Vakantie in Noorwegen

Noorwegen

Het Scandinavische land in het noorden van Europa wacht op u met grillige rotsen, wilde fjorden en een fascinerend landschap. Iedereen die ooit wilde gaan bergbeklimmen, een gletsjertour of een kajaktocht is precies hier. Maar ook om te wandelen, te verkennen of gewoon om te ontspannen in de natuur is een visvakantie in Noorwegen een echt goede tip.

Een vakantie in Noorwegen zal iedereen gewoon verrassen, want hoe anders we ook zijn, zo divers is ook Noorwegen. Avontuurlijke vakanties en actieve vakanties zijn hier op zijn best met klimmen, wandelen, kajakken en nog veel meer. Ook voor visreizen, wandelvakanties, kampeervakanties en natuurlijk de wintervakanties is Noorwegen een van de meest populaire reisbestemmingen in Europa. Zelfs stedentrips in Noorwegen zijn in zwang met populaire bestemmingen zoals Oslo in de trend.

Beste tijd om naar Noorwegen te gaan
De beste maanden om naar Noorwegen te gaan zijn de zomermaanden van mei tot september. Tijdens de zomermaanden is het overal in Noorwegen helderder en warmer. De locatie en het klimaat van Noorwegen maken het mogelijk om de hele dag helder te zijn in de zomer en de hele dag donker in de winter. Maar natuurlijk heeft het koude, donkere en winterse Noorwegen zijn charme en afhankelijk van welke vakantie je zoekt, kan een vakantie in Noorwegen veel in de winter doen. Vooral voor skivakanties en andere wintersporten is de winter in Noorwegen optimaal (en in sommige delen van Noorwegen al vanaf eind september). De beste reistijd voor een skivakantie is tussen november en februari.

De beste tijd om naar het Noorderlicht in Noorwegen te gaan
Maar sommigen van jullie willen misschien met een reden naar Noorwegen reizen, vanwege het noorderlicht. Dan is natuurlijk nog een andere beste reistijd voor u van toepassing. De beste tijd om naar het Noorderlicht in Noorwegen te reizen, is tijdens de maanden oktober, februari en maart.

Je moet zeker een paar dagen de tijd nemen om het noorderlicht te zien. Soms zijn de polaire lichten verborgen door wolken en alleen zichtbaar na een paar uur of dagen.

Oslo – de hoofdstad van Noorwegen
De prachtige hoofdstad Oslo, die zich uitstrekt van het compacte centrum tot aan de kades en de omliggende heuvels, nodigt ook uit voor bezienswaardigheden en winkelen en moet absoluut worden bezocht tijdens een vakantie in Noorwegen. De locatie bij de fjorden is vooral de moeite waard voor alle natuurliefhebbers. De mix van bergen en de zee, kleurrijke houten huizen en modern design biedt voor elk wat wils. Daarnaast is de middeleeuwse oude stad van Oslo zeker een bezoek waard, evenals het Koninklijk Paleis, Akershus Fortress (Akershus Slott og Festning) of het Stadhuis, waar de Nobelprijs voor de Vrede wordt ieder jaar uitgereikt.

De hoofdstad van Noorwegen, Oslo, speelt zich af in een adembenemende omgeving. Een van de mooiste tochten naar Oslo is over zee, omdat er een duidelijk zicht is op pittoreske fjorden met vissersboten naast cruiseschepen en jachten.

De stad Bergen in Noorwegen
Bergen is een internationale stad in Noorwegen met veel geschiedenis en traditie. Je voelt nog steeds de charme van een klein stadje, hoewel de moderniteit hier ook is ingetreden. De hele regio biedt de perfecte mix van natuur, cultuur, actie en een kleurrijk stadsleven. Ook hier begint de poort naar alle mooie en majestueuze fjorden. De fjorden staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en zijn door National Geographic Magazine uitgeroepen tot ’s werelds meest ongerepte toeristische bestemming.

Overal in de straat is er een geur van verse vis, je moet zeker de vismarkt bezoeken en wat lekkers proberen. De Hanseatische bedrijfsgebouwen bieden ook een mooie fotomoment. Bergen’s oudste nederzetting werd gebouwd langs Bryggen, het levendige centrum van de Noorse stad gedurende vele eeuwen. Bryggen is nu een Werelderfgoed en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bergen is een Werelderfgoedstad geworden.
Met de veerboot kunt u over een fjord naar Lysøen rijden. Hier betovert de voormalige villa van componist Ole Bull uit de 19e eeuw de bezoekers met hun sprookjesachtige charme. Bergen zal zeker een van de hoogtepunten van uw vakantie in Noorwegen zijn!

Tromsø, Noorwegen
Kleed je warm aan en pak alle camera-apparatuur in! Het wordt gigantisch! Tromsø ligt in het noorden van Noorwegen aan de Noordelijke Ijszee, hier horen natuur en cultuur bij elkaar zoals wind en zee. Slechts 350 kilometer ten noorden van de poolcirkel trekt Tromsø vooral door het populaire noorderlicht.

Op een steenworp afstand van de stad ligt de ongerepte natuur. Dat is waarom u kunt kiezen uit een verscheidenheid aan activiteiten, zoals wandelen, vissen, kajakken of hondensleeën. Maar als je de stad liever onveilig maakt, is dit precies goed. Talrijke restaurants zoeten het gehemelte met Arctische specialiteiten uit de regio. De gemeenschap is absoluut multicultureel, omdat bijna 100 nationaliteiten hier samenleven.
Mooiste uitzichten in Noorwegen

Kjerag en Kjeragbolten in Noorwegen
Kjerag is een berg in Rogaland, Noorwegen, dat 1020 meter boven de zeespiegel ligt. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op het meer Lysefjorden, dat een van de beroemdste fyorde in Noorwegen is.

Maar dat is niet alles, want in het westelijke deel van Kjerag ligt de beruchte Kjeragbolten. Dit is slechts 5 m³ groot rotsblok, dat opgesloten is in een spleet 1000 meter boven de Lysefjord. En we kunnen je één ding verzekeren, een foto hier maken is niet voor de kieskeurige. Eerst moet je een tweeëneenhalf uur durende wandeling maken en voltooi vervolgens de daadwerkelijke uitdaging.

Als je het minder extreem vindt, kun je je vergapen aan de Kjeragfossen, een waterval van 750 meter hoog. Als je het nog extremer vindt, kun je de Kjerag gebruiken als basis voor basisspringen of gratis klimmen.

Preikestolen in Rogaland, Noorwegen
De prachtige Preekstoel in Oslo is een van de meest bezochte sites in Rogaland en één van de meest spectaculaire foto’s kansen van Noorwegen, volgens CNN Go en Lonely Planet zelfs een van de meest indrukwekkende uitzichtpunten in de wereld. De Preekstoel is een 600 meter hoge “Preekstoel” van de zich vergapen aan het adembenemende Lysefjord van.

De lange wandeling duurt vier volle uren. Hoewel de wandeling slechts een gemiddelde moeilijkheidsgraad heeft, moet je zeker wandelen door moeilijk terrein. De beste manier om de Preikestolen te bezoeken in het zomerseizoen van april tot oktober / november.