Vakantie op Tenerife

Canarische eiland Tenerife

Het grootste eiland van de Canarische eilanden, Tenerife, is een paradijs voor grote en kleine ontdekkingsreizigers en strandliefhebbers. Tenerife is de perfecte plek om het hele jaar door een uniek natuurlijk landschap en prachtige stranden te ervaren. Het unieke eiland voor de kust van Afrika maakt indruk met zijn adembenemende contrasten. Dwaal door bijna alle vegetatiezones in de wereld. In de wintermaanden kun je zelfs ’s ochtends op de Pico del Teide sneeuwballen en’ s middags genieten van een mild klimaat op het strand.

Met de Teide als de hoogste berg van Spanje, evenals het unieke vulkanische landschap en de zeldzame diersoorten, opent zich een fascinerende vakantiewereld, die u tijdens uw vakantie zal inspireren. Exotische vogelsoorten, hagedissen en walvissen dartelen in het wild. Plantenliefhebbers zullen genieten van cactussen, drakenbomen en honderden speciale gewassen. En natuurlijk speelt het weer in Tenerife voor uw droomvakantie. Geniet van de perfecte strandvakantie!

Hoewel Tenerife een voormalig woestijneiland van vulkanische oorsprong is, lijkt het eiland kleurrijk. Naast weelderige laurier- en dennenbossen, kleurrijke bloemen en witte zandstranden, komt de zwarte oeroude rots op de voorgrond en biedt een fascinerend contrast.

Het zuiden van Tenerife rond de plaatsen Costa Adeje en Playa de las Américas wordt gekenmerkt door lange zandstranden, onderhoudende themaparken en een uitstekende infrastructuur met imposante hotel complexen. Het noorden van Tenerife nodigt u uit om de lokale flora en fauna te ervaren tijdens uitgebreide fietstochten en wandelingen. De bergdorpen in het noorden worden grotendeels gespaard door het toerisme en weerspiegelen het authentieke dorpsleven en de traditionele charme. Het klimaat is droog en mild in het binnenland rond het vulkanische massief in het midden van het eiland. Vooral natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar ontspanning, waarderen dit gebied. In plaats van hotels kun je hier in landelijke huisjes of in schilderachtige fincas verblijven.

Maar niet alleen de recreatieve activiteiten en natuurlijke schoonheden spreken voor een vakantie in Tenerife. De temperaturen zijn hele jaar stabiel tussen 20 ° C en 28 ° C dus maakt Tenerife één van de meest populaire seizoensgebonden bestemmingen in Europa.

Populairste bestemmingen op Tenerife

Playa de las Américas in het zuidwesten is waarschijnlijk de bekendste plaats in Tenerife. Veel internationale hotelketens hebben deze trend erkend en hun hotels langs de stranden geopend. Recreatieve voorzieningen laten niets te wensen over, zoals de restaurants, bars, nachtclubs, watersport centra en winkelcentra hebben zich aangepast aan een entertainment-savvy doelgroep.

Voor gasten die hun vakantie willen strandleven en excursies combineren in Tenerife, Puerto de la Cruz is een handige uitvalsbasis in het noorden van het eiland. De meest aantrekkelijke bezienswaardigheden die Tenerife te bieden heeft, zijn vanaf deze locatie gemakkelijk te bereiken.

Het resort Costa Adeje, de side-by-side met oude gevestigde plaatsen zoals Los Cristianos op Tenerife Zuid, is pas in de afgelopen jaren door middel van exclusiviteit een naam. Nergens anders in Tenerife zijn er zoveel 5-sterrenhotels als hier. Vaak verward met zijn naamgenoot, de gemeente Adeje, de badplaats en gelegen op 250 meter boven de zeespiegel, het bergdorp complement. Terwijl de Costa Adeje is een resort voor de gasten met hoge verwachtingen het eerste adres op Tenerife, bemiddelde Adeje, de rijkste gemeente van het eiland, aardsheid en traditie. Het historische centrum van Adeje wordt gedomineerd door historische gebouwen en Indiase laurierbomen naast de kerk van Santa Úrsula.

Topattracties op Tenerife

Met 3.718m de Pico del Teide is niet alleen de hoogste berg van Spanje, maar ook een van de meest populaire attracties van het eiland. De krater is vanaf alle kusten van Tenerife zichtbaar. Een kabelbaan brengt bezoekers naar het uitkijkpunt op een hoogte van 2.000 meter. Sportieve bergwandelaars kunnen ook rondleidingen naar de krater maken.

Het dorp Arico in het zuidoosten van Tenerife is een van de meest historisch belangrijke van het eiland. Bezienswaardig is ook de kerk van San Juan Bautista, die dateert uit de 18e eeuw.  Het hoofdaltaar uit 1767 met het beeld van de Virgen del Carmen is het hart van de eerbiedwaardige kerk. Een echt natuurlijk wonder is de fascinerende kliffen Los Gigantes in het westen van het eiland. De 300 tot 600 meter hoge kliffen dalen hier steil af in de zee.

De mooiste stranden van Tenerife

Ten oosten van Puerto de la Cruz ligt één van de mooiste natuurlijke stranden van Tenerife. Hier wordt je begroet met zwart lava-zand, een bodega op het terras en een fascinerend uitzicht op de zee.

