signac hier kwam, was er een significante verandering was merkbaar. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de twee de trigger waren voor Saint-Tropez om een ​​nieuw gouden tijdperk in te gaan. Vanaf dat moment werd het voormalige vissersdorp steeds bekender, het kleine havenstadje werd een populaire ontmoetingsplaats voor schrijvers, kunstenaars en acteurs. In het verleden, de inwoners van Saint-Tropez, die de wijde wereld in wilden trekken, vandaag is het de hele wereld die deze beroemde plaats bezoekt.

Populaire bezienswaardigheden
Terwijl je door dit charmante stadje wandelt, val je snel om je charme. Kleine smalle straatjes leiden langs pittoreske binnenplaatsen, die versierd zijn met olijfbomen, hier en daar ziet men keer op keer prachtige uitzichten.

Er is natuurlijk de beroemde jachthaven van Saint-Tropez, een van de meest populaire fotomomenten in de stad, vooral bij zonsondergang. Dit is verdeeld in twee delen  er is de zogenaamde “Nieuwe Haven” en de “Oude Haven”.

Wandel over de havenpromenade van het ene eind naar het andere, langs zeilboten en luxe jachten aan de ene kant, en pittoreske gevels en chique boetieks, restaurants en cafés aan de andere kant. Als u eenmaal in New Harbor bent, wandelt u naar de unieke Citadel, de thuisbasis van het National Marine Museum, dat zich richt op de Franse zeevaart. Een ander hoogtepunt waarom toeristen hier meestal komen, is het adembenemende uitzicht op Saint-Tropez en de omliggende havensteden, die vanaf het dak van de citadel te bewonderen zijn.

Ook een bezoek waard is het Musée de l’Annonciade, het eerste museum voor moderne kunst in heel Frankrijk, met enkele werken van de eminente kunstenaars Paul Signac, Charles Camoin en Henri Matisse. Het museum zelf is gevestigd in een oude 16e-eeuwse kapel en belichaamt de geschiedenis van Saint-Tropez dankzij het unieke werk van Franse kunstenaars. Een ander klein maar fijn museum is het Maison des Papillons, een vlindermuseum met meer dan 20.000 vlinders.

Naast de bezienswaardigheden die het hele jaar door een bezoek waard zijn, zijn er ook veel traditionele festivals en evenementen die regelmatig plaatsvinden. Het is belangrijk voor de inwoners dat hun jarenlange cultuur en traditie worden voortgezet. Bijzonder populair hier is het volksfeest ter ere van de patroonheilige Torpes, die elk jaar van 16 tot 18 mei wordt gevierd met een enorme mars en gekostumeerde zeilers. Ook populair is de jaarlijkse zeilwedstrijd in de nazomer. Als u Zuid-Franse flair wilt proeven, moet u ook een wandeling maken door de prachtige Place des Lices, waar een traditionele wekelijkse markt twee keer per week plaatsvindt. Hier proef je jezelf door de verschillende Franse lekkernijen.

Stranden in Saint-Tropez
Een heerlijk klein zandstrand ligt in de buurt van de Citadel, aan de Chemin des Graniers, vandaar dat het ook simpelweg “Des Graniers” wordt genoemd. Met een beetje geluk kunt u ook ontspannen van de drukte en gewoon uw gedachten afdwalen. Iets groter is het prachtige strand Canabiers, dat iets verder naar het oosten ligt.

En omdat alle goede dingen in drieën vallen, wil ik het derde en misschien wel het meest beroemde strand aan de hele Côte d’Azur, het legendarische Plage de Pampelonne, niet onthouden. Op dit lange zandstrand, dat voor het grootste deel al toebehoort aan de naburige stad Ramatuelle, gaan de beroemdheden graag zwemmen in de azuurblauwe zee. Hippe clubs en bars zoals Le Club 55 zorgen ervoor dat u een geslaagde dag in het prachtige glamoureuze Saint-Tropez eindigt.

Ervaar het bruisende leven van Saint-Tropez
De modieuze havenstad is slechts een gewilde plek voor de high society, maar ook voor artiesten en toeristen. Elke dag komen hier nieuwe mensen van over de hele wereld om de charme van het voormalige vissersdorp van dichtbij te ervaren. Als ik nu begin met de omringende schoonheden, zoals Cannes, Monaco, Nice en Antibes, dan draait het allemaal om jou. Voel je je ook een reis naar de stad van de mooie en de rijken? Dan heb ik enkele tips voor uw vakantieplanning op voorraad:

[custom-twitter-feeds hashtag=”#saint-tropez”]