Home Vakantie landen in Europa Nederland Vakantiegevoel in eigen huis: 5 tips

Vakantiegevoel in eigen huis: 5 tips

64
0
DELEN
Vakantiegevoel in eigen huis 5 tips

Ga je dit jaar niet op vakantie of staat er een reis op de planning maar kun je niet wachten? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om dat vakantiegevoel in eigen huis te brengen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? We geven je graag een aantal leuke tips ter inspiratie!

1. Breng wat kleur aan

Heb je gladde wanden of plafonds die wel een likje verf kunnen gebruiken? Dan kun je Sikkens alphacryl pure mat sf kopen om de muren van een exotisch thema-kleurtje te voorzien. Breng de kleuren van het strand naar je muren bijvoorbeeld, of ga creatief aan de slag met een toffe muurschildering. De sikkens verf staat bekend om zijn duurzaamheid en is daarnaast ook nog eens erg makkelijk schoon te maken!

2. Maak een urban jungle

Niets zorgt voor meer rust, ontspanning en vakantiegevoel dan een huis vol tropische planten. En hier hoef je echt niet voor naar de jungle af te reizen: vul je woning met bananenplanten, varens en Strelitzia-planten om dat jungle-gevoel in no-time neer te zetten. Wist je trouwens dat planten in huis ook bijdragen aan je creativiteit, productiviteit en laag stressniveau? Genoeg reden om aan die urban jungle te beginnen!

3. Ga op zoek naar een speciale lamp

Een mooie plafondlamp of een opvallende staande lamp kan een echte eyecatcher zijn in een ruimte. Kies je voor een lamp die de stijl van jouw favoriete land mooi imiteert: dan sla je twee vliegen in een klap! Saaie, lelijke lampen doen niets voor je interieur, en een mooie exotische lamp kan alles juist een geweldige boost geven. Een toffe bamboelamp zoals je in Bali veel ziet bijvoorbeeld, of een gekleurde lamp om wat Mexico en Marokko in huis te brengen. Er zijn maar genoeg exotische lampen te vinden die jouw wanderlust gegarandeerd voeden!

4. Vul je boekenkast

Heb je een boekenkast? Mooi. Deze mag natuurlijk helemaal gevuld worden met reisgidsen en boeken uit landen die je graag bezoekt. Zorg ervoor dat je reisgidsen goed zichtbaar zijn om wat kleur in de kamer te brengen en zorg voor een grote variatie aan keuzes. Zo kun je iedere keer dat je een loos momentje hebt even door de boeken bladeren en dromen over een mooie reis.

5. Hang een wereldkaart aan de muur

Wereldkaart aan de muur

Ga op zoek naar een mooie wereldkaart of maak een schets en schilder er zelf eentje op je muren. Je kunt de landen die je al bezocht hebt een speciaal kleurtje geven of met een vlaggetje markeren. Vergeet ook niet de landen die je graag nog wilt bezoeken op een leuke manier aan te kaarten! Zo’n wereldkaart is trouwens ook hartstikke leuk om je vakantiefoto’s per land op de juiste locatie op te hangen.