Vakantie Sharm el Sheikh

Egypte Sharm-el-Sheikh

Vakantie in Sharm el Sheikh betekent ontspannen, duiken en het bewonderen van allerlei bezienswaardigheden. De populaire badplaats van Egypte ligt in het zuiden van het Sinaï-schiereiland en kan in ongeveer 5 uur per vliegtuig vanuit Nederland worden bereikt. Sharm el Sheik imponeert vooral met het opwindende strand en de onderwaterwereld van de Rode Zee. Hier kunt u genieten van de zon of de kleurrijke kleuren van de koraalriffen ontdekken tijdens het snorkelen en duiken in Egypte.

Strandvakantie in Sharm-el-Sheikh

Als u uw goedkope strandvakantie in Sharm El Sheikh wilt doorbrengen, kunt u de Naama-baai niet missen. De Golf van Aqaba – in de Rode Zee – is niet langer een geheime tip. Natuurlijk weten vakantiegangers dat hier adembenemende duiklocaties wachten. Heerlijke koraalriffen vol kleurrijke pracht vindt u vooral in het Ras Mohammed National Park, dat op ongeveer 20 kilometer afstand ligt en het Shark Reef en de Jack Fish Alley heeft. Exotische vissen en zelfs scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog zijn verdere elementen van de diverse onderwaterwereld rond Sharm el-Sheikh. Als u liever zonnebaadt op het strand, heeft u verschillende opties. Wat dacht je van het Viva-strand, waarvan de boulevard een beetje verwijderd is van het strand? Ideaal voor wie het een beetje rustiger vindt. Het is traditioneler in Old Sharm Beach. Hij vindt toeristen in het oudste stadsgedeelte van de baai van Sheikh. Net als het strand van Naama Bay, maakt het vaak deel uit van een Sharm El Sheikh-vakantiepakket.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten in Sharm el Sheikh

Naast het verkennen van de onderwaterwereld, trekt het Ras Mohammed National Park ook aan met zijn flora en fauna. Hoewel alleen mangroven en palmbomen echte hoogtepunten zijn van planten, zijn toeristen nog meer verbaasd over de meer dan 220 soorten vogels. Op zoek naar gebouwen? Dan zijn koptische kerken zoals The Heavenly Cathedral misschien interessant. De Al Mustafa-moskee heeft een koepel, twee minaretten en een aantrekkelijk palmenveld. In het King Tut Museum ervaren bezoekers de hoge cultuur van Egypte terwijl ze slenteren, winkelen en dineren in de Oude Markt, alles in het teken van een klassieke bazaar in Egypte. Toeristen naar de Oude Markt hebben slechts 15 minuten per auto nodig vanaf de luchthaven. Gezinnen brengen hun tijd door op het circuit van Ghibli. Sharm el Sheikh biedt iets voor alleenstaanden en gezinnen van velen!

De beste reistijd voor een vakantie in Sharm el Sheikh

Een vakantie in Sharm el Sheikh is de moeite waard dankzij de warme temperaturen en de lage regenval gedurende het hele jaar. Het hangt alleen af ​​van wat je in het bijzonder wilt doen. Duiken en zwemmen kan het beste worden gedaan van september tot november en van maart tot juni. Lagere temperaturen zijn ideaal voor rondleidingen en sightseeing. Daarom zijn januari en februari met overdag temperaturen van iets meer dan 20 graden perfect voor dergelijke activiteiten als onderdeel van een vakantie in Sharm el Sheikh!