De zwarte lava strand van Playa de la Arena ten zuiden van het eiland biedt de beste zand en waterkwaliteit en is geëerd met de felbegeerde Blauwe Vlag. Niet alleen surfers maar ook zonaanbidders massaal naar de stranden van El Medano, dat grenst aan het natuurgebied rond de rode vulkanische Montaña Roja. Zij behoren tot de weinige witte zandstranden in Tenerife en vormen een opvallend contrast met de omringende rode rotsen en de azuurblauwe Atlantische Oceaan.

De stranden rond Puerto de la Cruz zijn vooral voor gezinnen met kinderen geschikt.

Het Playa del Duque aan de Costa Adeje in het zuiden wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke stranden aan de zuidkust, dankzij de rustige golfslag en het zachte grijze zand. De stranden van Playa Fañabe en Playa Torviscas, die kunstmatig zijn aangelegd met fijn lavazand, bieden ook puur badplezier voor jong en oud in de schuilplaats van golfbrekers.

Activiteiten op Tenerife voor kinderen

Als u met kinderen op Tenerife op vakantie bent, moet u beslist een bezoek aan het Loro Parque in Puerto de la Cruz plannen. Het Loro Parque in een tropische tuin, en is een van de mooiste dierentuinen ter wereld. Naast meer dan 3.000 papegaaien, prikkelt het park zijn bezoekers met spectaculaire zeeleeuw- en orka-shows. Als je van dolfijnen houdt, heb je hier de kans om in contact te komen met de speelse zeedieren. Vanaf de waterkant in Puerto de la Cruz brengt een gratis trein je naar de hoofdingang van het Loro Parque.

Het Siam Water Park in het zuiden van Tenerife in de buurt van de Playa de las Américas wordt beschouwd als een van de beste badhuizen in Europa. 30 glijbanen van comfortabel tot avontuurlijk bieden hier afwisseling. De Tower of Power is waarschijnlijk de meest bekende attractie van het pretpark. Test je zenuwen met hoge snelheid en in vrije val. Ontspan op het kunstmatige zandstrand, bekijk surfers in het Wave Palace of zweef in de stromende rivier van de Lazy River voor een rustiger tempo.

In het zuiden van de hoofdstad Puerto de la Cruz ligt de botanische tuin, die al in het jaar 1788 werd aangelegd. Het doel was toen om tropische planten te acclimatiseren voordat ze het vasteland van Europa bereikten.

Het kleine stadje Icod de los Vinos, ongeveer 15 km ten westen van Puerto de la Cruz gelegen, is bekend geworden door een bijzonder oud botanisch monument de beroemde duizend jaar oude en 17 meter hoge drakenboom. Boven het Dragon Tree Park vindt u de Iglesia de San Marco, een prachtige Renaissance-kerk. De 230 jaar oude Jardin de Sitio Liter in Puerto de la Cruz is het grootste orchideeënpark op Tenerife. Een kleurrijke zee van bloemen en talrijke bonsaiboompjes verrukken bezoekers hier het hele jaar door.

Wandelen op Tenerife

Om de Pico del Teide in zijn mooiste vorm te ervaren, is het niet absoluut noodzakelijk om de krater te beklimmen. Het Teide National Park biedt bijna 40 verschillende routes. Door schaduwrijke dennenbossen en rotsachtige lavaheuvels dwaal je over de routes van alle moeilijkheidsgraden rond de voet van de vulkaan.

Beste tijd voor je vakantie in Tenerife

Slechts 4,5 uur vliegen van Nederland naar het Canarische eiland Tenerife. Met bijna 1 miljoen inwoners is Tenerife het meest bevolkte eiland in Spanje. De beste tijd om te reizen op Tenerife zijn de maanden mei tot augustus, omdat gedurende deze tijd de minste neerslag wordt geregistreerd met temperaturen tot 28 ° C. De maanden april, september en oktober hebben iets zachte klimaat.

Vervoer op Tenerife

Huurauto’s zijn betaalbaar op Tenerife, niet in de laatste plaats vanwege de lage benzineprijzen, aangezien de Canarische Eilanden tot een speciale handelszone behoren en profiteren van verlaagde belastingtarieven. Autohuurstations zijn te vinden op de luchthaven en in de grotere steden van het eiland. Het openbaarvervoerbedrijf TITSA (Transportes Interurbanes de Tenerife), dat door de Canarios Guagua wordt genoemd, is het meest gebruikelijke vervoermiddel op Tenerife. Een goed ontwikkeld transportnetwerk brengt u bijna overal met de bus. Voor langere afstanden zijn streekbussen beschikbaar, die voldoende opslagruimte voor bagage bieden. Tussen het zuiden van het eiland en het noorden van het eiland en tussen de twee luchthavens pendelen regelmatig snelle bussen die de noord-zuid route binnen een uur beheren. Busreizen zijn goedkoop in Tenerife, bijvoorbeeld een rit van Santa Cruz in het noordoosten naar Playa de las Américas in het zuiden kost slechts 10 €. De enige tram in Tenerife rijdt regelmatig in Santa Cruz tussen La Laguna en de haven.

Kaart Spanje

Arrecife