Vergeet geen reisverzekering af te sluiten voor je eerstvolgende vakantie

Vergeet geen reisverzekering af te sluiten voor je eerstvolgende vakantie 

Naar welk vakantieland staat je eerstvolgende reis gepland? Het voorjaar leent zich goed voor een citytrip naar steden als Barcelona, Lissabon en bijvoorbeeld Rome. Of ga wat verder weg, door een hotel te boeken in New York of San Francisco! Dergelijke steden bieden je een aangenaam klimaat in het voorjaar; het is er zo’n 20 graden Celsius en droog. Ideaal voor het verkennen van deze steden, waar het in de zomermaanden al snel veel te warm is. Om goed voorbereid op pad te gaan is het zaak je lopende reisverzekering te controleren, of deze af te sluiten. 

Over het algemeen geldt dat een doorlopende reisverzekering de meest interessante keuze is, wanneer je per jaar tenminste 20 dagen op vakantie gaat. Ook wanneer je meerdere losse vakanties plant, is een doorlopende reisverzekering vaak goedkoper dan het afsluiten van meerdere kortlopende reisverzekeringen. 

Vergelijk de dekking van reisverzekeringen

Vergelijk de dekking van reisverzekeringen

Niet alleen maken verzekeraars onderscheid tussen een kortlopende- en doorlopende reisverzekering. Let ook goed op de verschillen in de geboden dekking. Merk op dat sommige verzekeringen je bagage tot een bedrag van maximaal 1.000 euro dekken, terwijl er ook verzekeringen zijn met een dekking tot 3.000 euro. Het is afhankelijk van de duur van je vakantie, welke spullen je mee zal nemen. Wellicht wil je bijvoorbeeld een aantal dagen werken op vakantie; een laptop heeft al snel een waarde van een paar honderd tot zo’n duizend euro. Des te uitgebreider de dekking van een reisverzekering is, des te hoger zal de premie ervan ook zijn. Voldoende reden om voor jezelf een vergelijking te maken van de verschillende opties bij de diverse verzekeraars. 

Aanvullende verzekeringen naast je reisverzekering 

Naast de basisverzekering voor reizen kun je verschillende aanvullende verzekeringen overwegen. Denk bijvoorbeeld aan een annuleringsverzekering; handig, wanneer je al vroeg in het jaar een vakantie aan het plannen bent voor september of oktober. Mocht je onverhoopt ziek worden of bijvoorbeeld te maken krijgen met een sterfgeval, dan is het fijn de reis voorlopig uit te kunnen stellen of geheel te kunnen annuleren. Staat de reis al voor volgende maand gepland? Dan is dit wellicht niet nodig. 

Naast een annuleringsverzekering zijn er aanvullende verzekeringen beschikbaar voor mensen die risicovolle sporten beoefenen. In dit geval wordt schade of bijvoorbeeld lichamelijk letsel vaak niet vergoed vanuit de basisverzekering. Over medische kosten gesproken; ook hier kun je een aanvullende verzekering voor afsluiten. Zo worden ook kosten gedekt, die niet standaard onder je zorgverzekering vallen.