Home Vakantie landen in Europa Kroatie Stedentrip Split

Stedentrip Split

68
0
DELEN
Split stad

Met een fascinerend historisch verleden, een overlopend cultureel aanbod en prachtige landschappen, zal Split je zeker aanspreken.

Haal het meeste uit uw verblijf, neem een ​​veerboot en ontdek enkele van de 1244 Kroatische eilanden! Brač, de grootste, herbergt een aantal kleine typische dorpjes en de hoogste berg van alle eilanden. Hvar, een van de mooiste eilanden ter wereld, is de thuisbasis van de zeer chique stad Hvar – het Kroatische Saint-Tropez. Of Vis, een klein paradijs, is het meest populair vanwege zijn authenticiteit. Split is een van de mooiste steden van Kroatië.

Hotels Split

Boek voordelige Split vluchten

Vanaf Dusseldorf: Eurowings
Vanaf Keulen: Eurowings

BOEK rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen of  gebruik vluchtzoekmachine van Skyscanner om alle vluchten te vergelijken >>

Vliegticket Split

Ontdek historische schatten en hemelse stranden van Split

Naar het zuiden van de stad, naar het prachtige centrum van het Milesi-paleis, of zelfs naar het centrum, naar het beeldhouwwerk van de Kroatische dichter Marko Marulic 1450-1524), gemaakt door de nationale kunstenaar Ivan Mestrovic. Ga vervolgens door de straat van Marulica die naar een andere esplanade leidt, Narodni-plein. Het toont de verschillende architecturale stijlen die zijn ontstaan ​​tussen de Middeleeuwen en de 20e eeuw. Daar kunt u een prachtig gebouw van een 15e-eeuwse architectuur bewonderen en een verdieping toevoegen in de 19e eeuw, waar tegenwoordig het Etnografisch Museum is gevestigd. Rechts daarvan staat het Karepic-paleis uit de Renaissance-stijl. En voor de Middeleeuwen, laten we dit romaanse huis oproepen over een gotische klokkentoren, versierd met een prachtige wijzerplaat van 24 uur. Om af te sluiten, kijk eens naar Nakic House (1902), een prachtig voorbeeld van Art Nouveau. Verlaat het Narodni-plein en loop door de straat van Bosanska. Aan het einde ga je naar rechts. Daar kunt u de kapel van St Arnir en de overblijfselen van een pre-romaanse kapel bewonderen. Iets verderop staat het standbeeld van Gregorius van Nin, de held van de Kroatische kerk. Het duurt ongeveer twee uur om het niet te missen en magnifieke paleis van Diocletianus te bezoeken. Onder de meest indrukwekkende monumenten, de kathedraal van Saint-Split biedt u een adembenemend uitzicht over de stad vanaf de top van de 57m hoge neo-romaanse stijl klokkentoren, en de Tempel van Jupiter onthult doopvont dateert uit de 12e eeuw. Aarzel niet om een ​​pauze in te nemen op de zuilengalerij, de plek waar de jongeren van Split de voorkeur aan gaven. Elke kant van het paleis heeft een poort. De Golden Gate is de mooiste. Het is echter aanbevolen dat je door de Bronzen Poort gaat, naar het zuiden, die je naar de Riva zal leiden. En als deze aangename kust u aanspreekt, kunt u de geneugten van de Adriatische Zee met een spelletje picigin (de nationale sport) op het strand van Bačvice verlengen? Sterker nog, waarom niet eens een van de eilanden in de buurt van Split gaan ontdekken? Op Brač,  een van de mooiste, bent u verzekerd van een onvergetelijke dag.

Bezienswaardigheden in Split

Brace Radic Square:

Hoewel het pas in de jaren zestig is, heeft dit plein het Milesi Palace behouden, het 18e eeuwse barokke gebouw met een harmonieuze gevel, het standbeeld van de Kroatische dichter Marko Marulic. Gebeeldhouwd door Ivan Mestrovic en de toren van het Venetiaanse kasteel (1435), die behoort tot het verdedigingssysteem dat onder Venetiaans bewind is opgericht om de Turken te weerstaan.

Kathedraal van Sint-Domnius

Het is in feite het voormalige achthoekige mausoleum van Diocletianus, dat in de 7e eeuw werd omgevormd tot een kerk. Stap binnen door de zware eiken deur, een echt juweel van de middeleeuwse beeldhouwkunst (1214), en bewonder het koor, waarvan de bewerkte houten koorgestoelten extreem finesse zijn.

Golden Gate

Het is een van de vier poorten van het paleis en het meest indrukwekkende van allemaal. Gelegen in het noorden van het paleis, tegenover de weg naar Salona, ​​de voormalige hoofdstad van Dalmatië. Het is door deze opening dat keizer Diocletianus zijn paleis binnenkwam op 1 juni in het jaar 305.

Temple of Jupiter

Gelegen in het paleis van Diocletianus, werd deze tempel gebouwd aan het einde van de 3e eeuw, terwijl Diocletianus zijn paleis bouwde. Het is versierd met Romeinse maskers en prachtige bloemmotieven.

Paleis van Diocletianus

Dit paleis, beschouwd als het mooiste voorbeeld van de Romeinse architectuur van de hele Adriatische Zee, is tussen de 3e en 4e eeuw gebouwd door de gelijknamige keizer en is zowel een fort als een luxe villa.

De klokkentoren

In het oosten van de Nationale Square, tegenover Cipriani’s Palace, staat een Romaanse stijl toren huis, bekroond door een kleine gotische klokkentoren, Die klok van de stad voorzien van de 15thcentury, met een 24-uurs wijzerplaat.

De Riva

Een uitgestrekte esplanade omzoomd met palmbomen, de kust van Split is een zeer aangename plek om te wandelen of ‘s avonds van een drankje te genieten.

Bačvice-baai

Dit zand- en kiezelstrand, de populairste van de stad, trekt zowel de inwoners van Split als vakantiegangers aan. Trakteer uzelf op een fijne middag baden in de Adriatische Zee, die een Blauwe Vlag heeft vanwege zijn netheid en vele faciliteiten.

Eiland Brač

Slechts 50 minuten van Split, een van de mooiste Kroatische eilanden wacht op u. Golden Horn-strand maakt het de perfecte plek voor gezinnen, wilde natuurliefhebbers en wielerliefhebbers.

Ivan Mestrovic Gallery

Deze galerij gewijd aan de beroemde beeldhouwer, een belangrijke figuur in het Kroatisch kunst, toont bijna 200 beeldhouwwerken van marmer, brons en hout, evenals bouwkundige tekeningen en plannen van de kunstenaar. Oorspronkelijk gebouwd als zomerverblijf en werkplaats, is het gebouw een kunstwerk op zich.